Punto MK1 Tehnilčki i opruge

Autor eLaCiD, 13 Svibanj 2020, 21:19:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eLaCiD

Citat: punto mk1  u 15 Svibanj 2020, 23:52:06
cijela drama se povela jer nisi zelia opiturati opruge u crno i onda opet nisi legalan nego se uzdas da kontrolor nece skuziti , da se razumimo ni ja ne odobravan da za sve triba raditi atest ali zakon je takav kakav je i kontrolor samo radi svoj posa . kad si vec raspara 850 kn i traze potpis od stručne osobe da je ugradila opruge onda nek ti mehaničar napise račun da je ugradia i kraj priče .

Aje reci ti meni gdje se to u zakonu ili nekakvom propisu odreÄ'uje boja djelova koje se ugraÄ'uju? Ako to ne postoji, a ne postoji onda kontrolor radi k'urac svoj posao ali je zaÅ¡tićen ko lički meÄ'ed. I da nigdje se ne traži potpis stučne osobe nego samo osobe koja je ugradila djelove i koj će im to k'urac za atest ono po logici čemu je to potrebno.
098  38 77 11
elacid@net.hr

dinko1981

Stvar je u tome da bi mi sami vec trebali predvidjet takve stvari da ce kontrolor vidjet crvenu boju ali da se nece udostojit provjerit visinu vozila dali odstupa od tvornicke. 

Mike20

Citat: eLaCiD  u 15 Svibanj 2020, 20:42:09
Daj nemoj sad i ti Mike  :smile:. Kakve veze ima ko je ugraÄ'ivao. Auto je na atestu i sve se vidi. Mogu ja od mehaničara dostavit izjavu, a opruge postavljene naopako ili kak i kaj sad. Dobije atest ?  :roll2:

Naravno da ima.
Za svaki dio to trebaÅ¡, čekaj kad budeÅ¡ morao i za atest druge dimenziju guma dostaviti račun vulkanizeri da bi to rijeÅ¡io  :haha7:

Znamo kako stvari stoje, i račun od 100kn+PDV meni je nula prema slušanju predavanja, vraćanju itd itd

eLaCiD

Nakon svih peripetija danas stiglo rješenje od CVH i odmah na tehnički.
Konačno prolaz, opruge upisane u knjižicu  :P:
098  38 77 11
elacid@net.hr

Memphis

Citat: eLaCiD  u 15 Svibanj 2020, 12:48:12
Saga se nastavlja. Da nije očajno bilo bi smješno. Dobio dopis od CVH u kojem se traži tko je ugradio opruge. Nazovem ih i nemojte me j'ebat rekoh ja sam ih sam ugradil ko da je to neka mudrost, sat vremena posla. I kaže mi lik telefonski, onda napišite izjavu da ste sami ugradili i potpišite. I sad ja pitam koji će vam to da prostite k'urac.
I kaže lik znate to moramo jer smo pristupili europskoj uniji i sad je tako. Ma nemoj me j'ebat.
Sad razmiÅ¡ljam tko tu koga. Imam original račun imam original certifikat TUV koji izdaje neka j'ebena europska institucija koja je iznad vas i sa kojim certifikatom sreÄ'ujem sve u toj europskoj uniji, a kod nas treba sad i izjava tko je ugradio opruge. Ono da se zna da su propisno ugraÄ'ene. Pa za koj će mi k'urac onda atest. Pa na atestu se vidi kak su opruge ugraÄ'ene jel ok ili nije. Da al kaj bi onda hrpa birokrata i uhljeba radilo nego da izmiÅ¡ljaju toplu vodu i Å¡uplju cijev pozivajući se na EU. :tup:
Ja sam radio atest u gorici kad sam vadio plin. Pa to je takva smijurija da to nemreÅ¡ vjerovat. Sve sam skinul sam al sam morao donijet račun tko je skinuo plin jer bez toga ne žele radit atest. Odem u Autocepelin dam liku 300 kn da mi napiÅ¡e izjavu i račun. Vraćam se nazad, veli bit će papiri za 2 dana. Zovu oni doÄ'em ja po papire i odmah na tehnički. Na tehničkom halt - ne može. Papiri ne Å¡timaju, debosi uopće u papirima nisu skinuli plin. Ajde nazad u VG doÄ'em tam ne može mi lik ispravit ne rade viÅ¡e guzonje koji pečatiraju, moram doć sutra. Ukažem tipu na joÅ¡ par greÅ¡aka kod atesta on veli da nema pojma koje su vijednosti. Ja mu fino diktiram on piÅ¡e (sad može bez papira izjava i ostalih gluposti). I ajde doÄ'em drugi dan po papire ... piÅ¡e u papirima da im ABS a auto nema ABS. Ja ponovo "reklamiram" al sad je neki drugi tip tam i veli tip ne može ispravit jer onaj koji je slikao auto je tak dobro sliko da se ne vidi na slikama jel ima ABS ili ne. Ja reko nema ABS-a nikad nije ni imao. I sad tip veli ne može dok se to ne provjeri ili ne dokumentira. Ja reko ja ti viÅ¡e tu ne dolazim il ćeÅ¡ ispravit to ili ne ja ode. I ajde drž nedaj sim-tam ispravi on to. To je prvi i zadnji put da sam radio ATEST i da ću ga ikad viÅ¡e radit.

Sen

A to ti kad te hoce hoce te ***.
Sjecam se prije dvi godine isto tako uvijek isti punto na istom tehnickom prolazi bez problema i onda jedan dan ne prolazi,auto je prenizak treba ga podici,nisu orginal opruge.Ok,promjenim vratim se i opet bas na istog lika,e sad ni dobra lijeva kocnica/cilindar....to ti je kad se naÄ'e netko.