Fiat vijesti - općenito

Autor zzip, 19 Ožujak 2008, 10:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvrk

Da....ja sam očekivao izlazak novih modela 2014, ali čini mi se da 2014 neće biti ni rendera na vidiku...  :skartoc

zzip

koliko sam čitao još lani su do 2014te najavili preko 10 novih modela u svim segmentima...

sinek

Novi, Fiat Grand Siena, prisutna na Brazilskom tržištu 14 godina, do sada prodana u 813,000 primjeraka
IZVOR: www.italiaspeed.com

Fiat Grand Siena 1.4 Attractive
Fiat Grand Siena Essence 1.6 16V Dualogic
Fiat Grand Siena Tetrafuel 1.4
Fiat Grand Siena Essence 1.6 16V

sinek

Fiat/Chrysler grupacija zabilježila zasad najveći rast prodaje svojih vozila u SAD-u, koja je dobila zamah zahvaljujući oporavljanju ekonomije. Rast od gotovo nevjerojatnih 34% na godinu, 163,381 automobila u ožujku ove godine u odnosu na ožujak proÅ¡le sa 121,730 vozila i najbolji prodajni rezultati mjesečno u posljednjih 4 godine. Brandovi koji su izvukli najbolje rezultate su Chrysler, Jeep, Fiat (Fiat 500), Ram truck. Posebice Å¡to se tiče Fiata 500, dosegao je do sada najbolje prodajne rezultate, mjesečno 3,712  vozila,
IZVOR: www.italiaspeed.com
Dragi naÅ¡i domaći novinari, nema viÅ¡e naslaÄ'ivanja poput onih udarnih vijesti,  Fiat 500 i Chevy Volt promaÅ¡aji godine u SAD-u.  :P

Elra

Ma za 500 je bitno da se u kampanju ukljucila Jenny, Charlie...i ima da ide  ;D

sinek

Ma kad doÄ'e 'Jenny from the Block' sa onom svojom zamamnom guzicom  :slin: ima da muÅ¡kadija pohrli u salone

franzi

U SAD-u porast bilježi Chrysler. Fiat u Europi stoji sve gore i gore.

Apolon

Citat: sinek  u 04 Travanj 2012, 15:28:20
Ma kad doÄ'e 'Jenny from the Block' sa onom svojom zamamnom guzicom  :slin: ima da muÅ¡kadija pohrli u salone
Ili Å¡to bi se kod nas prevelo:
"I am still, i am still Persa from the Mahala, sada vozim Fiat nekad sam konja jahala"  :D :D :D

sinek

Sergio Marchionne potvrdio je interes za preuzimanje preostalog udjela (VEBA) od 41,5 kojim bi Fiat postao stopostotni vlasnik Chrysler grupe. Kako je rekao, Fiat je'' tehnički'' spreman za početak kupnje dio udjela koji još ne posjeduje. Dvije opcije planske kupovine su na raspolaganju, ne dolazi u obzir da se luksuzne jedinice Ferrari i Maserati odvoje iz Fiata "Oni moraju ostati unutar grupe" kaže Marchionne.

zvrk

Fiat utrostručio profit u prvom kvartalu ove godine

Talijanski proizvoÄ'ač automobila Fiat SpA je utrostručio profit u prvom kvartalu ove godine, zahvaljujući rezultatima koji su postignuti u njegovoj firmi Chrysler u SAD.

Kako je Fiat danas objavio, Chrysler je imao najuspješniji kvartal u posljednjih 13 godina.

Fiat, čije je sjediÅ¡te u Torinu, izvjestio je da mu je profit u periodu od 01.01. do 31.03. iznosio 104 milijuna â,¬.

U istom periodu proÅ¡le godine, taj profit je iznosio samo 29 milijuna â,¬.

Fiat kontrolira 58,5 posto dionica američkog Chryslera, što mu je pomoglo da značajno poboljša prihode. Još u prvom kvartalu 2010. godine profit talijanske firme se više nego udvostručio.

sinek

Fiat 500 'nedodirljivi'  u natjecanju 'World Challenge race' 
Original:  http://www.italiaspeed.com/

sinek

Magneti Marelli  i dalje glavni dobavljač vitalnih komponenti  pobjedničkih momčadi Formule 1; KERS, injektori, pumpe goriva, ECU, telemetrija. ECU i razna sklopovlja za MotoGP, SBK, WRC,  WEC, kompletni pogonski sustavi za GP2, GP3, za  kategorije 'GT'  u svjetskom natjecanju izdržljivosti 'WTCC',  te takoÄ'er i komponente za 'IndyCar U.S.'

IZVOR: http://www.italiaspeed.com/

Elra