Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

beks

Reklamirao sam kad sam iÅ¡ao na ugradnju plina, gumbe moraju naručiti, a frajer mi je rekao da ak se turnceler ne normalizira nakon resetiranja stavit će drugi, dakle nije mi to sad od presudne važnosti, autom mi treba jer imam job na drugom kraju grada, a s obzirom na to da radim relativno veliku kilometražu  redoviti servis će vrlo brzo doći pa ću onda sve to rjeÅ¡avati.

SilentKnight

eto ja se vozim  :car1: tri mjeseca s novim Bravom od 90 ks i ugradenim plinom u Fiat-u , i stvarno nemam s autom nikakvih problema,ako ce me sluzit 12 godina kao stara Brava necu se zaliti :resp

pMarko

I ja radim popis primjedaba za prvi servis. Zasad su na listi: nakon mukotrpnog odgonetavanja odakle dolazi cvrcak sa straznje strane skuzil sam da je nekaj labavo u vratima od gepeka, u vratima suvozaca se nekaj kotura, kad zakocis ode napred, kad das gas ode natrag, papucica kuplunga i mislim malo kocnice skripe dok ih stiscem.

pirec

Dečki i cure vodite računa o crijevu za hlaÄ'enje turbine bar do servisa da vam nebi procurilo!!!
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

pMarko

Kad stanem, sparkam ili kaj god, uglavnom zgasim auto i izadjem, cujem kao da nesto kaplje na nesto vruce (ko da nekaj  odma ispari). Bio sam uvjeren da je u pitanju mozda kondenzat od klime ili nekaj. Sad vise nisam siguran. Kaj bi to moglo biti to?

pirec

Moglo bi biti,svi su servisi dobili dopis iz Fiata da obrate pažnju na to!!
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

Kolumbo

Znači zasad sam na novom Bravu 1,4 uočio tri greške:
1) na zadnjim desnim vratima bio je puknut bužir (vrata-karoserija) kroz koji prolaze kablovi;
2) na sjedalu suvozača nije se mogla podešavati visina pojasa za vezivanje (sidrište pojasa) budući je unutra bila puknuta plastika;
3) svjetlo u pretincu se nije isključivalo( gasilo) po zatvaranju vratiju.

Prve dvije navedene greÅ¡ke, u servisu su besprijekorno otklonjene, a u svezi pretinca podeÅ¡avali su neÅ¡to kod prekidača i vratiju te je tako trajalo para dana i zatim se ponovo žarulja nije gasila po zatvaranju vratiju.  :wall:

Potom sam se ponovo javio u servis. Tada, obzirom da u skladiÅ¡tu rezervnih dijelova nisu imali prekidač,  skidaju s novog Brava iz salona prekidač i stavljaju ga u moj Bravo, ali ponovo žarulja se ne gasi.   :(  Naručuju novi prekidač i nova vrata. Nakon par dana, pozivaju me da su vrata stigla. Dolazim na montažu i potom nakon zamjene vratiju pretinca i prekidača, stanje biva ispravno. Nakon par dana, znači možda sam oko pet puta otvorio-zatvorio ta vrataÅ¡ca, primjetio sam da se svjetlo u pretincu ponovo ne gasi.  :icon_redface2:
Naručio sam se opet u servis i sad čekam dalje.

Uglavnom, predlažem i ostalima da si provjere da li im se gasi svjetlo u pretincu (tzv. pretinac za rukavice). Najllakše ćete primjetiti noću, tako da se sagnete jer ima odispod manji otvor. Smatram da se radi o tvorničkoj grešci jer prekidaču fali par milimetra da je postavljen više desno kako bi bolje nalijegao na izbočinu s unutarnje strane vratiju koja ga pretisne i ugasi svjetlo-žarulju.

Ajde, javite ima li još vas s ovim problemčićem.

sasha

za sada jedini problem je bilo sjenilo od maglenke.kao da je požutilo od topline.(oko žaruljice)
u servisu montirali novu maglenku.

Dray

btw jel netko čuo nešto o nekakvoj zamjeni torzionih opruga?
kaj je uopće to i kak se manifestira ak ne valja?
meni se čuje povremeno neko lupkanje kod prelaska preko graba , ono nije škripa plastike u armaturi već neko lupkanje tipa klik klik, kad je cesta normalna onda ne!

sasha

moguče da ti vozačev sic proizvodi taj zvuk.

exhaust

Citat: pMarko  u 25 Rujan 2008, 21:20:06
Kad stanem, sparkam ili kaj god, uglavnom zgasim auto i izadjem, cujem kao da nesto kaplje na nesto vruce (ko da nekaj  odma ispari). Bio sam uvjeren da je u pitanju mozda kondenzat od klime ili nekaj. Sad vise nisam siguran. Kaj bi to moglo biti to?

To ti katalizator se hladi. I meni al na vozilu druge marke tako pucketa kad ga ugasim nakon sto se vozio duze od sat vremena.......

beks

Evo meni su na servisu otklonili sve greškice, ali sa ovom zimuljom, dok se kabina ne zgrije, ručica žmigavca se vraća u neutralni položaj, ne može se zadržati u položaju za lijevo ili desno. Frend ima isti problem, dakle nije do mene :)

pirec

Vjerojatno nije kvalitetan materijal unutar nje pa je materijal podložan hladnoči,odnosno radi više nego bi trebao
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

2xMAR

Ja sam onda treći s tim žmigavcima. Živce mi popilo, skoro sam polugicu isčupao par puta, a ženi zabavno šta ja pi...m:-))

Nego, kvrči li kome prilokom okretanja volana? Ne mislim na ono elektro-servo "škljocanje", nego baš nekakvo kvrckanje kao nepodmazan zglob ili tome slično.

Vedrikus

Mislim da je problem u rebrastoj gumi oko ručice.Ručica se dosta lagano vrača u neutralni položaj ,a kad je zima guma je tvrÄ'a  i vrača ručicu.
Bude se guma razradila samo gasa ,možda.