Bravo 1.4 t-jet 150KS ugradnja plina

Autor mfbravo, 09 Srpanj 2008, 21:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mfbravo

Ima li tko iskustva sa ugradnjom plina u ovaj motor? Koliko mogu racunati na gubitak snage sa plinom? Nisam bas obozavatelj AC-a pa me zanima ima li koji drugi dobar i povoljan ovlašteni FIAT servis gdje bi se to moglo obaviti. Ako je dosta povoljnije a da znate da je kvalitetno ne mora biti ovlašteni.

Unaprijed hvala na pomoći.

pirec

Konzultiraj se sa sebom ili pogledaj pod sponzorske stranice Autokuća Bertol on ti je nešto pisao o tome!!!
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

SSniknejm

sljedeci tjedan mozes dobiti iz prve ruke iskustva :)

beks

Evo ja sam uzeo Bravo sa plinom u Autocommercu, čekao sam cca 2 tjedna na ugradnju. Oni stavljaju sustav Lovato. Odvezao sam nekih 100 km sa plinom i za sada apsolutno nikakvih problema. Kad sam uzimao auto plaÅ¡ili su me da je potroÅ¡nja plina na ovom motoru duplo veća od benzina (opet se isplati, ali kako svaki dan radim min 70 km, morao bi točiti skoro svaki dan), ali ja koliko vidim potroÅ¡nja plina je tek neÅ¡to veća od benzina. Trenutno nisam u ZG i nisam s autom tak da kad izmjerim potroÅ¡nju javim. Sad joÅ¡ neke fore koje sam čuo: ja kad sam uzimao auto, bilo je pod uvjetom da je moguća ugradnja plina u AC su mi rekli da nema problema, ali oni u tom trenutku nisu ugradili niti u jedan 1.4 150 KS, pa nisu imali niti informacija o ponaÅ¡anju auta, niti su imali sustav na lageru, pa je frend nazvao Bertol koji ugraÄ'uje BRC i oni su taman ugradili u jedan i sve je bilo OK, samo je bila jedna kvaka: naime kod overboosta bi zbog povećanja tlaka sustav automatski prebacio na benzin na nekoliko sekundi i poslije vratio na plin, i to bi se dogaÄ'alo kada bi u spremniku bilo manje od 1/3 plina (zaÅ¡to se to sve dogaÄ'alo nemam pojma, nisam baÅ¡ toliko upućen), ovaj moj sustav je navodno noviji i nema takav problem, velim za sada nisam primjetio da mi prebacuje na benzin, takoÄ'er nisam ni osjetio da auto manje vuće nego na benzinu, doduÅ¡e to je gro konja, prije sam vozio audi 90 2.3 136 KS koji je isto bio na plin i tu se fakat osjetio gubitak snage i povećanje potroÅ¡nje. Eto nadam se da sam pomogao, a i sam sam friÅ¡ki pa ako joÅ¡ netko ima kakvih iskustava, feel free.

mikeg20

#4
To se prebacivanjem kod overvboosta se da riješiti povećanjem tlaka plina na dovodu i remapom, ali s time bi dobio dosta veću potrošnju plina u odnosu na benzin a i osjetno bi bolje išao na plin nego na benzin. Po mojem je bolje naštelati na plin da bude sitnicu slabiji=manje troši plina, jer za tu i tamo koje potezanje imaš benzin-što je i poželjno razvrtiti ga ponekad na bengu

beks

Mene zanima još nešto, ne strogo vezano uz ovaj topic. Da li treba dodavati neke aditive u gorivo i plin? Frend mi je uzeo Renault Scenic i ugradio plin sa Landi Renzo sustavom, te su mu rekli da treba uliti dvije bočice aditiva(jedna u gorivo i jedna u plin preko nekakvog adaptera). Traju 10000 km i koštaju zajedno 400 kn. Ja sam sa svojim starim autom samo povremeno vozio na benzin zbog podmazivanja ventila.

gandalf

pametno je staviti flash lube. tekučinu za podmazivanje i hlaÄ'enje ventila i dosjeda ventila.
ali ona se ne stavlja kao aditiv u gorivo, nego se u motorni prostor doslovno doda bočica u koju ide ta tekučina. iz te bočice ide cijev u usisnu granu iza klapne gasa, te se tako ubrizgava u motor. točnije, uvlači ju vakuum, a to je problemčić kod turbaka...

mikeg20

Vidio sam i tih aditiva koji su pod tlakom i utakneÅ¡ ih na priključak gdje točiÅ¡ plin i stisneÅ¡ da sadržaj uÄ'e u bocu. Samo danas već ima stvarno svakakvih s......a koja prodaju, a učinkovitost je upitna

SSniknejm

znam ljude koji to toce u aute (turbake sa plinarom) i vele da se isplati imati to..

tj svi ti dodaci se isplate imat.. skodit nemogu, a ako pomognu zakaj ne

beks

Evo izmjerih potrošnju, daklem po board computeru prosjećna potrošnja goriva bi bila 12 litara, a plina je ispalo cca 15 litara, e sad auto ima 1600 km, pa će to još možda pasti, a druga stvar koja me je totalno rasp****la je to kaj sam danas napunio pun tank i fino mi negdje pušta plin, pa nemrem vjerovat, a dogovorio sam atest za četvrtak, već vidim kak bude to ispalo. Tak nešo mi se dogodilo i na starom autu, ali tek nakon 4 godine (doduše i uz moju nepažnju). Nemrem vjerovati koji šlamperaj, pa da nisu sve provjerili, baš bi bilo super da sam se takav pojavio na atestu. Inače, Idiot, nisam skužio da su mi ugradili bočicu sa tekućinom za podmazivanje ventila.

gandalf

upali auto, prebaci na plin i sa sapunicom namaži sve spojeve do kojih možeš doći i pritegni one na kojima se pojave mjehurići.

beks

Takve sam akrobacije radio na staroj pili, a sada mi ne pada na pamet, ako neÅ¡to platim onda hoću da to Å¡ljaka (nije to mala lova) dignut ću graju tipa "mogao sam u zrak odletjeti" :), a  i tak mi turnceler nekada pokazuje 0 o/min na leru pa nek i to srede.

SSniknejm

pa kad je auto na leru onda ni ne moze biti 0 jer bi bio ugasen :) osim ako nisi mislio kad je ugasen da pokazuje preko 0 :P

beks

Vidim smajliće, pa ak je zezancije onda Ok, ali neznam zašto ne bi mogao pokazivati nulu ako su pokazivač ili senzor neispravni? U tom slučaju turnceler pokazuje cijelo vrijeme oko cca 1000 o/min manje od pravog broja okretaja, već sam se žalio na to, oni su probali riješiti problem sa resetiranjem, ali izgleda da nije pomoglo.

SSniknejm

ma zezancija..

ja bi im skakao po glavi dok mi to ne bi rijesili..