Fiat Croma - općenito

Autor baja, 26 Rujan 2007, 17:42:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Miha.

Citat: boombee  u 14 Prosinac 2012, 16:37:21
uz onakvu aerodinamiku Crome, takva krajnja !?
Ta Croma ima najniži koeficijent otpora od svih Fiata neuključujući one prije 90-ih. Netreba zaboraviti da sat laže kojih 10km

mbubnjar

Pozdrav cromistima!
Bas me Fiat Croma navela da se registriram na forumu.
Dugo sam trazio karavan koji bi mi se svidjao, sa kvalitetnim motorom. I tako nabasah na Cromu. Pohvale dizajneru, tko god on bio. :-)
A onda je uslijedilo razocaranje. Tog auta nema nigdje za kupiti. Na njuskalu samo par komada. A ovih corsi I astri kolko hoces... i kaj sad, pitam se ja... :-)

casual

Citat: mbubnjar  u 29 Prosinac 2012, 22:42:00
Pozdrav cromistima!
Bas me Fiat Croma navela da se registriram na forumu.
Dugo sam trazio karavan koji bi mi se svidjao, sa kvalitetnim motorom. I tako nabasah na Cromu. Pohvale dizajneru, tko god on bio. :-)
A onda je uslijedilo razocaranje. Tog auta nema nigdje za kupiti. Na njuskalu samo par komada. A ovih corsi I astri kolko hoces... i kaj sad, pitam se ja... :-)

preko grane... ;)
jeftinije i veći izbor...

mbubnjar

I sto sad sa ovim novim trosarinama od prvog srpnja?
Hoce li biti povoljniji uvoz rabljenih auta? Fiat croma, Alfa 159 sw....
Ili ce se ustede odnositi samo na manje aute sa malo co2/kg?

mbubnjar

BTW, u časopisu Autorevija od 12/2012 na dvije strane ima prikaz stanja Crome na 250.000 km.
Komentari i miÅ¡ljenja su u skladu sa iskustvima forumaÅ¡a i mojim očekivanjima. Sve OK!   :ok:

tempradrifter

Citat: mbubnjar  u 30 Prosinac 2012, 12:44:19
I sto sad sa ovim novim trosarinama od prvog srpnja?
Hoce li biti povoljniji uvoz rabljenih auta? Fiat croma, Alfa 159 sw....
Ili ce se ustede odnositi samo na manje aute sa malo co2/kg?

Pa kolko sam skužio navodno moraju izjednačit davanja za nove i polovne po direktivi EU.
A pošto u EU nemožete dvaput platit PDV, znači ako ga kupiš vani polovnog od privatne osobe
tu ti nemogu više naplatit PDV, a carine za aute proizvedene u eu nema ni sad, ostaje im jedino
trošarina, a to kolko vidim po tablici za neki normalan auto nebi nikako trebalo biti preko 15%.
Makar poznavajući ovu banana republiku nekako sumljam da će tu ikad bit išta jeftinije.

mbubnjar

I meni se sve cini da dobro sumnjas! :D

mbubnjar

Ja sam jos uvijek u potrati za Cromom. :D
Do tada surfam, gledam, slinim i promisljam.
Zanima me, s obzirom da je proizvodnja prekinuta, nije Ih puno prodano, da li ce u buducnosti biti problema sa rezervnim dijelovima?

mbubnjar

Vidim da je malo pusto na temi.
Pa da malo preformuliram prethodno pitanje.
Kakvo je stanje sa zamjenskim rezervnim dijelovima?
Ima ih u ponudi ili samo originali?
Pitam zato jer ih je poprilicno malo proizvedeno a i prodano.

tempradrifter

jučer smo još malo doradili mapu, i testirali krajnju na blagoj nizbrdici i ganjačina s cayenne turbo isti!, rezultat OMFG !!! al mislim da bi još malo mogo povuć :)

reneri

Citat: tempradrifter  u 13 Siječanj 2013, 14:03:11
jučer smo još malo doradili mapu, i testirali krajnju na blagoj nizbrdici i ganjačina s cayenne turbo isti!, rezultat OMFG !!! al mislim da bi još malo mogo povuć :)

jako lijepo!  :ok:
Gdje ima dima ima i Vatre!!!

Kremenko

Croma je napravljena na platformi Vectre C a ne Astre, kako je netko napisao, isto kao i Alfa 159, ako se ne varam..

mbubnjar

E ta Alfa (159 SW)...
Ne da mi mira kao i Croma. :D
Vidim da dijele istu JTD motorizaciju...
Spominje se 2.4 motor od 200 KS koji ima problema sa uljnom pumpom. Da li je taj motor isao i u Cromu ili samo u Alfu?

tempradrifter

evo joÅ¡ jedna croma II u  hrv iz uvoza, doÅ¡la na remap i servis, ovaj e manualac rezultate javim