Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Ma kod nas ti tih jako slabo ima i ko ga prodaje ima paprenu cijenu kao recimo ovaj jeftiniji ti je dizel. Najbolje ti je uvoz za tak nešt ... a vani imaš i Brava sa tvorničkim plinom samo kaj je to onaj obični od 90 ks.

C0d3r

Aha i mislio sam haha. A morat cu vidjeti sta i kako, nisam bas za opciju uvoza, ponajvise jer se ne razumijem toliko u auta da bih se usudio sam ici pronaci auto i pregledavati. Malo mi je i tesko srediti put tamo itd. Nekako sam vise za opciju kupovine ovdje kod nas, ako se da naci nesto pristojno

Mike20

Rabljeni Multiair je dobar dok je dobar, al kad ode, mislim da ispod 500 eura nećeš proći. a poznato je da odlazi.
AK ćeš a autom često raditi kratke relacije-to je smrt na moderne dizele.
Tu je benzinac bolji. AKo ti nije bitno dal auto dobro vuče, onda uzmi 1.4 16V
Ak ti je bitno da ipak ide, uzmi t-jet. Ide odlično, ali ko i dizel 1.9 te snage, po gradu, stani-kreni će trošiti 9 litara
T-jet ima turbinu i dvomaseni zamašnjak, tak da to provjeri, ali uz normalnu vožnju, potraju 200 000km+

Najpoznatija mana Brava je na modelima s dvozonskom klimom, klapne ne rade dobro jer popucaju plastike koje ih spajaju s motorićima, pa ih moraš zamijeniti. Problem je što mora ići kompletna tabla dole, što je posao od nekih 3000+kn, ovisno o broju zamijenjenih motorića, ima ih 5

Ostalih mana baš i nema, osim lošije izolacije kabine, a što je slučaj i kod drugih marki

Memphis

Citat: Mike20  u 09 Veljača 2019, 14:46:30
Rabljeni Multiair je dobar dok je dobar, al kad ode, mislim da ispod 500 eura nećeš proći. a poznato je da odlazi.
Ak ti je bitno da ipak ide, uzmi t-jet. Ide odlično, ali ko i dizel 1.9 te snage, po gradu, stani-kreni će trošiti 9 litara
T-jet ima turbinu i dvomaseni zamašnjak, tak da to provjeri, ali uz normalnu vožnju, potraju 200 000km+

Najpoznatija mana Brava je na modelima s dvozonskom klimom, klapne ne rade dobro jer popucaju plastike koje ih spajaju s motorićima, pa ih moraš zamijeniti. Problem je što mora ići kompletna tabla dole, što je posao od nekih 3000+kn, ovisno o broju zamijenjenih motorića, ima ih 5

Ostalih mana baš i nema, osim lošije izolacije kabine, a što je slučaj i kod drugih marki
Ma brija ... to o čem pričaš su imali samo obični atmosferci 1.4 MA 105 ks i trubo 135 ks koji su se najviše trpali u mito/gulietta, problem sa aktuatorom pa izgubi kompresiju na 2 cilindru. To je ispravljeno na onima koji su proizedeni od 02/2011. Vjerojatno su i klapne riješene na "redizajanu".

Mike20

C0d3r

Citat: Mike20  u 09 Veljača 2019, 14:46:30

Uff, a bas sam mislio može se ubost fin i sa dvozonskom klimom, ali dobro, vjerujem da se to ne dogadja cesto tj. Kad se popravi opet traje dugo

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mike20

Pa relativno je često, al evo kod mene do sad u 11 godina i 180 000km samo motoričke za klapnu vjetrobrana.

Još obrati pažnju na vibracije kod ubrzanja i kod dizla i benzina, nije skupi kvar, križ poluosovine i nova mast.
Isto tak zavijanje iz motornog prostora kod vožnje u 4-5-6 brzini-ležajevi getribe, zahvat nekih 500 eura, isto jednom napraviš i onda je mir

Mislim da su to sad sve "boljke" Brava
2009. Je išao redizajn tak da su neke stvari poboljšane, mislim da izolacija itd.

C0d3r

Aha, ma mislio sam i to za klimu, ako se i dogodi, popravim, da bi onda opet trebalo trajati opet neko duze vrijeme.
Ali dobro, hvala na savjetima.
Vidjet cemo sta se da pronaci za ostala auta, pa ce pasti odluka sto kupiti :D

MADmax23

ali nemoj da te to obeshrabri kupovinom brava.
da pisemo za vw ili ostale bio bi puno veci popis mogucih kvarova.
kazemo to je ono na sta mozes obratiti pozornost prilikom kupnje.
inace dijelovi i nisu tako skupi kao kod japanaca,francuza,itd.

C0d3r

Da,da ma kužim, nisam "svabo" fan,ne brini se, znam da svaki auto ima neke mane haha i nas ovakav osvrt o autu mi je i trebao :D
A imam i golfa peticu doma, kojeg sam dosta vozio, a sebi svejedno gledam talijana i francuza radije, tako da :D

Mike20

Ne plaćaju me iz Fiata da ih hvalim, meni su odlični jer odlično trpe plin skoro ko ni jedna druga marka. Činjenica je da nemaju kvarova u smislu da te negdje ostavi na cesti, da neće paliti iznenada bez nekog prethodnog upozorenja. Strujni kvarovi (skoro) nepoznati, mehanički su jednostavni za nešto sam popraviti, jednostavan ovjes (npr. zadnji most "visi" na dva Selena koji koštaju 150kn komad najkvalitetniji, prednji klasični s vilicom na kojoj se daju zamijeniti Seleni i kugla itd.
Da je vrh kvalitete, nije, da ima neke stvari bolje od "boljih" marki, ima

C0d3r

Ma to me i zanima i treba. Kad vec nije luksuz od auta, nemoj ni da mi praviš luksuz od popravaka.
Malo karikiram, ali to je to.
Uglavnom znam par ljudi voze punta sto mk1, sto ove novije i zadovoljni su dosta.
Ali meni Bravo zapeo za oko, jer je malo veci, pa eto.
Ali svidja mi se ovo sto sam cuo o njemu i ovdje i na drugim mjetima.

Puntigamer

Nije poker dvojki ali veseli [emoji2]

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Koliko sam pratio po raznim forumima, nije pretjerano reći da t-jet može odvrtiti preko 300 000km uz normalnu vožnju i održavanje, ok getribu će vjerojatno trebati jedanput posložiti, ipak je Å¡vapska  :haha7:

Ja sam na 186 000 km, i nekakav faktor koji pokazuje stanje motora-potroÅ¡nja ulja je oko 3 deci na 12-13 000km na koliko ga mijenjam. 

Puntigamer

Ja sam preventivno promjenio ulje u getribi na 100k km( mislim da ću ga uskoro ponovo primjeniti)  i kvačilo na 190k km jer mi se činilo da je malo visoko počelo odvajati.
Å to se tiče potroÅ¡nje ulja ona je cca 1lit/7k km ali to je od početka takva potroÅ¡nja. A u skoro vrijeme mi je u planu reparacija turbine, jer ne želim iznenaÄ'enja na cesti, cijena reparacije je cca 2k kn, Å¡to mi se čini ok cijena, ne znam Å¡to drugi misle o cijeni.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk