Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 10 Gosti pregledava ovu temu.

punto1976

Trebao si stavit novo ulje kad si kvačilo mijenjao, jer si ga ionako morao ispustiti. Ja sam kupio po 95 kuna Tutelu Gearforce i stavio 2,7 l.

Puntigamer

?! Zašto bi treba ispuštati ulje ako se kvačilo mijenja?!

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Mike20

Moraš iščupati šalice poluosovina van, a onda iscuri ulje.

punto1976

U biti bolje ga je ispustiti na imbus čepu, manje sranja napraviš. :ok1:

John

Jel neko skonto,tu ima 2 rupe na koje paše nosac za vatrogasni.obavezno matica s druge strane

Sent from my BV7000 Pro using Tapatalk

danijel044

Prekjučer zanimljivo iskustvo....usred vožnje upali se lampica od ručne i piše "insufficient brake fluid " ...ok panika... stanem..u posudi od ulja za kočnice skoro pa ništa...kočica i dalje normalno radila...niš ko po jajima doma..ii pregled...zadnja kočiona kliješta procurila...

Uzeo set za reparaturu i sve ok kvar rijeÅ¡en. MeÄ'utim kočnica nije ista kao prije...nekak je hm..spužvasta tak da očito treba joÅ¡ odzračit jer sam odzračivao samo na tom kotaču pa nekak mislim da je možda joÅ¡ zraka u sustavu.

I ono Å¡ta sam primjetio joÅ¡ i prije,,,ako auto radi ...i npr stojim na semaforu uz malo viÅ¡e sile na papučici kočnice ,papučica počne  propadat.  Tu je riječ i o glavnom kočionom cilidru jel? (onaj di je posudica od ulja)¸ Ima tko iskustva s time? Da ne kupujem  dijelove bzvz,

gokiSP

Pa prvo odzraci komplet sustav i stavi novo ulje u sistem pa ces vidjeti dalje.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Miha.

ZaÅ¡to ideÅ¡ radit neÅ¡to Å¡to neznaÅ¡ i čime možeÅ¡ ugrozit tuÄ'i  život. Odzračivat samo jedna klijeÅ¡ta pa gdje si to pročitao?

MADmax23

btw, kada si zadnji put mjenjao kociono ulje?

danijel044

Citat: Miha.  u 20 Ožujak 2019, 22:12:42
ZaÅ¡to ideÅ¡ radit neÅ¡to Å¡to neznaÅ¡ i čime možeÅ¡ ugrozit tuÄ'i  život. Odzračivat samo jedna klijeÅ¡ta pa gdje si to pročitao?
Ajde se fino  spusti na zemlju... Tim svojim  gledanjem s visoka kao da si direktor svemira samo iritiras.... koga sam ja to ugrozio vozajuci se po dvoristu? Nakon repariranja celjusti i odzracivanja auto stoji doma jer na prvu mi se cinilo da nije sve kak spada. A *** ga treba i radit pa se nema vremena za daljnje serafanje... Eod

Max mjenjano je ulje u kocnicama na zadnjem servisu u 10mj....

gokiSP

Bez obzira na novu tekucinu, moras sve odzraciti. Pogotovo ako je u posudici bilo malo pa je vjerojatno usao zrak u sistem. Jeftino mozes kupiti vakuumsku posudu i odzraciti pomocu nje.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

topolino

Ili prokusana a je to metoda. Jedan pumpa pedalu kocnice dokle drugi odzracuje kotac po kotacc
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Puntigamer

Potrebno je odreÄ'enim redoslijedom odzračivati sistem, ako se ne varam od zadnjeg desne, zadnje live, prednje desne i na kraju prednji live kocnice.

MADmax23

Citat: Puntigamer  u 21 Ožujak 2019, 07:00:40
Potrebno je odreÄ'enim redoslijedom odzračivati sistem, ako se ne varam od zadnjeg desne, zadnje live, prednje desne i na kraju prednji live kocnice.

tako je,od najdalje prema najblizoj.
sve u svemu to bi prvo probao (najjeftinije).

SEB

Citat: Puntigamer  u 21 Ožujak 2019, 07:00:40

nije...ja uvjek krećem od prednih kotača samo ako auto ima ABS poželjno je da je na kotačima i da motor radi
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol