Fiat Punto MK2 metalni zvuk prilikom kretanja i potapanja gasa

Autor Zvonimir10, 07 Ožujak 2025, 18:21:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zvonimir10

Pozdrav svima. Imam problem koji traje već godinu dana od kad imam auto, a to je da prilikom vage, startanja s mjesta kada kumplung "pocne da hvata". I recimo kada u 3, 4 ili 5 brzini potopim auto (ne previse) s gasom a da je na nizim okretajima. Cuje se taj neki zveket kao da nesto ima lufta. Moji glavni osumljiceni su lezaj spojnicke ili nesto vezano za mjenjac. Mozda bi kroz pola godine auto isao na prodaju, a skoro sve je u odlicnom stanju i ova stvar je zivcira. Nisam planirao kod mehanicara do tehnickog za mjesec dva pa bi tad rijesio sve sitnice koje imam. Do tad da pripupitam za vase misljenje.

the-rider

vjerovatno opruge na disku/lameli

i nije kumplung nego kuplung  :D:
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Zvonimir10

Hvala na informaciji.prosli vlasnik je rekao da je mjenjao, a i mekana je papucica tako da je to negdje i drzalo vodu. Vjerujem da je sam mjenjao, a vjerojatno i najjeftinije dijelove jer vidim i ostale neke nove dijelove koji su friško zamjenjeni da su budzet verzija sto mi se ne dopada bas, al ajd.

A za kuplung nisam ni skuzio kad sam pisao.
Bolje da ni ne kazem koliko cesto prigovaram drugima (naravno u šali) kad govore kvačilo ili spojka.
I onda sad fulam ovako.