Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

MADmax23

dali na bravo ide od r4 termostat?
čitam da su neki ugradivali na stila i da se odlican pokazao!?
inace puuuno jeftinija varijanta

Memphis

Citat: John  u 31 Siječanj 2019, 19:51:55
Nakon voznje od cca 7min  temperatura motora mi dosegne normalnih 90°. Odmah nakon toga padne nazad na 60° i tako bude dok ga ne razganjam malo. Ukupno 15 min voznje na 2000 okretaja i tek onda se vrati na 90°. 

Termostat je poceo crkavat. Kupio novi.mijenjam za vikend, javim dojmove  al to je to 100%.. Novi bio nekih 800 - 20% tokic.najbolji sto imaju sam uzeo neki  Muele il tako nesto bo.u gepeku je zaboravih ga.

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

Mahle/Behr ....

ne bi reko da je to termostat ... nemre se zgrijat za 7 min ovih dana da ga joÅ¡ podgrijavaÅ¡ ...  viÅ¡e smrdi na to da ima zraka u sistemu .... jedino ako baÅ¡ Å¡teka Å¡to sumnjam. Zna se tak dogodit kad je vani dosta hladno da digne na 90 i onda naglo padne dok prvi put otvori i povuče mrzlu vodu iz kilera onda poslije je normlano na 90.

Jel ti pada temperatura u vožnji?

Memphis

Citat: MADmax23  u 31 Siječanj 2019, 23:31:30
Ovisi o tipu termostata koji imaš. Ako je 1.9 JTD onda sigurno ide a za ostale motore ovisi jer neki imaju takav (skuplji) termostat a neki onaj kaj je više nego dupo jeftiniji pa se ne isplati sa time igrat.

John

Citat: Memphis  u 01 Veljača 2019, 00:18:06
Mahle/Behr ....

ne bi reko da je to termostat ... nemre se zgrijat za 7 min ovih dana da ga joÅ¡ podgrijavaÅ¡ ...  viÅ¡e smrdi na to da ima zraka u sistemu .... jedino ako baÅ¡ Å¡teka Å¡to sumnjam. Zna se tak dogodit kad je vani dosta hladno da digne na 90 i onda naglo padne dok prvi put otvori i povuče mrzlu vodu iz kilera onda poslije je normlano na 90.

Jel ti pada temperatura u vožnji?
Mahle,to je to. Kao sto rekoh,jednom padne temp. I nakon sto se zagrije nazad na 90,vise ne zeza.. Naravno u voznji se sve to desava,inace je ugasen [emoji6]. Budem javio sutra kad zamijenim

Tom

Citat: MADmax23  u 31 Siječanj 2019, 23:31:30

Ide.
Termostat od R4 (40, 50 kuna kako gdje) ugradio sam na 1,9 (mislim da je 120 ks), 147 JTD 115 i 150, Stilo JTD 80. Ovi zadnji rade godinama bez greške.
Na Bravo 1,6 nejde, ali je zato novi termostat doÄ'e 216 kuna
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Mike20

Citat: John  u 01 Veljača 2019, 05:34:33
Mahle,to je to. Kao sto rekoh,jednom padne temp. I nakon sto se zagrije nazad na 90,vise ne zeza.. Naravno u voznji se sve to desava,inace je ugasen [emoji6]. Budem javio sutra kad zamijenim

Ni meni to ne vuče na termostat, prije senzor temperature tj. Konektor.

MADmax23

Citat: Tom  u 01 Veljača 2019, 07:44:32
Ide.
Termostat od R4 (40, 50 kuna kako gdje) ugradio sam na 1,9 (mislim da je 120 ks), 147 JTD 115 i 150, Stilo JTD 80. Ovi zadnji rade godinama bez greške.
Na Bravo 1,6 nejde, ali je zato novi termostat doÄ'e 216 kuna
bas budem probao kada dode vrijeme.nemas sta izgubiti.
inace meni na ovij vanjskoj temperaturi rijetko kada ode više od ovoga (mislim da je to 80 stupnjeva)

Memphis

Citat: John  u 01 Veljača 2019, 05:34:33
Ma da? Mislim u vožnj jel pada temp a na leru dal raste ....

Probaj ga prije ozračit možda uštediš tih 7 glavi i slobodno vrijeme ....
Citat: MADmax23  u 01 Veljača 2019, 09:13:00
bas budem probao kada dode vrijeme.nemas sta izgubiti.
inace meni na ovij vanjskoj temperaturi rijetko kada ode više od ovoga (mislim da je to 80 stupnjeva)

Termostat ti je ostao otvoren. Ak mećeš od reno 4 onda pazi koji buš stavil jer ima 4 vrste ... uzmeš onaj koji otvara na 89 C. Znači ovaj TH4495.89

MADmax23

znaci i meni ostao otvoren!?
relativno brzo dode do te temperature ali do 90 ono zivlja voznja.
budem stavio taj od renoa ipak su po 80kn.
ili je opcija uzet kao "normalni" termostat sli koliko citam mnogi se kvare!? nekima cak ni godinu dana ne izdrzi!
ili alternativa nista ne dirati do sljedece zime (ajmo rec imamo još mjesec i pol zime)!

Memphis

Moguće je da je već netko prije nagurao termostat od reno 4 ali "krivi" onaj kaj ranije otvara na 82C jer ekipa kad čuje za tu foru onda kupi prvi koji naÄ'e.
Za orginali ima Vernetov je ok a nije preskup, facet i ostali u pola cijene ali toliko i vrede.

Radna temperatura ti mora biti na 90 ... ne kužim to do sljedeće zime? Pa ne služi termostat samo za grijanje ima on puno bitniju fuknciju od samog grijanja ... osim boljeg izgaranja (aka manje potrošnje) manje se haba motor pogotvo zimi.

Tooutman

Osim ako ne dodje ko prosle godine -20. Onda bi dobrano osjetio tu zimu :). Očito ti ostao otvoren. Tak je meni na bravi ostao otvoren, ali brava imala 1.2 fire motor tam je bio negdje na 60 i bilo je bome zima u autu dok malo zahladilo.

Gledajući par zadnjih godina uvijek je u veljači znalo biti i snijega i poÅ¡tene zime...  A i slažem se Å¡to Memphis priča, promjeni čim prije ako držis do auta. 

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tom

Meni na 1.6, kazaljka stajala isto kao i na slici MADmax23, za debljinu kazaljke niže od one male crtice. Kod ganjanja po autoputu teškom mukom nije došla da bi stajala ravno. Čak niti grijanje nije bilo problem, a u ove hladnije dane kazaljka se jedva pomaknula do 1/4.
Zamijenio sam termostat i sad kazaljka stoji skoro ravno, odnosno za debljinu kazaljke lijevo, prije polovice, ali sad imam problem da kad kazaljka doÄ'e skoro ravno, da auto se na leru hoće ugasiti, trese se motor, čak se zna i ugasi u vožnji kad padne na ler. Nebi ni primijetio da nisam mogao ići u Zagreb.
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

MADmax23

ma mislim da je moni dobar termostat.
nemam neke relacije za zagrijat auto.
sjednjem u njega i nakon 30m izlazim na glavnu cestu.krenuo bilo gdje svakih 100,200m semafor/zebra nakon 2km sam na poslu.auto tamo stoji 8h.nakon posla idem doma isti put.u trgovinu/kavu kada idem vise manje sve isto kao i na posao.
kolega ima novu Å¡kodu 1.6 dizel i isto rijetko kada dode na 90.
evo sada malo duze vozio i tem dode na 90.
ali zvao sam u morris i tamo kosta 350kn vernet

Memphis

bitno je kad ti doÄ'e na 90 da viÅ¡e nakon toga kazaljka ne pada ... pogotovo u vožnji ... ako pada onda možeÅ¡ ić po novi ..

Puntigamer

Kad već spominjete kazaljku i temperature morate znati da kazaljkom upravlja ECU a ne direktno sami senzor iz termometra. Da bi pratili stvarnu temperaturu spojite dijagnostiku i onda pratite temperature.
Konkretno kod mog T-Jet 110kw, kad temperatura doÄ'e na 75°C tada je kazaljka na sredini i dalje stoji u sredini a provjereno da se do 98°C kazaljka ne miče ni milimetra.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk