Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

andy85

evo da se j aope tmalo uključim... evo prošlo je 2 godine i 2 mjeseca i 37500km... problemi? više manje isto ko i prije - ručica pokazivaža zapinje - jako rjetko tako da se ne obazirem, i čuju se prednji amortizeri kod večin neravnina i kad je temp ispod negde 5°C... isto sad kad je zima sam primjetio da ako krečem odmah nakon paljenja auta neče vuč kojih prvih par sekundi nego nekako trokira??? a onda dalje sve ok ide bez greške...

vidim da se plinaÅ¡im upali žuta lampica s trokutom?? meni se 2x do sad upalila ali onda sam ugasio motor i ponovno upalio  onda sve ok... ulje? prekontroliram tu i tamo ali nisam primjetil da bi ga kad falilo...zamjena na servisu i to je to  :) autek ide dobro sve u svemu i zadovoljan sam :)

get

Citat: andy85  u 11 Ožujak 2010, 14:40:28
evo da se j aope tmalo uključim... evo prošlo je 2 godine i 2 mjeseca i 37500km... problemi? više manje isto ko i prije - ručica pokazivaža zapinje - jako rjetko tako da se ne obazirem, i čuju se prednji amortizeri kod večin neravnina i kad je temp ispod negde 5°C... isto sad kad je zima sam primjetio da ako krečem odmah nakon paljenja auta neče vuč kojih prvih par sekundi nego nekako trokira??? a onda dalje sve ok ide bez greške...

vidim da se plinaÅ¡im upali žuta lampica s trokutom?? meni se 2x do sad upalila ali onda sam ugasio motor i ponovno upalio  onda sve ok... ulje? prekontroliram tu i tamo ali nisam primjetil da bi ga kad falilo...zamjena na servisu i to je to  :) autek ide dobro sve u svemu i zadovoljan sam :)

Da, ovo sa ručicom pokazivača stoji. Meni sao namjestili onu gumu, ali sam sada skužio kada ne lovi, pa ću im probati to objasniti u servisu.

Uglavnom, kada se volan zakreće i u istom trenutku pomiče pokazivač smjera, neće uhvatiti. Moram samo to još jednom verificirati, možda čak i danas dok ima snijega, pa je lakše sa kotačima na snijegu.

I da, ja sam primjetio to cupkanje, i uvijek sam mislio da je to do neravnog asfalta. Najprimjetnije je kada je auto hladan u trećoj brzini pri 2000 okretaja.

Kasnije nema tog trzanja. Ne znam, to ću prijaviti, iako stvarno ne znam što bi to moglo biti.

Do sada sam pretpostavljao da su svječice, jer su na pola vijeka, ali koliko vidim, ti si prevalio 30kkm, pa si ih promijenio pa je ista stvar.

zelja1984

Evo nakon predjenih 37500km i godinu i pol dana mogu reci da nisam bas zadovoljan Bravom.
Evo nekoliko razloga :
1. Otisla lambda sonda koju sam promjenio pod garancijom.
2. Promjenio letvu volana zbog skripanja, takodjer garancija.
3. Potrosnja ulja od 1L/2500km
4. Skripanje plastike na suvozacevoj strani ( koja je kao promjenjena u servisu , ali i dalje skripi kad je toplo vrijeme ) i lagano cvrkutanje papucice kvacila.

:funny:

get

Meni se čini jedino problematično ovo sa uljem.

Vedrikus

Meni se to sve čini problematično,to je puno previše problema .

tipo 1.7d

@zelja1984 ta potrošnja ulja ovisi u kojem ražimu držiš motor, ako je večinu vremena preko 4000rpm to i nije velika potrošnja ulja

get

Bio danas do servisa za stražnje lampe, ali servis radi samo do 16h.

Tako da moram pikirati slijedeći tjedan. Ali opet ostavljat auto :(

Uglavnom malo vikao tamo, reko čovjek da mogu im slike i na CD staviti tih zamagljenih lampi.

get

Citat: Vedrikus  u 18 Ožujak 2010, 16:12:39
Meni se to sve čini problematično,to je puno previše problema .

Ma je, ali ipak su ovi skuplji kvarovi i otklonjeni unutar garancije.

Vedrikus

Å to će tiće zadnjih lampi.Servisi me zavlače dvije godine i naravno lampe se i dalje magle. Neki dan su mi zamjenili nosač žarulja iliti onaj poklopac na kojem su žarulje u lampi ,kažu da on ne dihta.Mislim da je to bedastoča jer  prostror gdje su žarulje i onaj prostor koji se magli nisu povezani,barem ja nisam uspio vidjeti gdje su povezani. Kad su mi promjenili te poklopce, lampe su mi se zamaglilie odmah drugi dan ,jer naravno čak da i je to problem vlaga je i dalje ostala unutra.Poludio sam i skinuo obje lampe,skinu poklopce, puhao fenom u njih da osuÅ¡im tu vlagu  i poslije  ih poljevao vodom.
Sad ću vidjeti da li  će se opet zamagliti(danas nisu,a bile su na suncu) ili je taj poklopac stvarno problem,makar ja i dalje mislim da lampe ne dihtaju  po onom vanjskom rubu.

get

Citat: Vedrikus  u 18 Ožujak 2010, 22:05:41
Å to će tiće zadnjih lampi.Servisi me zavlače dvije godine i naravno lampe se i dalje magle. Neki dan su mi zamjenili nosač žarulja iliti onaj poklopac na kojem su žarulje u lampi ,kažu da on ne dihta.Mislim da je to bedastoča jer  prostror gdje su žarulje i onaj prostor koji se magli nisu povezani,barem ja nisam uspio vidjeti gdje su povezani. Kad su mi promjenili te poklopce, lampe su mi se zamaglilie odmah drugi dan ,jer naravno čak da i je to problem vlaga je i dalje ostala unutra.Poludio sam i skinuo obje lampe,skinu poklopce, puhao fenom u njih da osuÅ¡im tu vlagu  i poslije  ih poljevao vodom.
Sad ću vidjeti da li  će se opet zamagliti(danas nisu,a bile su na suncu) ili je taj poklopac stvarno problem,makar ja i dalje mislim da lampe ne dihtaju  po onom vanjskom rubu.

Pa koliko sam čitao na fiatforum.com, tamo su neki rekli da je Fiat upoznat sa problemom i da u servisi dobili dopis vezano za to, valjda i za rješavanje istog problema.

Da, čini mi se da i za zamjenu lampi trebaju biti adekvatni uvjeti.

Samim time što mi se ta maglica svaki put sve više povećava, to je definitivno znak da lampe ne brtve dobro.

Vidjet ćemo, danas ću zvati servis da vidim kada ću se naručiti.

I ručicu pokazivača smjera ću takoÄ'er reklamirati.

speljac

Citat: Vedrikus  u 18 Ožujak 2010, 22:05:41
Å to će tiće zadnjih lampi.Servisi me zavlače dvije godine i naravno lampe se i dalje magle. Neki dan su mi zamjenili nosač žarulja iliti onaj poklopac na kojem su žarulje u lampi ,kažu da on ne dihta.Mislim da je to bedastoča jer  prostror gdje su žarulje i onaj prostor koji se magli nisu povezani,barem ja nisam uspio vidjeti gdje su povezani. Kad su mi promjenili te poklopce, lampe su mi se zamaglilie odmah drugi dan ,jer naravno čak da i je to problem vlaga je i dalje ostala unutra.Poludio sam i skinuo obje lampe,skinu poklopce, puhao fenom u njih da osuÅ¡im tu vlagu  i poslije  ih poljevao vodom.
Sad ću vidjeti da li  Ä‡e se opet zamagliti(danas nisu,a bile su na suncu) ili je taj poklopac stvarno problem,makar ja i dalje mislim da lampe ne dihtaju  po onom vanjskom rubu.

Meni su to isto napravili i sad mi se lampa još više magli, al nisam još stigao do njih na reklamaciju obavljenog posla:)). Ugl, sad se magli i u vožnji, a kasnije posuši, a prije se maglila samo kod pranja auta, i to je ostajalo po par dana ovisno o vremenskim uvjetima..Najzadovoljniji sam s autom radi motora, ostalo, tipa tih lampi i škripanja armature me jako živcira..I do servisa..

A ova potrošnja ulja iz drugog posta mi se čini previsoka

get

Onda smo istog mišljenja. Iako je pitanje jesu li ti uopće i zamijenili lampu. Ili ako jesu u kakvim uvjetima.

Ma uglavnom odnos servisa je jako očajan i sva sreća je da ono bitno radi bezprijekorno, a to je motor :)

speljac

Ma nisu, mjenjaju samo neku brtvu i nešto su neki nosač spominjali. i sad opet moram do njih ić..

Vedrikus

Ne mjenjaju nikome lampe,jer se i na fiat forumu žale da im nisu mjenjali lampe.Očito su dobili upute iz fiata da mjenjaju samo nosač žarulja sa brtvom(poklopac na kojem su žarulje). Kao što sam već napisao uzalud novi nosač sa brtvom ako je vlaga ostala unutra.

get

Citat: Vedrikus  u 22 Ožujak 2010, 14:06:00
Ne mjenjaju nikome lampe,jer se i na fiat forumu žale da im nisu mjenjali lampe.Očito su dobili upute iz fiata da mjenjaju samo nosač žarulja sa brtvom(poklopac na kojem su žarulje). Kao što sam već napisao uzalud novi nosač sa brtvom ako je vlaga ostala unutra.

Nema veze, nek mijenjaju tu brtvu.

I da, slažem se, ako je vlaga ostala unutra ništa od posla. Doduše, bilo bi potrebno očistiti u potpunosti lampu, jer vlaga se zadržava na nečistoći.

Npr. prednje šajbe se znatno više magle kada se dugo ne peru iznutra, nego kada su šajbe uredno oprane.