Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mikeg20

zvrk

evo ljudi....napokon sam ugradio plin!!!  :bravo

jaaaaaaako sam zadovoljan...prezadovoljan...

sve radi besprijekorno, nema cukanja niti u vožnji niti u leru kad ti ga prebaci na plin...totalno besprimjetno

boca je smještena umjesto rezervnog kotača i malo viri van tak da trebam napraviti podlošku od stiropora ili nekog sličnog materijala da izravnam podnicu u gepeku...

da bi prošao atest, benzinski rezervoar je spušten na propisnu razinu...

čak mi auto sad ide mirnije i čuje se skroz dobro...mislio sam da će biti skroz tih, ali nije...Å¡to mi se sviÄ'a  :)

eto, hvala svima još jednom na savjetima i nadam se da će me plinjara dobro služiti...
:yahoo:

Max Abarth

sada nam lipo napiši koji plin si ugradio, tip, marku
cijena?

kod koga ?

čisto infa radi

igor_kravarusic

Napisao je gore..

Citat: zvrk  u 09 Kolovoz 2009, 13:36:28
kod gosp.Mišića u Samoborskoj ulici u Zagrebu. On je jedini zastupnik D.T.Gas sistema u HR. To je No.1 sistem u Poljskoj gdje se i proizvodi. Kod nas je ugradio oko 100-ak sistema u različite automobile i koliko sam čitao po raznim forumima dosta su ljudi zadovoljni s njim, jedino je bilo problema sa jednim likom kaj je imao Mazdu Tribute. Istu tu Mazdu ima i sam majstor, koja ima Fordov Zetec motor koji su osjetljivi na plin zbog dosjeda ventila.
Anyway, Fiati su kao stvoreni za plinjaru, nije skupo(5500kn)....mene će doći oko 6300kn jer uzimam na rate i zato jer sam uzeo LCD pokazivač količine plina tj. prekidač.
Ako ga kod njega redovno servisiram praktično imam doživotnu garanciju.

Auto sam ostavio danas ujutro i nestrpljivo čekam njegov poziv oko poned./utorka da ga preuzmem!

Malo duže traje ugradnja jer majstor se sprema na operaciju pa mora na razne preglede prije..tak da će kod njega biti oko 2-3 dana. Ali nije mi bed jer imam zamjenski auto...

(p.s. - zasada niš od FL-a...vidjet ćemo na 1 servisu..)

mikeg20

Ajd sad čim prije čim više km dok je plin po toj cifri da si isplatiš investiciju ccccccc........

igor-031

LCD pokazivač je pre dobar,puno sretnih kolometara. :drive:

zvrk

Citat: Max Abarth  u 11 Kolovoz 2009, 12:28:18
sada nam lipo napiši koji plin si ugradio, tip, marku
cijena?

kod koga ?

čisto infa radi
evo, sanitarium je napisao da sam već napisao gore sve detalje, ali ako nekoga zanima više može si pogledati i u mojoj temi... http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=12521.new#new

hvala svima na željama...plin je i zato ugraÄ'en da se vozi po plinu :)

Max Abarth

zvrk

hehe...jep!

sad sam se okuražio pa si točim omv 100... :yahoo:

i plinjaru po 4.02 kn

danas sam natočio pun tank plina...pa ću, kad ga potroÅ¡im, bacit računicu dejana na papir  :super:

zvrk

e..da...'bemti edit...

malo mi trokira na leru i puca mi na auspuh kad šaltam = loše svjećice.

sutra kupujem nove obične, jer nemam za one "plinske" iridium...

ostalo, sve 5!

:bravo

mikeg20

marek1

Taj lcd pokazivac ljepo izgleda ali i dalje nije tocan ne zbog lcd-a kao uredjaja nego zbog boce i plovka u njemu koji u biti mjeri kolicinu plina a zbog boce kakva je nemoguce je tocno izmjeriti plin pa ce i ovaj lcd krivo pokazivati ;)
Najtocnije se pokazalo sa kilometrazom
Removed by admin

zvrk

Citat: marek1  u 13 Kolovoz 2009, 16:50:09
Taj lcd pokazivac ljepo izgleda ali i dalje nije tocan ne zbog lcd-a kao uredjaja nego zbog boce i plovka u njemu koji u biti mjeri kolicinu plina a zbog boce kakva je nemoguce je tocno izmjeriti plin pa ce i ovaj lcd krivo pokazivati ;)
Najtocnije se pokazalo sa kilometrazom
je...istina...pokazuje krivo ali to se da donekle kalibrirati...
i crtice padaju 4 po 4 a ne 1 po 1 kak se čini...znači pokazuje na 1/4 isto kao i običan indikator sa 4 ledice.
meni za sada negdje na pola rezervara pokazuje da je "empty" a to je preveliko odstupanje...to se mora sredit.

NikolaST

je...istina...pokazuje krivo ali to se da donekle kalibrirati...
i crtice padaju 4 po 4 a ne 1 po 1 kak se čini...znači pokazuje na 1/4 isto kao i običan indikator sa 4 ledice.
meni za sada negdje na pola rezervara pokazuje da je "empty" a to je preveliko odstupanje...to se mora sredit.

[/quote]Mislim da se nema tu Å¡ta sredit. Meni u bocu stane oko 53 litre. Ja ne proÄ'em 60-65 km i već mi pada na 3 ledice. Imam po boce a pokazivač na 1. Uopće se ne oslanjam na njega nego na kilometražu. Primjetim ga samo kad ostanem bez plina i on počne svirati. Ili kad ostanem na zadnjih 5 litara. Jači ulet u zavoj i prebaci mi na benzin.
assumption is the mother of all fuckups

igor-031

Moguće je da ti je zaglavio plovak,to se dogodilo i kod mene ali mi je pokazivao da je stalno pun,na servisu su mi rekli da se zaglavio plovak u  gornjem položaju te su spominjali nekakvo "kalibriranje",jer su mi kod punog rezervara pokazivale samo 3 umjesto 4 ledice.Pa sad ti vidi,i da poslje tog zahvata u servisu nije bilo nikakovih problema.