Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

punto1976

kak ćeš jedan od ova dva utora pogodit ak ne namjestiš. samo ak imaš sreće da ti se uvijek poklopi kad napumpaš kočnicu.

Mike20

Ne.
Naravno da se poklopi, čeljust pomakneš, ima klizače, napumpaš dok ne sjedne do kraja
Pin na pločici je izbočen, kad je klip skroz unutra, kad na njega nasloniÅ¡ pločicu,  taj pin sjeda u utor

punto1976

pa  mora se poklopit, ali to se mora točno naÅ¡telat. samo Å¡to ti radiÅ¡ kontra od mene, ja na svim autima naÅ¡telam zadnje kočnice najbliže Å¡to se može tak da se one joÅ¡ malo automatski na kraju podese.
bitno je da netko ne misli kak se samo poslje napumpa zadnja kočnica i to je to, a da ne vide jel sve sjelo na mjesto.
to jedino mogu prve samo stavit i napumpat bez brige.

Mike20

Ok, da, prvo poklopiš utore, onda napumpaš

Stilo M

A sta ako nema "nosica" na plocicama?
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mike20

Mora imati, jer se klip vrti kod kočenja

Memphis

Citat: punto1976  u 03 Srpanj 2018, 11:12:17
Onda krivo radiÅ¡. Kak će se poklopit onaj nosić na pločici i utor na klipu ako ga ne približiÅ¡, tj. izvučeÅ¡ klip van skroz dok ne ide lagano čeljust na pločice i da taj utor uÄ'e na pločicu?
Ne možeš stavit čeljust ako ti utori nisu poravnati sa onim pipcem na pločici. Naravno ako pričamo da gore montiraš nove pločice.

punto1976

pa to i govorim cijelo vrijeme da se mora jedno i drugo poravnat prije stavljanja cilindra na pločice, a ja izvučem lagano klip van da je na milimetar da se da stavit na pločice i onda ti se neče dogodit da klip krivo nasjedne kad još napumpaš na kraju kočnicu.

Pa ja sam imao slučaj sa svojim autom da su majmuni kod bivšeg vlasnika stavljali nove pločice i oba klipa krivo stavili i onda se trošile pločice pod kutem 20 stupnjeva.Znači klip ni na jednoj strani nije bio u utoru, a to sam tek vidio kad mi na tehničkom lik potegnuo jako ručnu i ona je nakon neke sile kao preskočila. ja sam bio siguran da mi je cilindar pukao (mehanizam ručne) iako ja nisam nikad tak jako povukao ručnu da bi to skužio.
Kad sam došao doma sav ljut jer mi lik potrga cilindar na tehničkom i izvadim cilindre i imam što vidjet.
Diskove nisam mijenjao ali su i oni malo potrošeni u koso zbog toga s unutarnje strane.

Tooutman

Dajte mi rečite da li vam kuplung papučica cvili, kvrči na dodir dok toplije. Ubija me taj zvuk, dok krećem i lagano pušćam kuplung. Koliko sam skužio nije problem do poluge (barem mislim) nek samu papučicu dok doslobno dodirnem.

Kako vi koji imate alu papučice?
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Multijet

Hmm, možda potisni ležaj dao svoje?
0989739290

Multijet

Citat: Multijet  u 06 Srpanj 2018, 13:12:31
Hmm, možda potisni ležaj dao svoje?

Sorry,podmaži osovinu papučice
0989739290

Puntigamer

Citat: Tooutman  u 06 Srpanj 2018, 12:56:49
Dajte mi rečite da li vam kuplung papučica cvili, kvrči na dodir dok toplije. Ubija me taj zvuk, dok krećem i lagano pušćam kuplung. Koliko sam skužio nije problem do poluge (barem mislim) nek samu papučicu dok doslobno dodirnem.

Tako mi je bilo na Puntu, bilo je do glavnog cilndra.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

punto1976

to ti je osovina koja drži pedale suha. ja ju prošle godine podmazao i opet ove godine počela cvilit. samo na kuplungu.

John

Meni se cuje kracanje ali to je zbog plasticne obloge na pedali. Kontam pospricat malo,mozda wd-om
Citat: Tooutman  u 06 Srpanj 2018, 12:56:49

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

Mike20

Ima mast u spreju Wurth, za opterećene sklopove. WD40 ispere mast, on baš nije za podmazivanje dugotrajno