GP 1.9 JTD veliki servis + preporuka u vezi kvačila/turbine/zimskih guma

Autor Echo, 05 Rujan 2018, 17:08:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Uzeo bi od susjeda GP 1.9 JTD koji ima stage 1 remap na 160 konja (tvornički 130). Vrijeme mu je za veliki servis i treba zamjeniti jedan ležaj kotača. Zanima me što sve na njemu ide u velikom servisu, možda preporuka u vezi ulja. Ne znam što se točno mjenja na dizelu, do sada sam vozio samo benzince. Auto ima original 170 tkm, on ga je isto mislim kupio već mapiranog. Svoje sigurnosti radi, mada se autu ne čuje turbina da fučka, niti prema riječima vlasnika nema problema s kvačilom bi htio uzeti Stage 1 set kvačila, možda Sachs ili neki drugi prema preporuci te ili reparirati ili zamjeniti turbinu, ovisno što je isplativije. Svjestan sam da tu gledam ulaganje do 1500 eura kad dodam još gume i registraciju u 1. mjesecu, no ipak bi htio riješiti sve i mirno se voziti. Imam malo agresivniji stil vožnje, ne divljam, no volim se dobro voziti hehe

topolino

Ne diraj lava dok spava ili ne mjenjaj dokle radi. Kvacilo i turbinu ostavi na miru. Ako ti vrag neda mira skini usis turbine i pogledaj ima li ulja i koliko lufta ima osovina. Luft probaj prstom nikako pajserom ili slicnim genijalnostima.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

niko33

Potpis na topolina,zamjeni zupcasti da si siguran u to,provjeri ili zamjeni remenicu radilice,toci i vozi pa kad vrisne mjenjaj.


Poslano sa mog Lenovo P1ma40 koristeći Tapatalk


Echo

Koliko grijača ima? I bi li ih bilo promjeniti zajedno u velikom servisu?

topolino

Koliko cilindara toliko grijaca. Na JTD-u nemaju bas obicaj izgarati cesto.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Antonijo

Citat: Echo  u 06 Rujan 2018, 00:09:59
Koliko grijača ima? I bi li ih bilo promjeniti zajedno u velikom servisu?

Kad je auto na servisu nije loše promjeniti grijače pa si miran s njima, ukupno ima 4 grijača.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Echo

Hvala svima na odgovorima. Neću uzimati dotični primjerak. Stanje je sljedeće... treba raditi veliki servis, mjenjati zadnji desni ležaj kotača, sva 4 blatobrana su prohrÄ'ala, fali komad plastike ispod lijevog retrovizora, lijeva maglenka je puna vode, auto nema uopće katalizatora, kad ga se stisne preko 4000 okretaja ubaci u safe mode, treba stati, ugasiti auto, ponovno paliti...svjetli lampica od zračnog jastuka, pali se prečesto lampica od ABS-a dok se uopće ne dira kočnica.... za 3600 eura i sve nabrojano ako se netko ima volje zezati i ulagati mogu ostaviti broj...

Auto nije bio udaran ni u prometnoj, unutrašnjost je osim na radiju očuvana maksimalno. 170 tkm original, 17 cola alu felge sa dobrim ljetnim gumama, auto je na gewindama. Vuče ko blesav, troši malo. Zvuk je brutalan. Rega je do 1. mjeseca 2019.

Meni se ne isplati ulagati, kusur auto ima troja vrata, a ja tražim s pet.

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7