Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Miha.

Jel Bravo ima samoštelajuču ručnu? Prije izmjene diskova lovila je na 3. zub, a sad na 5. Pritiskao sam i nožnu i ručnu zajedno do kraja al ništa se ne popravlja.

I ono što me živcira da mi škripe (ne cvile) zadnje brenze kad dignem ručnu lagano da se auto još kreče.

Mike20

Škripanje je normalno, posebno dok se lagano krećeš.
Mislim da se Å¡tela od ispod

topolino

Mislim da stelovanje trapa kod zamjene guma je notorna glupost. Cak i da stavis felgu sa drukcijim ET ili vecom sirinom nema smisla zato jer je geometrija osim zatura fiksna. Jedini razlog radenja optike trapa kod zamjene guma jest prelazak na puno veci ukupni promjer kotaca (felga +guma) zbog puno veceg zatura (zatvorenijeg trapa) jer je vanjski rub kotaca vise unutra zbog veceg ukupnog promjera. Kako su takve promjene zakonom ogranicene (neide bez atesta) nevidim nikakav razlog radenja optike zbog ikojeg rada na ovjesu osim oko letve volana. Druga je stvar tuning djelovi koji mjenjaju samu geometriju ovjesa i potpuno podesivi ovjesi. Zato su sve dimenzije kotaca unutar npr 1% ukupnog promjera za pojedini model auta. Radi bazdarenja satova i gemetrije ovjesa. Sasvim druga stvar je tvornicki *** da se zatur promjeni prilikom normalne upotreba vozila bez diranja letve.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Miha.

Citat: Mike20  u 01 Srpanj 2018, 10:19:45
Škripanje je normalno, posebno dok se lagano krećeš.
Mislim da se Å¡tela od ispod
Ispod čeljusti?

Stilo M

Rucna se podesava u kabini ispod tunela sredisnjeg
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Miha.

Ok. Al mi nije jasno kako sad slabije lovi na nove bremze.

Ovdje ne vidim ništa na što bi se podešavalo.

Mike20

Na čeljusti se niš ne štela.
Osim ak ti vrli stručnjak koji je slagao kočnice, nije zeznuo i oštetio čeljust kad je vraćao klip nazad u nutra (primjenio silu za stiskanje unutra, a nije vrtio klip)

MADmax23

rucna ti se Å¡tela iznutra u sredinjem tunelu.
naj lakse (per min posla) sjednes otrada i onaj zadnji dio čupneš prema sebi.nemaš sta strgat.o odmah ti je tu za štelanje.mislim da je kljuc 10.
ja bas jucer raskapao cijeli tunel i sredisnji dio.samo 40ak Å¡erafa

Miha.

Citat: Mike20  u 01 Srpanj 2018, 11:55:56
Na čeljusti se niš ne štela.
Osim ak ti vrli stručnjak koji je slagao kočnice, nije zeznuo i oštetio čeljust kad je vraćao klip nazad u nutra (primjenio silu za stiskanje unutra, a nije vrtio klip)

Ma ne, sam sam izvadio čeljusti i zašarafio klip na prazno skroz do kraja.

Memphis

Ako si sve dobro složio ručna bi trebala normalno radit i nikakva dodatna štelanja sajle nisu potrebna.

Jel si mijenjao diskove?

punto1976

Za poštelat ručnu išćupaš onaj komad di je otvor za puhanje otraga i na 10 ključ malo poštelaš.
Inače kad vraćaš zadnji klip unutra onda kod vraćanja bi trebao sa ponovnim odvrtanjem prvo štelat da ti ravnomjerno love obje strane. One se sve u principu same podešavaju, ali kad vratiš klip zadnjih kočnica koje imaju ručnu na sebi, najbolje ih je ručno poštelat prvo jer imaju na sebi utor koji blokira da se zadnji klip ne okreće kao možda. A kod Fiat se štela fino tak da polako okrećeš klip u kontra smijeru četvrtinu po četvrtinu kad si već pri kraju.

Mike20

Ne treba to raditi jer se same Å¡telaju, klip toliko izaÄ'e van natrag koliko treba kod kočenja

punto1976

znači po tebi klip vrati do kraja stavi pločice nove recimo i vrati čeljust i napumpa brenzu.

Mike20

Uvijek sam do sada tako radio i nikad problema.

punto1976

Onda krivo radiÅ¡. Kak će se poklopit onaj nosić na pločici i utor na klipu ako ga ne približiÅ¡, tj. izvučeÅ¡ klip van skroz dok ne ide lagano čeljust na pločice i da taj utor uÄ'e na pločicu?