Zamjena grijača kabine

Autor dinko1981, 17 Siječanj 2025, 08:36:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

dinko1981

Grijač kabine mi je očito zaštopan jer slabo grije (temp. motora je ok) i sad istražujem opcije zamjene bez skidanja kompletne table. Dali je netko to radio da je samo izvadio onaj pretinac kod suvozača, dali onda ima dovoljno mjesta za pistup kileru?

Tom

Nema jednostavnog načina.
Treba sve van, volan spustiš dolje, središnje plastike kod mjenjača van, armatura se makne prema iza, nije ju nužno izvaditi van... i onda možeš kutiju grijanja okrenuti za 90 stupnjeva da dobiš pristup grijaču...
Ako ima klimu, onda moraš maknuti i crijeva od klime, ali je onda i grijač drugačiji.
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

topolino

Pogledaj prije svega filter kabine u kakvom je stanju.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Tom

Filtera se nisam ni sjetio da zamijeniš.
Ako misliš da je baš grijač, možeš ga probati oprati, skineš crijeva od antifriza, spojiš crijevo od vode i pustiš tlak vode za ispere u suprotnom smjeru
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Mike20

Grijač kabine se rijetko kad zaštopa, može samo procuriti.
Zaštopao bi se ako ti je ikad probio dihtung glave, pa pomiješao vodu i ulje i ta smjesa je došla do grijača.

Provjeri spomenuti filter i dal klapne dobro prebacuju toplo/hladno

Punto 2 je jedan od boljih auta po brzini zagrijavanja kabine, isto komi hlađenja klime

g3ar

imao sam 2 punta ali mislim da twingo kec brze grije (osobno iskustvo)
<3JTD

Memphis

Ne mora bit. Punto ionako ima problem sa tim kilerom. Zaštopa se on i od antifriza.
Moraš sve raskopat.

topolino

Twingo je "volvo" naspram punta 2 u grijanju. Mogu biti dvije stvari: filter kabine ili je vozio bez filtera kabine pa se grijac zabetonirao od prasine kada bi upalio klimu. Sto se tice masnoce u grijacu to se rjesi s radiator flush ili alkoholni ocat. Jedna stvar sto nije rekao autor teme kolika je razina rashladne tekucine. Meni je pustao hladnjak i povlacio zrak kada bi se ohladio koji je stalno zaglavljao u grijacu kabine. To bis cuo kada upalis motor i cujes žuborenje vode u kabini.

dinko1981

Znači ovako, punto je S oprema, nema klimu pa sa time niti filter, razina antifriza je normalna, novi termostat, čak sam probao i čistit kiler sa kemijom za kamenac i pumpom koja je to cirkulrala neko vrijeme u oba smijera ali bez rezultata.

topolino

Ako je protok kroz grijac uredan onda su lamele pune smeca i prasine, to se da rješti bez skidanja grijaca. Bez obzira na opremu on bi trebao imati otvor za filter. Uglavnom da ne duljim. Kod otvora za grijanje prema dolje uguraj crijevo spojeno na pistolj od kompresora zraka (ako treba skini plastiku kod suvozacevih nogu i zacepi suprotnu stranu), odvoji crijevo koje ide od ventilatora do grijaca (da nenapunis ventilator) stavi na grijanje i smjer puhanja dolje. Onda probaj ispuhati grijac, ako ima lisca prasine i sl. bude izaslo vani prema ventilatoru. Naravno podrazumjevamo da je prije svega ovoga propisno odzracen sistem "SA UGAŠENIM" motorom.

the-rider

pa skini crijeva i vidi ako ima protoka kroz radijator
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.