HHO sistem ili vožnja na vodu

Autor FileFixer, 18 Veljača 2008, 10:26:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

#30
Auto na vodu

Auto na vodu - Je li moguce voziti na vodu

Auto na vodu - HYBRID - HHO generator smanjio potrošnju goriva 21%

Auto na vodu 2

Auto na vodu 3



edit:

Kupovina i ugradnja HHO generatora

Gdje mogu nabaviti i ugraditi HHO generator?


HHO generator možete nabaviti na raznim mjestima, počevÅ¡i od interneta pa sve do raznih domaćih samograditelja. Kvalitet ovakvih ureÄ'aja je vrlo Å¡arolik. ÄŒuvajte se jeftinih ureÄ'aja, jer je to najbolji način da bacite svoj novac.

Trenutno mi je poznat samo jedan profesionalni serijski proizvoÄ'ač HHO generatora u HR. To je ------- d.o.o. iz Bjelovara koji u svojoj ponudi ima nekoliko kvalitetnih generatora i sav potreban pribor za ugradnju. U ponudi je, takoÄ'er, ugradnja u profesionalnom servisu.

Koliko litara plina treba za moj motor?

Za svakih 1000 ccm zapremnine motora potrebna je proizvodnja od 1/4 do 1 litre HHO plina u minuti. Manje od toga, nema efekta uštede, a više od toga dovodi u opasnost ispravan rad motora.

Dakle, ako imate motor od 2000 ccm treba vam generator koji proizvodi 0,5 do 2 l/m HHO smjese. Ako uzmete sredinu, to je 1,25 l/m.

Može li se s ugraÄ'enim HHO ureÄ'ajem proći tehnički pregled?

Obzirom da HHO booster samo pospješuje izgaranje postojećeg goriva, za sada ne postoje razlozi zbog kojih bi trebali imati smetnje na tehničkom pregledu. Trenutno se ne traže nikakvi atesti i možete slobodno na tehnički pregled.

Na kakve motore se može ugraditi HHO?

HHO generator se može ugraditi praktično na sve vrste motora s unutarnjim izgaranjem, dakle, na benzince, dizelaÅ¡e i turbo dizele, kao i na benzince s ugraÄ'enim plinom (LPG). Ostvarene uÅ¡tede neće svuda biti jednake. Ako motor ima bolje izgaranje i veću efikasnost, uÅ¡tede će biti manje.

Feri

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/hrvat-izumio-auto-na-vodu-kao-sto-je-predvidio-tesla-183501

a ako nekoga zanima ta vrsta pa nazovimo ga mehanizma ...mogu nabaviti br od covijeka koji je za sada napravio kosilicu za travu na vodu (naravno kombinacija vode i goriva)-koja da napomenem radi lik sada kemija kako to primjeniti na masinu od auta lol
...oni koji neprobaju nikada nece ni znati...

zvrk

Samo da napomenem...često se u zadnje vrijeme piše....hrvat izumio ovo...ono...to su sve novinarska senzacionalistička naklapanja...

Taj sistem postoji i radi već preko 30-ak godina....samo se čuvao u tajnosti do nedavno...

Ako neki "obični", priučeni inžinjeri i mehaničari, kemičari sa 4 razreda srednje, itd...uspiju sami doma napraviti da koliko-toliko radi, možete zamisliti što može napraviti vojska stručnjaka, doktora, genijalaca sa milijardama dolara, eura....

Kad ocijene da biznis oko nafte viÅ¡e nije isplativ, izvući će već gotove proizvode koje su čuvali u ladici i počet zaraÄ'ivati na tome...

Bez brige, napravit će oni da zarade i na autu koji ide na zrak, a kamoli ne na vodu... ;D

autoservis-edo

Malo sam citao po raznim forumima o tome HHO-u i koliko sam skuzio do sad su to sve samo pokusaji.....neki dan sam se cuo sa kolegom koji je vrhunski elektronicar i bavi se auto elektronikom i bas mi kaze da si je napravio HHO i da ga je ugradio u zeninog Twinga i pitao sam ga kako se ponasa i kaze da je auto puno zivlji na gasu ali da mu nije pala potrosnja,sada si radi elektroniku koja ce biti spojena na lambda sondu i kad to napravi izmjenit ce mapu u ECU-u da bi mu pokusao smanjiti potrosnju i ako mu to uspije onda to nije samo staviti cijev u usis zraka i auto ce manje trositi.....naravno da ce sad svi pokusati prodati svasta ocajnim ljudima kojima je izdatak za benzin svakim danom sve veci i veci

FileFixer

Naravno da će smanjiti potrošnju kad "zavara" lambda sondu, tj. prikaže prave vrijednosti i odnose gorivo-zrak koji mu dolaze na usis jer ovaj sistem funkcionira na motorima koji imaju klasični karburator bez ikakvog utjecaja eloktronike na dovod goriva.
Lambda sonda govori elektronici koliko kisika odlazi u zrak, tj. koliko goriva dizna mora dati u cilindar da bi sve bilo optimalno. Kad lambda sonda skuži da na ispuhu ima dovoljno kisika, samim tim će i gorivo biti manje uštrcano u cilindar, a samim tim će se i potrošnja goriva smanjiti.
To je ovako globalno rečeno... :)

btw... generator HHO je druga faza stvaranja Orgonskog generatora koji ne treba nikakvo napajanje i struju da bi generiralo plin, a i filozofija HHO i Orgona je malo drugačija iako počinju iz iste točke.

                          E=mC^2 +/-3dB

zvrk

dok god netko ne dokaže pismeno, slikovito, snimkom, ma dok ne napravi elaborat da taj HHO stvarno radi uštedu od min. 30% u bilokojem režimu rada i na bilokojem motoru (benzin, dizel, plin) ja neću vjerovati da se kod NAS može to ugraditi za cca. 2500kn.

Jer da može, ja prvi to ugraÄ'ujem u svoj bravo jer već imam lpg, pa bi s tim kao trebao troÅ¡iti joÅ¡ min.30% manje..

Å to znači da bi mi bravo trebao troÅ¡iti svega (preračunato) 5 lit. benzina  ;D

FileFixer

HHO je obični plin HIDROGEN (praskavac) koji sigurno izgara i ima veču energetsku vrijednost nego benzin i plin. Problem je kako ga distribuirati u motor jer su danaÅ¡nji motori zajedno sa elektronikom koja je u vozilo ugraÄ'ena koncipirana upravo da bi koristila isključivo BENZIN.
Elektronika nije "open source" i nije otvorenog tipa, nego zatvorenog.
Ja vjerujem da onaj tko ima MS može vrlo jednostavno ugraditi HHO generator u svoj auto koji ima full injection bez nekih crackanja i programiranja ECU-a.

                          E=mC^2 +/-3dB

gturcic

Citat: thund3rdom3  u 29 Ožujak 2011, 15:03:09
da je i tako, usporedi cijenu litre benzina i litre vode iz slavine..  :)

računska razlika je 2%, dakle na autu koji troši 10lt/100km benzina po 10kn, na 100km si uštedio 2kn.
Ako ureÄ'aj i instalacija koÅ¡ta 2500kn, isplatit ćeÅ¡ investiciju za točno 1250x100 = 125.000km.

p.s. Ne znam kolika bi bila potrošnja vode, ali vjerujem da ne možeš lijevati vodu iz špine već bi bilo bolje destiliranu vodu s kontroliranom količinom soli (elektrolit).

stipa16v

mislim da bi se u vodu trebalo sipati sode u odrÄ'enim količinama kako bi predstavljala elektrolit...

sale kmx

ja sam ga napravio sam (suhi) sa 8 litr sam pao na 4.5litr kombinirane voznje auto ide ko da ima vjetar u leÄ'a

zvrk

Dali možeš poslikati i staviti tu da vidimo kako to kod tebe izgleda?

Izgleda da se svi u Bjelovaru voze na HHO  ;D

sale kmx


runer

to si samo za sebe složio ili će biti kakva prodaja preko foruma  :82:
za godiĹÄ,,nji odmor http://kordic.freshcreator.com/

sale88

mislim da će biti puno zainteresiranih za neki GB...i nekak sumnjam da bu čekanje problem! :)

sale kmx

jbg nisam stigo prije pa za sad samo za sebe radim na tome, sutra vam stavim slike iz auta to vam je celija(suha 200x200) +nnn-nnn+nnn-nnn+,n su neutralne od rosfrei 316l sa gumicama razmaka 3mm,vuce mi amperazu nekih 15a jos nisam izmjerio koliko litr.maze na minutu ali sam zadovoljan sa potrosnjom
evo pict... celie http://img638.imageshack.us/i/dsc00046ns.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/dsc00048e.jpg/
najveci problem je sta nemam mjesta pod haubom da ga smjestim na neko mjesto gdje mi motor nebi grijo vodu