Android radio i CAN bus

Autor dejo6, 17 Lipanj 2018, 15:23:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tupi kut

miki ZD

Tom

AliExpress, 83,16 €, free shipping. Došao za 8 dana
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Stilius

Pitanje za osobe koje su sigurne u odgovor !!
Kod ugradnje Android multimedije, da li se B&M jedinica mora
1 - softwerski ugasiti
2 - dovoljno ju je ištekati
3 - ili ju jednostavno ostaviti spojenu, ali ne na Android. Slučajno kada se auto bude prodavao da se može sve
    vratiti kako je bilo.

Tom

Ništa.
S androidom, multimediom, dolazi can bus modul koji se kopča na tvorničku instalaciju i onda na to multimedia.
Sve radi kao i prije, tipke na volanu, Blue&me...

Edit:
Nisam se priej sjetio.
U slučaju da izvadiš android i can bus modul, vratiš originalni radio, sve radi kao i prije, ne blicaju km.
Jedino može biti problem paljenje multimedije. Moj Bravo nema dva plusa (crvena i žuta žica), ima samo crvenu stalni +12V. Multimedia istu stvar, nema za dodatni plus, pali se ili preko tipke na samom uređaju ili čim okreneš kontakt. Kad je auto ugašen nemožeš upaliti multimediu.
Pri meni to izgleda ovak, samo samo mijenjao volan i sada nemam 4 tipke po strani kako bi trebalo biti
https://postimg.cc/mPdYGDSC
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Mike20

Da, oem HU novijih auta se pali preko canbus signala, ne preko dodatne +12v žice koja ima napon samo kad daš kontakt i upališ auto

Tom

Citat: Mike20  u 27 Svibanj 2025, 21:16:14Da, oem HU novijih auta se pali preko canbus signala, ne preko dodatne +12v žice koja ima napon samo kad daš kontakt i upališ auto

Da, zato se malo duže pali. Od takvih koje sam imao, Erisin je bio ''najbrži'', ovi svi su ovako, od kontakta do skroz da svira oko 20 sekundi.
Trenutno Xorich koji imam je ok po radu, kad ubaciš u rikverc odmah pali kameru i ekran, ali da radio da proradi treba mu 20 sekundi... manje više.
Jedino u Focusu Awesafe PX9 Pro, on je malo brži