Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

FileFixer

Citat: Dinx  u 28 Srpanj 2008, 20:49:30
Evo da se i ja ubacim u temu..
Ugradio si plin u tempru. BRC-a i direkt na fergić...4000kn sa atestom...
Prezadovoljan sam... 65l --- 650km --- 217,75kn

Al me brine to kaj budu digli cijene plina...nadam se da nebudu puno...

Ako i poskupi, opet će biti duplo jeftiniji nego benzin, a ne trši duplo plina.

E=mC^2 +/-3dB

speed_devil

Citat: FileFixer  u 28 Srpanj 2008, 23:27:06
Citat: Mike20  u 28 Srpanj 2008, 20:45:36
Imaš par opcija-možeš na tehnički pa na ugradnju i atest ili ugradiš plin pa s plinom istovremeno obaviš i tehnički i atest

Trenutna opcija mi je prvo tehnički pa plin, ali moram u tom slučaju vaditi cijelu plinsku instalaciju?! Ako idem staviti plin i napraviti sve zajedno, kako ću do servisa ako nemam tablice na autu?

ne mozes odjednom obaviti atest i tehnicki iz jednostavnog razloga- da bi dobio atest potrebno je dobiti odobrenje iz CVH, a to traje nekoliko dana (cak i 2-3tj ako im je guzva)
ako zelis tehnicki pa tek onda legalizirati plin- da, moras vaditi cijelu instalaciju (bocu, bakrene cijevi, isparivac...dakle cijelu instalaciju, cak bi trebao i rupe koje su busene pri postavljanju zakrpati- naravno ako frajer cjepidlaci) ili se mozes posluziti starim hrvatskim receptom- 500kn u prometnoj pa ako prode prode ;) (makar sad prilicno tesko prolazi)

FileFixer

Bio sam u servisu za ugradnju plina i rečeno mi je da trebam samo drugu bocu i isparivač, a da je instalacija napravljena kako treba. Sad ispada da moram vaditi ispravnu instalaciju, da bi opet stavljao istu. Za vaditi kompletnu instalaciju mi traže 500KN, a za staviti novu 5400KN, šta ispada 5900KN. A da ne vadim instalaciju, to bi me sve zajedno koštalo 2000KN.
Evo još jedan dokaz koliko država stimulira nekakve ekološke stvari... Prekrasno. :kenj:

E=mC^2 +/-3dB

gandalf

sam si skini bocu i isparivač. za to ti trebaju tri ključa i malo slobodnog vremena.

tko ti je dao ponudu 5400 kn za bocu i isparivač?

FileFixer

I mislio sam sam skinuti isparivač. U njega idu dvije cijevi od vode, jedna cijev ulazi u karburator, a jedna bakrena ide saa boce. Znam da ove od vode treba spojiti zajedno, ali šta napraviti sa ostale dvije? Hoće li plin izači iz boce ako odvojim ovu metalnu? Trba li nju zatvoriti ili je dovoljno samo ostaviti prekidač na gorivo? Šta kad izvadim bocu? Hoče li plin iscuriti? Nije mi problem to maknuti, ali ne znam baš ove detalje...?!

5400 KN za kompletnu ugradnju plina mi je ponudio servis na tehničkom prekledu u Sigetu, odmah do stanice za tehnički pregled "AMK Siget".

E=mC^2 +/-3dB

Max Abarth

na boci iza imaš ventil
za šarafaš ventil i nema iz boce plinu van
bakrenu cijev, iliti lajtung odšarafaš, cijevi od vode spojiš
odšarafaš sa karburatora poklopac, neznam jeli i filter na njemu, i mješać koji je gore skineš skupa sa onom cijevi od dovoda plina, te vrati poklopac

ili... naÄ'i vremena da se naÄ'emo da to skinemo

FileFixer

Di je točno taj ventil na boci jer mi je boca u rezervnom kolu? Ovaj dio oko isparivača mi je jasan...

E=mC^2 +/-3dB

Max Abarth

na plovku od boce
tamo di izlazi lajtung za naprijed, piše aut
e pa prije njeka ti je kao mali kotačić nazuzbljeni sa navojem
e njega zašarafat
ako neide rukom onda kljućem, večinom ide rukom tojest prstima

NikolaST

Ljudi, recite mi sad lipo, a Å¡ta je sa uljem u motoru sad kad sam na plinu? Sad je Mobil Super S 10w40. Da ostanem na toj gradaciji ili da minjam? Prominjeno je ulje prije 2000 a na plinu sam oko 1300 km
assumption is the mother of all fuckups

FileFixer

E=mC^2 +/-3dB

suzy1989

ja ima u tipu plin dasad prezadovoljna,600 km=138 kn

mikeg20

Citat: suzy1989  u 05 Rujan 2008, 13:13:49
ja ima u tipu plin dasad prezadovoljna,600 km=138 kn
Pa to ispada 7l plina na 100km-jaaaako malo

suzy1989

mikeg20

hoss

molim za pomoć.dali netko zna dobar servis za plin brc u kombinaciji sa stargas sistemom.auto je marea weekend 1.6 16v.naime auto nekad na plinu zna trokirati na nižim i na višim okretajima a nekad se na nižim i ugasi dok je na benzinu sve 5.ako itko zna koji bi mogo biti uzrok kao i neki dobar servis bio bi zahvalan