Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

pastor

Dobio sam na bravu nova zadnja svjetla, čekam da me pozovu na zamjenu..Maglilo se..
No, to nije sve..
Prvo, da li je moguće da se pomalo gubi rashladna tekućina? U servisu kažu normalno, sve je to ok, a ni na jednom autu koji sam do sad vozio to nisam primijetio.
Drugo bi bilo ovo, kad autom ulazim u dvorište niže od razine ceste, ili (ponekad) preko ležećih, ili (ponekad) u kružnom toku; čujem škripanje negdje u prvom desnom kotaču. Kad težina padne na taj kotač, jednostavno nešto zaškripi... U servisu našli ništa.
Pa evo, auto je još pod garancijom.. volio bih to sredit.
( u priču mi se više ne da uvoditi povremeno lupkanje vrata gepeka i još neke sitnice..)

gt3

i meni se desava da mi se cuje cviljenje sa prednjeg desnog kotaca, ali samo kod skretanja ulijevo. skidao sam kotac, gledao disk plocice, malo pobrusio rubove, ali opet je isto. zvuk je dosta visok, kao da cvili onaj lim u celjusti koji drzi disk plocicu.

get

To sa lupanjem ti neće srediti, jer nisu ni meni. Tri puta sam to prijavljivao. Posebno je izraženo po mokrom vremenu.

Negdje sam bio nabasao na nekom forumu, da se radi o nekoj gluposti tamo gore gdje završava amortizer, ali se ne sjećam više. Moram malo pogledati na svome, ali ja sam se navikao, jer nije stalno, pa je OK.

Što se tiče lampi, isto su mi zamijenjenje, ali opet isto, tako da nema smisla.

Čekam da prašina zadihta i onda će to biti to :)

Å to se tiče rashladne, na T-Jet-u je to bila dosta česta pojava, meni takoÄ'er, a stvar je banalna, rovjeri po crijevima da li vidiÅ¡ da se negdje sljeva, jednu od Å¡elni je trebalo kod mene dotegnuti.

Ako ti je palo do/ispod minimuma, to i nije normalna pojava.

dominatus

Citat: get  u 31 Svibanj 2011, 09:09:46

Å to se tiče rashladne, na T-Jet-u je to bila dosta česta pojava, meni takoÄ'er, a stvar je banalna, rovjeri po crijevima da li vidiÅ¡ da se negdje sljeva, jednu od Å¡elni je trebalo kod mene dotegnuti.

Ako ti je palo do/ispod minimuma, to i nije normalna pojava.

I kod mene slinilo sa Å¡elne iznad filtera ulja i dečki u Bertolu sredili za 15 min nova Å¡elna.  :ok:

pastor

Citat: get  u 31 Svibanj 2011, 09:09:46
To sa lupanjem ti neće srediti, jer nisu ni meni. Tri puta sam to prijavljivao. Posebno je izraženo po mokrom vremenu.

Negdje sam bio nabasao na nekom forumu, da se radi o nekoj gluposti tamo gore gdje završava amortizer, ali se ne sjećam više. Moram malo pogledati na svome, ali ja sam se navikao, jer nije stalno, pa je OK.

Meni je to škripanje počelo po zimi.. ne škripi po grabama kad prelazim nego baš na takvim specifičnim mjestima; lež.pol., kružni tokovi i sl..
ma i ja sam naviknut već na gro toga... al svejedno mi ide na živce.

stilo_boy

ovako vozim multijeta 120 ks i čuje mi je neko brujanje na 2500o/min u svem brzinama kad je toplo vrijeme.. tj kad je auto zagrijan.. kad je hladan nikaj.  da li zna netko u čemu je problem??

gala

izgleda da je to "lupanje" na prednjem kraju dosta često.. i ja sam to primjetio na nekim grbama, neravninama... ali šta je zanimljivo samo kada tek krenem, kasnije u vožnji se ništa ne čuje

dankozg

Već sam negdje pisao u ovoj temi da se bio odlijepio fiatov znak straga (sreća da je otpao na parkigu prilikom zatvranja prtljažnika), pa sam ga zalijepio nazad sa transparentnim silikonom.

E, izgleda da se i prednjem ne ostaje na autu. Naime, crvena pozadina u sve većem postotoku postaje svijetlocrvena Å¡to znači da se zajedno s plastičnim poklopom odljepljuje  :Ä'izs:

Inače, drugih problema poput gore nekih navedenih nije bilo.  :D

Samo jedna stvar me malo iritira na tom autu - kad zauzmem idealan položaj za volanom, komad obruča volana mi pokriva oznake na brzinomjeru od cca 60 - 100 km/h pa se moram nagledavati  :hm:

marloz

Citat: dankozg  u 05 Lipanj 2011, 13:44:51
Već sam negdje pisao u ovoj temi da se bio odlijepio fiatov znak straga (sreća da je otpao na parkigu prilikom zatvranja prtljažnika), pa sam ga zalijepio nazad sa transparentnim silikonom.

E, izgleda da se i prednjem ne ostaje na autu. Naime, crvena pozadina u sve većem postotoku postaje svijetlocrvena Å¡to znači da se zajedno s plastičnim poklopom odljepljuje  :Ä'izs:

Inače, drugih problema poput gore nekih navedenih nije bilo.  :D

Samo jedna stvar me malo iritira na tom autu - kad zauzmem idealan položaj za volanom, komad obruča volana mi pokriva oznake na brzinomjeru od cca 60 - 100 km/h pa se moram nagledavati  :hm:

a da digneš/spustiš sic ili namjestiš volan po visini/dubini ??? možda bi pomoglo ?

dankozg

Naravno da sam to probao, i to ohohoho puta, ali onda to nije najidealniji položaj za mene. Probao dignuti volan, onda se vidi cijeli krug, ali brate mili osjećaj mi je bio kao da sam za upravljačem kamiona  :)

Nenad Dj

Pozdrav svima, ja sam sa svojim Bravom prezadovoljan sem tih sitnica sa znakovima koje sam resio bez ikakvih problema sa silikonom,nisam imao problema. Presao sam 136000 prvi sam vlasnik i samo reci hvale. Naravno svi servisi su radjeni na vreme. Za sada nemam ni jedan kvar na automobilu i voleo bih da tako i ostane. Rec je o 1.9 120 ks Mjet sa dinamik opremom.  Pre njega sam vozio punta dvojku 1.2 16v i prodao sam ga sa skoro 200000 nisam takodje imao problema a i covek koji ga je kupio zadovoljan je i dan danas.

ilija.r

kod mene greske su samo znakovi ( izblijedio prednji a zadnji otpao pa zalijepio silikonom ) i povreneno kuckanje ( luft ) u sic vozaca.ostalo sve je za pohvalu.
only FIAT

Elra

Jesu Å¡eprtlje sa tim znakovima. Masu 156, 147 ili ima izblijeÄ'ele znakove ili su otpali. Nije neÅ¡to značajno, ali mogli bi to da poprave.

andy85

imam problem s raidiom, odnosno antenom....do koji tjedan mi je dobro radila...sad kao da gubi povrmeeno signal...kad slušam lokalni radio sve ok, ali kad stavim na npr. antenu, onda kao da gubi lagano signal...prije bilo sve ok... antena na krovu je dobra...

dal se to nekome desilo?