GP 1.4 16V Zamagljivanje stakla

Autor eLaCiD, 28 Ožujak 2024, 07:41:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eLaCiD

Jučer sam primjetio kad je pala kiša u Zagrebu da mi se počne zamagljivati šofer šajba i to dost jako.
Ventilator na max i na gornje staklo ne pomaže. *** vozit navečer. Rješavao to sa paljenjem klime, staklo se odmah odmagli ali kad klimu isključim sve krene ponovno u roku odmah. I tako dobrih pola sata dok nisam stigao doma. Ne kužim razlog. Ima li tko kakva iskustva sa time ?
098  38 77 11
elacid@net.hr

Mike20

Klapna recirkulacije je u položaju cirkuliranje zraka unutar kabine, tj ventilacija ne uvlači zrak izvana.

the-rider

ili pusta vodu u kabinu, ili si ti bio jako mokar
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

eLaCiD

Citat: Mike20  u 28 Ožujak 2024, 08:00:30Klapna recirkulacije je u položaju cirkuliranje zraka unutar kabine, tj ventilacija ne uvlači zrak izvana.


To mi baš nema logike. Ak je klapna blokirala ulaz vanjskog zraka, onda 10 minuta klime isuši postojeći zrak pa ne bi bilo više zamagljivanja.
098  38 77 11
elacid@net.hr

eLaCiD

Citat: the-rider  u 28 Ožujak 2024, 16:52:39ili pusta vodu u kabinu, ili si ti bio jako mokar

Da pušta vodu valjda bi se negdje vidjelo, a mokar baš nisam bio toliko  :smile: . Mora biti neki drugi uzrok .. samo koji ?
098  38 77 11
elacid@net.hr

Mike20

Citat: eLaCiD  u 29 Ožujak 2024, 01:07:52To mi baš nema logike. Ak je klapna blokirala ulaz vanjskog zraka, onda 10 minuta klime isuši postojeći zrak pa ne bi bilo više zamagljivanja.

Klima uklanja vlagu iz zraka i odvodi ju kroz cijev ispod auta, bila recirkulacija uključena ili ne.

To i uz ulaženje vode je jedini razlog magljenja.
Plus curenje grijača kabine, al onda u kabini imaš intenzivni i specifični miris antifriza.

Za klapnu nađi gdje je poluga, da odmah vidiš dal je do nje.
Za ulaz vlage, provjeri tepihe podova naprijed/nazad.

Za curenje grijača kabije, provjeri središnju konzolu dole/tunel.

eLaCiD

Citat: Mike20  u 29 Ožujak 2024, 07:25:09Klima uklanja vlagu iz zraka i odvodi ju kroz cijev ispod auta, bila recirkulacija uključena ili ne.


Dakle po tome klapnu možemo odmah isključiti. U slučaju da je zatvorena onda bi postojeći zrak koji recurkulira bio za 10 minuta isušen i ne bi više dolazilo do zamagljivanja. U slučaju da je otvorena onda uvlači vanjski zrak i ako dolazi do zamagljivanja uslijed toga onda bi vanjski zrak bio sa 200% vlage kaj opet ne štima  :smile:
098  38 77 11
elacid@net.hr

Tooutman

#7
Dobro ti veli Mike, to je boljka Fiata tih generacija. Ne znam kako je sad. Imao isti problem na bravu, ostala mi zatvorena i prozori se rosili. S klimom bilo super, i ako je ugasio opet isto tj počelo se rosit. Nakon toga mi nekim čudom proradila klapna te je došao zrak iz vana i preporod. Nikakvih problema s magljenjem naravno dok klima isključena. Kolega s posla ima također bravo, njemu zacvikana i dok kiša ili rosnato je obavezno klima da nešt vidi.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

eLaCiD

Ekipa.. hvala svima na savjetima  :smile: Imao nekad GP prije 17 godina, od onda vozio MK1 nikad problema s tuime tako da mi je ovo novo. Provjerio sve.. voda nigdje ne ulazi i ne curi ništa. Kad kliknem prekidač recirkulacije čuje s motorić sad dal pokreće klapnu pitanje je.. moram provjeriti. Ukratko hvala svima na savjetima. :smile:
098  38 77 11
elacid@net.hr

Miha.

A filter kabine je predpostavljam zamjenjen..

topolino

Operes stakla propisno i neznam kakva ti je regulacija topline. Ako je automatska tj imas oznake s brojevima onda si malo u problemima jer ona ovisno o zadanoj temperaturi mjenja toplo/hladno, dokle na klasici uvjek mozes dio toplog zraka staviti da se mjesa sa hladnim zrakom dokle puse. Klimu kada upalis da odmaglis stakla kada ju ugasis uvjek se odmah magle prozori jer je isparivac vlazan. Jedino rjesenje jest dokle radi klima full grijanje, ugasiti klimu i pustiti na grijanju par minuta.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Jel su stakla masna? Da ti ne curi mali kiler ...

Boxer

Filter kabine si mjenjao ne tako davno ?
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...