Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gt3

Citat: Mike20  u 07 Rujan 2015, 12:06:52
Da ,ima program za LR otključana, nisam gledao koja verzija
Budem naručio, cijena je ta sa linka

ako smijem biti toliko slobodan pa vam se ubaciti kada cete se nalaziti vas dvoje pa da isprobam kak to radi...

Mike20

gt3

Mike20

gt3

Antonijo

Citat: Mike20  u 07 Rujan 2015, 12:06:52
Da ,ima program za LR otključana, nisam gledao koja verzija
Budem naručio, cijena je ta sa linka

Zasad nema potrebe, mapu je slagao u vožnji u raznim režimima mojeg načina vožnje i nemam zasad primjedbi. Malo sam gledao kak to radi, pa ak još drugo, kad odem u penziju, imao budem zanimacija hehe

Dogovoreno  :good:
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Echo

S kakvim tipom sistema se najmanje gubi na snazi na NA motoru? A da ne košta svetog Petra kajganu i potroši plina koliko bi bilo neisplativno ugraditi ga.

Boxer

Najnormalnija direkcija, danas za 5000kn dobiješ odličan sistem. Ja sam u Alfu stavio tartarini, odličan sistem koji radi bez greške ali u koji god auto da ga staviš očekuj vožnju s lampicama motora povremeno, tko kaže da nije tako laže :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Echo

Boxer

Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Mike20

Ugradio plin kod najbližeg iskusnog majstora da ne moraš hodati daleko na servise. Uzmeš sustav koji postoji na tržištu već jedno duže vrijeme i da ima ok podršku

Puntigamer

Da malo oživimo temu.
Brava sam počastio čišćenjem elektroventila na multiventilu rezervara, klipic je na sebe malo nakupio metalne prašine.
Filter tekuće faze je promijenjen nakon cca 100k km i na oko nije nešto bio vidno prljav.
Filter plinske faze je promijenjen nakon cca 30-40k km a broj radnih sati nakon zadnje izmjene ne znam jer se ne mogu spojiti na plinski ECU jer se ne mogu sjetiti gdje sam spremio kabel. Inače servis pišti nakon 160h rada a pisti odavno.
Filter plinske faze je bio vidno prljav a u čašici kućišta filtera se nakupilo malo parafinskog ulja. Poslije izmjene oba filtera motor življe reagira na stisak pedale.
Nakon ovoga ide redovno mijenjanje oba filtera nakon 160h  rada.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Filter plinske faze  mijenjam na max. 15 000km i očistim čaÅ¡icu filtera.
Osim ako nemaš česte duge relacije, moraš češće mijenjati filter.

Prije koji dan sam malo slagao mapu i moram priznati da sam uspio, auto radi perfektno, u biti nikad bolje  :D:

Kod naglog pritiska gasa je trznuo, ponekad i dosta. Kad sam pratio mapu, vidio sam da mu u tom trenutnu sfali plina, jer vremena ubrizgavanja benzinske mape, odu preko 25ms, tj. van limita podešavanja plinske mape
Pojačavanjem množitelja na tim nižim okretajima kada vremena ubrizgavanja odu preko 8-10 ms, riješio sam problem
Samo trebal se dosta poigrati sa par verzija mapa

Puntigamer

A na koliko kilometara mjenjas filter tekuće faze?

Otkad mi je Tidala složio plinsku mapu sve perfektno funkcionira. Benzinski trimovi su mi +/- 1-2.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Za tekuću fazu jednom na 100 000km ako se sjetim  :haha7: