Bravo II 1.6 multijet 77kw cudan rad motora

Autor gigabyte091, 22 Studeni 2019, 19:22:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gigabyte091

Pozdrav, kupio sam nedavno Bravača, 2008 godina, 1.6 77kW,
i primjetio sam kad motor dela na leru da ima kao neke vibracije koje su izrazenije od normalnih vibracija motora a kad se vani stoji cuje se kako motor drugacije radi, ne znam kako opisati, kao da okretaji malo padnu pa se vrate, okretomjer stoji mirno i cim se da i malo gasa. toga vise nema. Kako se motor zagrijava taj problem nestane. Radi normalno.

Mike20

Možda dizne, pošto dok je hladan špricaju više, a u ovom slučaju možda previše.
Koliko km ima auto i koliko su ti km stvarni?

gigabyte091

#2
196 tkm, 196 tkm stvarnih, prvi vlasnik, provjereno. Jedan mehanicar je rekel da dizne ne lupaju, jedan je reko da se map senzor treba provjerit. Znaci kak se dize radna temperatura tak je to sve rijeÄ'e, kad je na radnoj temp se vise ne pojavljuje. Auto normalno vozi, nema gubitaka snage il nesto.

AntonioK

Meni su isto bile takve vibracije na hladno,a kad bi motor došao na radnu temp.bilo bi podnošljivo
Otišao desni nosač motora

Mike20

Na dizli, da ode nosač motora, vibracije su prisutne stalno, posebno na leru, bilo hladan ili topli

Dizne lupaju na Golfu dvojki, mijenjaj mehaničara odmah

topolino

A 2.4 5cl. ili 6cl. ne? Sva tri motora imaju isti dizajn glave i injektora. Lupanje se javlja radi detonatnog izgaranja (nije ni priblizno opasno kao na benzicu) i nastaje jer je temperatura u cilindrima preniska ili smjesa pre bogata. Skini map (operi ga), provjeri grijace i na diagnostiku da vidis kako radi senzor temperature motora i kolika je korekcija ubrzgavanja (to ce ti dati uvid u stanje injektora isto)
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Spominje lupanje samih dizni, ne motora. Lupale su nekad davno mehaničke dizne, mislim da ove današnje ne lupaju

gigabyte091

Budem prvom prilikom, mislim da mi neko i je spominjal vec da pogledam MAP senzor. Sad cu imat vremena jer ide getriba na popravak, cuje se lezaj na 3 i 4 brzini.

topolino

Culi su se ventili zbog naglog porasta tlaka, kod ispravnog dizela. Oko 50bar je bila samo kompresija, kada zalijes sa vise nego treba goriva sve klepece. Koko to da je mjenjac u banani? Sa se famozna M32 ugradivala i na 1.6?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

gigabyte091

Ne, znam, cuje se 3,4 i malo u 6toj, lik za getribu reko da su lezajevi osovine di su te brzine...

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

gigabyte091

U utorak ide getriba dolje i na popravak, kaze covjek od 800 do 2000 kn, ovisi kaj treba. Reko sam mehanicaru da provjeri ovo gore napisano, sta bi jos moglo biti, ne lupka nis nego ko da dobi vise goriva il neke.. i tak neki ritam prati jednoliki, kak se grije tak sve slabije. Sad bi ga sredio da sam onda miran, taman sam zamjenil sve diskove, pakne, velki i mali servis

Mike20


g3ar

<3JTD

gigabyte091

Kad se to rijesi onda sam valjda miran, nije tak ni skupo kolko se mora cekat na red... Sve u svemu jako sam zadovoljan auticem.