Bravo - problem sa plinom i ECU-om (ne pali)

Autor _-miki-_, 14 Kolovoz 2008, 13:46:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mikeg20

Citat: telefonist  u 24 Kolovoz 2008, 11:50:25
puca na benzin ! danas idu injektori dole
Tak je, očito je da nekaj s ubrizgavanjem ne štima

_-miki-_

Ma nisu kablovi ne tresu ne svjetle u mraku  :)

_-miki-_

Skinuli smo injektore na jedvite jade !! Koji sex skoro smo skinuli kiler da bi lakÅ¡e priÅ¡li do Å¡arafa koje jedva da možeÅ¡ napipat od raznih instalacija koje prolaze onuda a i plin je tam .  Injektori su fino zapečeni pa bum videl jel će ih uspjet očistit. A nije mi jasno zakaj plin upucavaju kraj benz.injektora? da se bolje zapeku  :puc:

gandalf

Citat: telefonist  u 25 Kolovoz 2008, 08:17:50
A nije mi jasno zakaj plin upucavaju kraj benz.injektora? da se bolje zapeku  :puc:

iz istog razloga zbog kojih su i benzinski injektori na tom mjestu...

mikeg20

Mora se gorivo ubrizgavati odmah uz ventil

SyN@

Citat: Mike20  u 16 Kolovoz 2008, 15:46:42
Motorić lera provjeriš da ga odštekaš dok motor radi-ak se ne dogodi niš, ne padnu okretaji-neispravan je.
Ako padnu okretaji kad odštekaš ga-ispravan je.


nemora bit...ja kad sam odštekao motoric auto je radio normalno...bez padanja okretaja i sl a ipak je motoric kriv bio za teško paljenje hladnog auta

mikeg20

Da, taj motorić se zablokira odreÄ'enom položaju pa drži gas na okretajima, al zato motor hoće krepati kad upaliÅ¡ jače potroÅ¡aće, klimu, ventilator hladnjaka, smotaÅ¡ naglo volan-jer u tom trenutku on bi trebao povećati gas, al poÅ¡to ne radi-auto krepava

_-miki-_

Ma objasnil mi je majstor to s plinom mora tak bit, i kaže da svi imaju problema sa benz.inektorima bez obzira fiat ili ....
Oćistil mi je injektore, zmontirali smo sve nazad i radi bolje ali opet ne pali iz prve na hladno !!
Jutros upali radi 1-2 sek. i crkne i tak opet, iz treće upali digne na 1500 o/min padne na 500 frflja onda sam ga s gasom dobio .Tak mi je bilo prije godinu dana nakon ugradnje plina.
Sad mi preostaje nabavit kompletan usis zraka sa svim senzorima ako ko ima nek se javi .

mikeg20

Pa dogaÄ'a se da se čepe dizne, al recimo ja nemam tih simptoma a 36000km sam napravio na plin.
Pa nemoj odmah cijeli usis mijenjati. NapravijoÅ¡ par testova. PoÅ¡to ti se te stvari dogaÄ'aju dok je motor hladan može biti taj ler motorić, senzor temperature rashladne tekućine ili da ti negdje vuče zrak pa kad se motor ugrije i materijal rastegne, taj eventualni prorez se zatvori.
Ler motorić je opisanio kak testirati, al ak veliÅ¡ da si ga isprobao i digao ti je okretaje na 1500 rpm onda je ispravan, senzor rashladne tekućine se da isto ispitati(na termostatu je naÅ¡rafljen i plave boje mu je utikač ak se ne varam)-kod odreÄ'ene temperature mora imati odreÄ'eni otpor, a ako negdje krivo vuće zrak mislim da se po mogućim dijelovima/spojevima Å¡prica onaj start sprej pa ak motor digne okretaje kad s tim Å¡pricaÅ¡-to je to. Provjeri onu brtvu koja je izmeÄ'u spoja na usisnoj

_-miki-_

Ma dobro za injektore kak tak, ali ni to mi baÅ¡ nije jasno  ja sam napravio napravil km ko i ti negdje na plin,
a čistili su mi "navodno" injektore nedugo prije ugradnje. Sad bar ne puca više niš napred i prima dobro gas na hladno. Ali ovo sa paljenjem je baš enigma imam filing da su ovi kaj su ubacili plin negje neš *** !
Gle senzor temperature sam ispital ohmski, mislim da sam i step motorić i senz.poz.step.motorića isto ohmski ispital. Jedino nisam onaj tem.i tlaka usisnog zraka. Moglo bi bit da vuće negdje zrak budem probal još to vidit.
Jel znaš nekog da ima nekakvu aktivnu diagnostiku, jel ovi exameri kaj imaju u sevisima, meni niš nepomažu!?

mikeg20

Pa vidi sa SEB-om, on ti nije tak daleko.
Može biti da su ti nešto ovi s ugradnjom poremetili, otpojili. Vidi si ona vakuumska crijeva na usisnoj-plinski sustav se i na vakuum usisne šteka.

_-miki-_

Pogledat ću ovo sa  crijevima , a jučer mi se opet  pizdarija dogodila !
Nije mi htio upalit koda nije radila pumpa goriva uopće ju nisam čuo da zuji !
I onda sam poludio verglal i držal gumb od plina i kresnul je na plin !
Jel moreš vjeruvat !? Danas radi , možda me pumpa j...

mikeg20

Prvo provjeri osigurač i relej pumpe koji ti je u pretincu suvozača.
Inače imaj uvijek minimalno 1/4 do pola rezervoara goriva jer pumpa se bolje hladi s većom količinom goriva u spremniku.
Pa može biti i sam tlak goriva u pitanju-stariji 1.6 ti imaju jednu cijev za dovod goriva, regulatoe tlaka goriva na samoj grani s diznama i povrat goriva nazad u rezervoar, a filter goriva ispod kod zadnjeg desnog kotača,  pa ak on nije duže mijenjan, tlak goriva je slabiji, a posebno padne kad ugasiÅ¡ motor-pumpa se muči radi većeg otpora i može krepati.
Noviji 1.6 motori od 99/2000. imaju filter goriva u rezervoaru skupa sa regulatorom tlaka i ide samo dovodna cijev do grane s diznama tj. nema povratne cijevi.
Vidi još i tu mogućnost

_-miki-_

Neznam lagano gubim volju a idem na more sutra malo me frka !
Sad je sve ok sa pumpom . Ja imam noviji model , ma čuo sam nešta za ovu caku sa količinom goriva,
ali to mi  je bezveze, pa pumpa ne radi dok se vozim na plin zar ne ?!

mikeg20

Pumpa RADI dok se voziš na plin jer kad bi u vožnji prebacio npr sa plina na benzin, auto bi ti malo zacuknuo. Osim ako nisi tražio da ti pumpa ne radi dok si na plinu ili stvarno su ti tak složili