Problem s dvozonskom automatskom klimom

Autor kiki1989, 08 Kolovoz 2022, 12:33:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kiki1989

Poštovanje. Imam čudan problem s upravljačkim panelom klime. Naime, na starom panelu bio problem da ne radi ventilator ni klima kad bi se auto zagrijao na suncu. Sad je zamjenjen drugim koji ne pali kompresor klime, a sve ostalo radi kako treba. Ako opet stavim stari panel sve radi dok je auto hladan u kabini. Dakle kompresor se pali. Tu nema dileme.  Da li neko zna da li ima koja posebna metoda kod zamjene tog panela. Da li je potreban proxy alingment.

Mike20

#1
Na oba panela ti je zajedničko da ne uključuje povremeno kompresor klime. Provjeri osigurač, relej, remenicu kompresora.
Preko FES-a to lako testiraš, remenicu, brzine ventilatora itd

Proxy ne treba, jer uopće nebi radilo i izbacio bi na dijagnostici problem komunikacije s panelom.

kiki1989

To je zapravo vec četvrti panel. Na svakom je bio problem da ne uključuje klimu ni u kojim uvijetima. Dok je kod starog dok je auto bio u garaži i hladan u kabini klima bi radila najnormalnije. Cuje se promjena u radu motora i pali se ventilator hladnjaka. Ali kad bi auto stajao na suncu s tim istim starim panelom vise nije radio ventilator od ventilacije niti se pokretao kompresor. Jednostavno vise ne reagira na komande. Bilo koji gumb da stisneš. Znaci ako izades ujutro dok je jos cca 20 stupnjeva klima bi radila dok se vozis i temp u autu je normalna. Ali nakon što parkiraš auto na suncu i vruce je unutra nista vise nije radilo. Dok s drugim panelom uvijek sve radi osim kaj klima se ne ukljucuje nikad. Skroz frustrirajuce.

the-rider

a da das auto nekom ko se kuzi u osnove i ispita koji izlazi ne rade?
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Očito nije do panela. Može biti i do body kompa.
Kao što je rečeno, provjeri dijagnostikom sve sustave

venom

Ne znam kako je kod Fiata, ali na VW moraš preko dijagnostike pokrenuti ''prvo paljenje kompresora'', tj inicirati komunikaciju novog panela.

Možda imaš sličan problem.

Mike20

Ne treba.
Ja sam mijenjao panel na Lancii (sve isto) srebrni za crni.

the-rider

Citat: venom  u 16 Kolovoz 2022, 08:36:53
Ne znam kako je kod Fiata, ali na VW moraš preko dijagnostike pokrenuti ''prvo paljenje kompresora'', tj inicirati komunikaciju novog panela.

Možda imaš sličan problem.

to nema veze sa panelom nego kad mijenjas kompresor da se razvrti na prazno dok ne dobije ulje
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Goran

Pozdrav,

imam Brava 1,6 mjet s automatskom klimom,radila je normalno dve godine da bi sada od jednom stala raditi.

Nije klasicni problem u motorima ventilacije,klapnama i slicno,nego se desilo da na starom panelu od klime lampica klime se upalila ali kompresor ne. Promjenjen je panel klime i klima je pocela raditi. Nakon kratkog vremena od minute,dve klima se ugasi,ventilacija,smjerovi,temp sve radi ali klima ne radi,ugasi se lampica i klima sama od sebe. CIm ugasis auto,upalis ga opet ,opet sve ispocetka,klima radi minutu dve,pa se ugasi.

Kolega jedan mi je rekao da je mozda do kontakata iza u armaturi ali onda ili bi radila ili ne,zna netko mozda o cemu bi se moglo raditi. Novi je kompresor,hladnjak s isparivacem,plin.

Tooutman

Kao da ode u neki safe mod. Provjeri makar na diagnostici klimu da li je sve ok sa njom. Time bi ja poceo. Pretpostavljam da je proxy napravljen buduci da novi panel.  Provjeri također osigurač koji je za klimu. Vragu ne trebalo.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tom

Nekaj slićno imam i ja problem, kod mene klima hladi, samo odjednom stane, postaje vruće, lampica svijetli da radi klima.
Jedino sam našao da pregori onaj 40A osigurač kod akumulatora za ventilator motora, dok se upali druga brzina ventialtora počne i klima hladiti
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...

Goran

Jučer sam isao skidati opet panel,iza sam sve konektore koji idu u njega malo sa konakt sprejem,stavio sve nazad,isto tako iza ventilacije konektora dva koja sam uspio skinut sam isto tako malo sa kontakt sprejem naspricao. Montirao sam sve nazad upalio auto i isao se voziti,klima radila vise od 10 min bez problema,sve uredno hladi radi,i naravno vec sam mislio da sam rijesio problem kad evo ugasila se,opet sve isto. Ne kuzim.

Goran

Citat: Tooutman  u 12 Lipanj 2023, 00:13:51Kao da ode u neki safe mod. Provjeri makar na diagnostici klimu da li je sve ok sa njom. Time bi ja poceo. Pretpostavljam da je proxy napravljen buduci da novi panel.  Provjeri također osigurač koji je za klimu. Vragu ne trebalo.
Osigurace sam bio provjerio,to je sve ok,mislim da se onda ne bi palila ipak ako je osigurac. Proxy napravljen da,mislim da je na dijagnostici bila greska u klimi nesto oko ventilatora na klimi,pa je ovaj rekao da su spojevi slabi pa izbaci gresku....

Mike20

Možda fali plina pa se isključi.
Pa može biti i obrnuto, ako ne radi prva brzina ventilatora hlanjaka, tlak u sustavu poraste i opet se isključi sustav.

Treba vidjeti onaj otpornik prve brzine koji je na kučištu ventilatora hladnjaka

Goran

Plin na novo punjen,ne pusta nigdje,novi kompresor i hladnjak klime.