Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

andy85

proslo je 5 god mojeg brava, presao sam 91500 km... za sada sve dobro, prvi akomulaor, pari normalno, redovni servis i vozim...
sve rado dobro i nikvi problemi nisu bili, niti se kvario (do sada), sve u svemu zadovoljan...
sada razmisljam o ugradnji plina, mozda je malo kasno ali bolje ikad nego nikad jer ga mislim još neko vrijeme vozit...

get

 :ok:

Jesi sada bio mijenjao i remenje?

I ako da, gdje i kolika lova je u pitanju, da se znam pripremiti :)

andy85

nisam ali planiram u 03, ili 04. mj prije nego ugradim plin (ako se odlučim), imam predračun za oko 1000 kn kod majstora kod kojeg vozim fiata na servis nakon što je istekla garancija

franzi

Nedavno sam isprobao Brava 1.6jtd sa 120ks, '08. godiÅ¡te. Upalio ga hladnog i unutra se sve treslo od vibracija i buke, baÅ¡ previÅ¡e buke. Ako ima netko sa Bravom 1.6jtd, zanima me da li je to normalno ili je ovaj bio razvaljen? TakoÄ'er ovo je osnovna verzija bez opreme. Jer gledam po nekim testovima, recimo ADAC, piÅ¡e da se unutra jedva osjete vibracije. Ovaj tobože ima 110.000km, vjerojatno ima bar 200tkm, ali opet.

Inače što se tiče performansi, motor me oduševio, od 1500 okretaja povlači silovito. Otraga ima jako malo mjesta, visok sam 193cm i kad si naprijed namjestim sic, otraga jedva uvučem stopala, zaglave se.

franzi

Nitko nema 1.6 mjet? Kakva je situacija sa 1.9 mjet što se tiče vibracija i buke?

Gemist Nino

 Moj nema nikakvih vibracija,a buka niÅ¡ta straÅ¡no malo je glasniji,ali je to zbog protocnog lonca,inače sve 5!

pio

Meni se čini da ti je na tom1.6 mjet.otiÅ¡ao zamaÅ¡njak jer on kad  ti otiÄ'e motor ti se trese.
PIO

franzi

Moguće, doduše nisam osjetio neka trzanja i zvukove u vožnji pri mijenjaju brzina. Ma vjerojatno je razvaljen, jer je općenito iznutra bio u lošijem stanu.

davidbravo

Ljudi kaj neznate malo potražiti po forumu, ako vam hladan avto u prvom startu lupne, se "zašejka" ko lud on da je kriv nosač motora, isti hibo ima 1.9 motor iste godište. Ja sam 99% siguran da je to zbog toga, bar kod mene je bilo to krivo.

http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=17367.0


nash

Pozdrav!
Ja imam 1,6mjt. Motor naravno da je malo bučniji kad je hladan (pogotovo sad kad je minus).
Fiat Bravo 1,6mjt

get

Molio bih pomoć vlasnika T-Jet Bravo-a, da bace pogled na onu zaštitu od filtera ulja pa da usporede sa mojom kako kod njih izgleda.

Jučer kada sam pravo vozilo, malo sam podigao haubu da provjerim ulje i da malo pobrišem prašinu, pa sam pogledao malo po motoru i primjetih derutni dio ispod turbine (vidi se na slikama).

I sad sam malo gledao, to je kao zaštita filtera ulje (valjda temperaturna) i čini mi se da nedostaje jedn šaraf, ali kada sam to malo razmaknuo, uopće mi nije jasno gdje je utor za taj šaraf. Pa me zanima kako to kod vas izgleda. Rekao bih da su mi to na servisu nešto sfušali, nedostaje šaraf i ta zaštita kao da je sa nekog Bravo-a sa puno više kilometara. Ili je to normalno da tako izgleda. Moj je sada na 43 000km i skoro pet godina.

slijede slike:












Inače kompletan dio se dobro vidio ovdje 3:45 minuta

http://www.youtube.com/watch?v=VIQX65RNv3M




Zanima me kako je to kod drugih, tako da im to reklamiram na slijedećem servisu. Jedino ako je to normalno za tu kilometražu, iako ne vjerujem da bi se to samo od sebe tako uništilo, i da nestane jedan šaraf.


pio

Na prvoj slici poderan ti je zaÅ¡titni filc, tako je i kod mene to ti  najvjerovatnije  mehaničari kad ga skidaju oÅ¡tete prilikom vaÄ'enja ili ga čak ne vade nego skinu dva Å¡erafa i onda ga spigaju da mogu doč do filtera,i tebi fali jedan Å¡eraf jer ima ih tri,to te netreba zabrinjavati  jer ti je to samo zaÅ¡titni poklopac da ti ne oÅ¡teti maticu(poklopac) od filtera ulja.
PIO

get


OK, Hvala

rekao bi da onaj treći i nije nigdje ušarafljen, jer sam pipao i nisam nigdje vidio di bi to trebalo zavržiti, već bi rekao da on samo drži ta dva "filca"stražnji i prednji dio. I to ima smisla što kažeš, jer taj donji, tamo di prolazi šaraf, nema onaj metalni prsten, i on je puknut, vjerojatno od tog podizanja.

Samo mi se ne sviÄ'a kako to izgleda. Budem ih pitao u servisu za to koliko doÄ'e novi. Ako nije neka cifra da to zamijene.

Inače, sada već moram početi sakupljati ponude za zamjenu remenja, iako bi to najradije odgodio za malo kasnije poÅ¡to imam malo kilometara, da uÄ'e malo i u petu godinu. Vidjet ću . . .

gt3

sam mjenjam ulje i ostale stvari pa ti mogu reci da se ta zastita tesko skida. kod mene su sva 3 sarafa, ali nije bas da drze cak i kad ih zategnes, sve se mice. kada ga odsrafis, moras ga pigati i traziti nacin da ga izvadis iz masine. cak sam razmisljao da ga ne vracam, jer mi samo zadaje probleme, ali uvijek ju vratim. kad svakog skidanja i stavljanja ovaj filc struze po ostrim dijelovima motora i onda se potrosi. mislim da nije toliko bitan dio, a ako saznas cijenu, napisi, bas me zanima koliko traze za njega,

get


OK, Hvala.

Bitno mi je da je to standardna stvar, a ne iznimka :)