Problem s dvozonskom automatskom klimom

Autor kiki1989, 08 Kolovoz 2022, 12:33:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Ili je problem ventilator hladnjaka ili neki od senzora. Provjeriti vanjsku temp sa senzorom na autu, provjeriti koju temp pokazuje temp u kabini, spojiti manometre i pratiti tlakove dokle klima radi. Rade li sve brzine ventilatora u kabini (na expertu je radio kompresor i sa crknutim ventilatorom kabine. Samo je ledio isparivac), filter plina.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Goran

Senzori su svi ocitavani dijagnostikom i svi rade normalno,tj pokazuju normalne temperature koje i jesu,nije nista odskakalo sada ne znam kako. kad klima radi kratko onda se i cuje da pusu sve brzine ventilatora,tj pojacava se  i spusta normalno... :ljut5:

topolino

#17
Onda manometre i prati tlakove. Negdje je problem. Jedan senzor ne mozes ili mozes vidjeti diagnostikom, a to je senzor za tlak plina. To je kod kucnih klima identican ostalim tempereturnim senzorima, samo nataknut na izlazu kompresora. Kod auta bi mogao biti tlacni negdje na toj liniji. Zastopan filter mozes vidjeti samo manometrima (tlakovi ne mjenjaju ravnomjerno u odnosu jedan na drugi). Ono sto ne mozes vidjeti (bez da rastavis sve) jest da li je zastopan kondenzator ili isparivac. Rekao si da je mjenjan kompresor i plin. Koji plin je sada u nutra i koje ulje je stavljeno. Tj. Koji su plin i ulje bili prije u sistemu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Goran

Citat: topolino  u 12 Lipanj 2023, 15:18:23Onda manometre i prati tlakove. Negdje je problem. Jedan senzor ne mozes ili mozes vidjeti diagnostikom, a to je senzor za tlak plina. To je kod kucnih klima identican ostalim tempereturnim senzorima, samo nataknut na izlazu kompresora. Kod auta bi mogao biti tlacni negdje na toj liniji. Zastopan filter mozes vidjeti samo manometrima (tlakovi ne mjenjaju ravnomjerno u odnosu jedan na drugi). Ono sto ne mozes vidjeti (bez da rastavis sve) jest da li je zastopan kondenzator ili isparivac. Rekao si da je mjenjan kompresor i plin. Koji plin je sada u nutra i koje ulje je stavljeno. Tj. Koji su plin i ulje bili prije u sistemu.

Plin je po propisu,punio Bosch,isparivac sa hladnjakom je isto novi,pregledali su cijeli sistem kao takav i sve je ok,isto tako i presostat uredno radi. Ove dane ide kod jednog decka koji se kuzi u Bravote,uvjeren je da je to do losih kontakata koji s vremenom popuste,radio je par Brava i tako su rijesili problem. Nadam se da ce i meni tako biti.

Goran

Malo novosti,skuzio sam da klima cijelo vrijeme radi ako je puhanje malo preko polovice,ne gasi se i radi uredno,e sad,mozda bih promjenio reostat unutra na ventilatoru,zna li netko di se isti nalazi?

the-rider

negdje blizu ventilatora, on mora biti na propuhu
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.