Istakanje goriva iz rezervoara

Autor Zdravko, 28 Lipanj 2024, 09:12:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zdravko

Dobro jutro
Bio sam u situaciji da trebam isprazniti rezervoar. Živim u zgradi i nemam garažu. Od alata i materijala imam karnister, gumeno crijevo, odvijač, kombinirke, plastične vezice. Dakle, osobni alat za sitne popravke i ne želim da me istakanje košta više od goriva. Ne želim kupiti specijalnu pumpu za pretakanje (goriva, vina itd) , a povlačenje zraka iz crijeva nije dalo rezultat jer crijevo ide iz rezervoara gore i karnister nije na nižem nivou. "Isisavanje" nije dalo rezultata. Sljedeče je stavljanje crijeva na izlaz pumpe goriva. Kod verglanja, uključuje se pumpa goriva i gorivo se istače u karnister. Ova metoda nije dobra jer elektro pokretač automobila zbog velike struje koju crpi iz akomulatora , brzo bi potrošio akomulator.
Primjetio sam da kod okretanja ključa u 1. položaj (kontakt) pumpa goriva se uključi na par sekundi i potera gorivo. Cilj mi je bio pokretanje pumpe bez kontakta i "verglanja".
Pronašao sam relej pumpe goriva. Relej se sastoji od zavojnice kroz koju prilikom proticanja struje stvara se mag.polje i ona privuče kotvu te zatvori kontakte. Na releju se nalaze 4 izvoda. 2 su paralelna , tj okomita u odnosu na druga dva. Potrebno je priključiti crijevo na izvod pumpe goriva, stisnuti vezicama crijevo tako da ne ulazi zrak i da ne izlazi gorivo na spoju crijeva i izvoda pumpe. Stavimo crijevo u karnister. Ispod prednjeg poklopca motora nalzi se relej na ploči osigurača i releja, odmah pored akomulatora. Kratko spojimo paralelne izvode releja pumpe goriva. Dakle 2 paralelna i 2 okomita jedan sa drugim. Nakon toga pumpa če ispumpavati gorivo dok ne raspojimo jedan od kratko spojnika.

ako će nekome zatrebati  :85565:

Tom

Ili da se kraljnje pojednostavi... izvuče se van rele i između spojeva 30 i 87 se stavi komad žice, okreneš kontakt i to je to
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen