Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

mikeg20

Pa nije cjenkanje-ako u Cepelinu u Zagrebu i Rijeci imaju cijenu 7500kn, onda se bome za 1500kn isplati do Rijeke otići

NikolaST

A ja u Splitu, di ću ja? Raspitivao sam se malo, pošto u Splitu je samo je jedna lokacija za atest plina i čeka se cca 2 mj. Jeli "gori" išta brže?
assumption is the mother of all fuckups

mikeg20

Nije, isto se čeka svugdje, jedino neznam kak je kod našeg SEB-a u ZG-btw kod njega je BRC 9500kn.
Ja sam od doma do ugraÄ'ivača plina napravio 100km u jednom smjeru, napravio bi i 200km ako je povoljniji.
A dobro, Å¡to je-tu je.
Ugradi si taj plin i samo gas dok je još po 3.35kn, izgleda da će do kraja godine poskupiti, a možda i puno prije, al opet će biti duplo jeftiniji od benge

SALE

Za 1000-1500 ti se isplati ić ugradivat u rijeku, ali kaj se tice a-testa, ja sam ga rijesio u roku 3 tjedna....

Dosao sam na tehnicki da bi atestiro i bla bla, ali kad ugradim plin tocno  mi se izlazi reg. za 3 i pol tjedna, bilo je malo gundanja itd.... Uglavnom upisao me odmah isti dan, doasao za 2 tjedna atestirat  i za 3 tjedna rijeseni  svi papiri i reg. auto....

sasha

NikolaST

Ajmo malo o vožnji. Vozim se na plin skoro 10-ak dana. Jedna od prvih stvari Å¡to su mi rekli u servisu je da ga ne pržim. Dali ga treba ozbiljno shvatiti, najvjerovatnije da. E sad Å¡ta to znači? Da vozim na autocesti do nekih 150? Auto mi ide ka blesav, nema neke razlike izmeÄ'u benzina i plina Å¡ta me oduÅ¡evilo a da o računu za gorivo da i na govorim. 50 l plina - 600 km. A da počnem pazit kolko bi tad priÅ¡a jer sam od tih 600 vozio oko 180 km na autobahnu, prosjek 145 km/h. a bez problema 180 km/h. Nisam htia viÅ¡e zbog burice.

Jasmin KA

Evo i ja ugradio plinaru u svoju crometinu juce dignuo auto od majstora ta avantura me kostala 6000 kn i ljudi to je preporod za Ä'ep može mi sada ko objasniti kako sada napraviti atest??????
ex croma, brava, audi 80 b4

mikeg20

UzmeÅ¡ sve papire koje si dobio od ugraÄ'ivača plina i odeÅ¡ na tehnički koji radi ateste-pitaÅ¡ ih dal rade. Prije toga natočiÅ¡ oba rezervoara ful, odeÅ¡ negdje na vagu i izvagaÅ¡ auto-i to je to. Sve ostalo će ti oni objasniti. I da, uzmi sa sobom 1050kn.

Jasmin KA

ex croma, brava, audi 80 b4

NikolaST

Prije toga natočiš oba rezervoara ful, odeš negdje na vagu i izvagaš auto-i to je to.

Meni je čovik na tehničkom reka da kad budem dolazia na atest da u rezervaru benzina ne bude više od 1/4 jer da nebi eventualno na vazi zbog još veće kilaže izgubia u knjižici 1 mjesto za sjedenje, tj. da mi preprave iz 5 u 4

gandalf

Citat: coupe freak  u 27 Srpanj 2008, 19:20:55
Ajmo malo o vožnji. Vozim se na plin skoro 10-ak dana. Jedna od prvih stvari što su mi rekli u servisu je da ga ne pržim. Dali ga treba ozbiljno shvatiti, najvjerovatnije da. E sad šta to znači? Da vozim na autocesti do nekih 150?

ne. to ti znači da ga na plin ne tjeraš u visoke okretaje.
uostalom, ako su ti kvalitetno napravili posao, sistem ti je podešen da se na višim okretajima automatski prebacuje na benzin. za to se raspitaj tamo gdje su ti radili.

Citat: Mike20  u 27 Srpanj 2008, 19:52:45
Prije toga natočiš oba rezervoara ful, odeš negdje na vagu i izvagaš auto-i to je to.

nope... pun rezervar plina i pola rezervara benzina.

Citat: Jasmin KA  u 27 Srpanj 2008, 19:47:51
Evo i ja ugradio plinaru u svoju crometinu juce dignuo auto od majstora ta avantura me kostala 6000 kn i ljudi to je preporod za Ä'ep može mi sada ko objasniti kako sada napraviti atest??????

pročitaj ovo: http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=7635.0

FileFixer

I sada ja jedno pitanje koje je onako, malo čudno... :)
Imam Fiat Bravo koji je kupljen prije godinu dana sa ugraÄ'enim plinom, ali bez atesta. Bio sam kod majstora koji ugraÄ'uje plin i rečeno mi je da bi trebao promjeniti bocu i isparivač, jer je servis koji je prije ugraÄ'ivao ovaj sistem, zatvorio servis i da mi boca i isparivač ne mogu dobiti homologaciju. Instalacija je uredna i sad me taj zahvat koÅ¡ta nekih 2000KN. To je u redu i to sve stoji, a i cijena je u redu. Spreman sam na taj zahvat jer je LPG preisplatljiv da bi uopće razmiÅ¡ljao o nečemu drugome.
MeÄ'utim, sada slijedi jedan drugačiji slučaj...
Bravo je bio do moje nezgode s njim na ST tablicama, a sada je odjavljen i kompletno sreÄ'en i spreman za prijavu i registraciju. Mislim maknuti bocu i isparivač i ugraditi to sve novo sa homologacijom i otići na atest, ali kako ću otići na atest, ako ga prvo moram registrirati, a ima instalaciju za plin na sebi?! Mogu li ugraditi plin pa otići registrirati auto poslije ili moram prvo registrirati auto, pa otići na atest plina? Nije valjda da moram kompletnu instalaciju maknuti sa auta da bi mogao proći registraciju, a zatim sve nanovo raditi da mogu na atest?

E=mC^2 +/-3dB

mikeg20

Imaš par opcija-možeš na tehnički pa na ugradnju i atest ili ugradiš plin pa s plinom istovremeno obaviš i tehnički i atest

Dinx

Evo da se i ja ubacim u temu..
Ugradio si plin u tempru. BRC-a i direkt na fergić...4000kn sa atestom...
Prezadovoljan sam... 65l --- 650km --- 217,75kn

Al me brine to kaj budu digli cijene plina...nadam se da nebudu puno...

FileFixer

Citat: Mike20  u 28 Srpanj 2008, 20:45:36
Imaš par opcija-možeš na tehnički pa na ugradnju i atest ili ugradiš plin pa s plinom istovremeno obaviš i tehnički i atest

Trenutna opcija mi je prvo tehnički pa plin, ali moram u tom slučaju vaditi cijelu plinsku instalaciju?! Ako idem staviti plin i napraviti sve zajedno, kako ću do servisa ako nemam tablice na autu?

E=mC^2 +/-3dB