Pragovi i pod, borba protiv hrđe

Autor FranZ, 13 Rujan 2021, 19:32:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

FranZ

Pozdrav, nedavno sam povoljno nabavio punta 75 elx, 3 vrata, u ok stanju je mehanički, nije loš ni estetski, ima ok opremu, par sitnica koje su bile sam riješio i ostao je samo najveći problem  :grin: limarija.
Hrđav je na vanjskim rubovima podnica gdje se spajaju s pragovima, po cijeloj dužini boka su rupe, nije više za samo obrusit i pofarbat. Osim tih vanjskih 10-ak cm širine podovi su zdravi, i pragovi su s vanjske strane ok, samo taj spojni dio (pinch weld) je koma.
Koje je rješenje? Zamjena kompletnih podova i pragova ili ima neka mudrolija?

I ako treba kupovat nove limove, jel dobra firma AR Hrupelj? Kod njih sam našao pragove i podove po prihvatljivim cijenama.

Bero

Tu vidi kako je limarija na mojoj Rajngli izgledala i kako su tekli radovi: https://italia-corse.com/forum/index.php?topic=42109.0
Po opisu, slična situacija je bila kakva i tebi, pragovi šuplji dolje na spojnom mjestu s podom ( i puni purpjene  :D:) i 10-20 cm od ruba poda.
Sanacija me izašla cca 2500 kn (novi pragovi od Hrupelja+obična pocinčana plehovina za pod + limarski rad sa zaštitom).
To je rađeno pred  cca 2 godine, a i dalje nema tragova hrđe  :ok:
Samo boxer bajo moj :)

FranZ

Pogledal sam slike i točno tak neki zahvat bi i meni trebal  :ok1:

Dakle može Hrupelj?

Bero

Da, hrupeljevi dijelovi su ok:ok: I tako će ti biti važnije kako će ti limar to napraviti i zaštititi varove za trajnost posla

Zanimljivost: Baš otprilike u isto vrijeme smo sanirali limariju na Rajngli i na sestrinom yaranu (yarisu, jelte). Pošto hrupelj nije imao pragove za yarisa, iste je stari naručio preko siluxa (nekakvi poljski bili) i Hrupeljovi su mi se činili  ozbiljniji i kvalitetniji (deblji lim, čvršći...)
Samo boxer bajo moj :)

FranZ

vrhunski, hvala na pomoći. Ide i moja rajngla na botoxiranje onda  :grin: