Bravo 1.6+LPG - divlja potrošnja

Autor Proleter, 02 Prosinac 2008, 13:50:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Max Abarth

je mike...

ali ima i zly pravo, osim u omjeru kilometara kada se to radi

membrana ne mora biti probušena

malo je deblja od npr balona kad je ispuhan te je napetom drži okvir

nakon neodreÄ'enog vremena a ponajviÅ¡e kao rezultat vožnje na plin bez dovoljne zagrijanosti motora ili divlje vožnje na plin stvrne se i izgubi svoju elastičnost te sa time ne može dozirati plin primjereno vožnji

nagledao sam se membrana i membrana i reparirao masu isparivača

kilometri igraju ulogu tek kod brojke od 30 do 50 tisuća km vožnje na plin

Max Abarth

no kod proletera je problem u termostatu

meni je isti problem i uskoro ga moram riješiti

plin prati rad motora na benzin i kako je naveo centrala registrira da je motor hladan te mu pojačava smjesu

no plin je puno osjetljiviji na promjene

po mom mišljenju neko tko ti je radio na plinskoj instalaciji povećao je sam tlak plina u isparivaću da bi dobio miran rad motora na gasu

sa time je povećao i potrošnju

promjeni termostat što prije jer postoji mogućnost da zblesiraš centralu od motora
a i sama vožnja u bogatoj smjesi nije baš zdrava

mikeg20

Uskoro moj isparivač okreće 50 000 km, Tomasetto, još se dobro drži
Isparivač u Tipu je odradio 100 000 kilometara sa origigi membranama, naravno bio je BRC
Je, Max, potpuno si u pravu

Proleter

Evo me nakon dugo vrimena, potrosenih para i izgubljenih zivaca...

Iako mi je plinska instalacija jos po godine pod garancijom, obisa san na svoj trosak par "vrhunskih" mestara za diagnoze...
Svaki mestar blati tudi rad, sto znaci da san se naslusa razno raznih informacija i pretpostavki.
Ali da skratin na ono sta je bitno.

Od same instalacije pa sve do unazad par dana moj plinski sistem je zbog raznih mehanickih kvarova bio van skvare.(termostat, senzor tem. vode)

Motor je cilo vrime dobivao 5% vise plina iz same boce. sto se vidilo po eco testu, te da stvar bude gora ovlasteni servis mi je podesio postavke modula plina, da pri svakom dodavanju gasa takozvani "kik start" motor dobije dodatnih 4% bogatiju smijesu, da se nebi gusio pri startu, i da nebi detonirao sto ionako nikad nije.

Sada je sve na nuli i motor je pinku tromiji, al isto leti u crveno.
Sad mi ne preostaje nista drugo nego potrosit dvi - tri boce plina, i nadat se nekoj pristojnoj potrosnji.

P.S.- pregrada na usisu zraka mi jos stoji, i cijev iz branika je maknuta u stranu tako da vuce zrak iz masine.
Danas sam vratio cjev u normalan polozaj, ali i dalje se motor gasi pri udaru vitra pri vecim brzinama.

Javin se za potrosnju kroz tjedan dva.





Proleter

Dodem ja na servis, mestar otvori haubu, pita me koliko mi auto trosi, ja kazen da je potrosnja pala sa 19 litara na nekih 15 l, a on ce meni na to :

"Ajme, pa sta tebi radi ova pregrada za usis zraka ovde u kutiji filtera? Ko ti je ovo montira? (on je montira prije 6 miseci) Pa  ovo nesmi stat ode!!!"

U tom momentu me samo prosa ladan znoj niz leda (oni prije udara adrenalina), i nije mi se dalo natezat sa njin, bez obzira sta san zadnjih 6 miseci pokusava na sve moguce nacine spustit potrosnju, pa san se samo maka od njega, da nebismo oba zavrsili u novine :)

Trenutna potrosnja 10-12 litara plina

BRAVO - 1.6 16v (flanÄ'a) NESMIJE IMAT NIKAKVE PREGRADE NA USISU ZRAKA.

Nadan se da je moja drama oko potrosnje napokon gotova, nadan se da san bar nekome (ko ima slican problem) pomoga i zahvaljujen se na svin dobrim savjetima...

marek1

Tako je i meni, do 12 litara i to po zimi, po ljeti 11 a auto put i duze relacije cca 10 ;)
ja imam i gljivu ;)
Removed by admin

fangio

ova da ne smije imat nikakve pregrade zraka u usisu misliš na antidetinacijsku klapnu??? ona bi se trebala imat jer ti može raznjet kutiju od filtera zraka....

ja imam simotin filter u carbonskom kučiÅ¡tu i bez te klapne lik je mogo naÅ¡telat jedino u vožnji da auto "dobro" radi na plin.... potroÅ¡nju nisam uspio izmjerit jer mi je baÅ¡ nakon kaj sam naÅ¡telo plin da radi samo s gljivom jedan kabel počeo probijat i normalno poÅ¡to je plin jako osijetljiv počeo je auto detonirat i izbilo mi je bilo gljivu van, sva sreća bila je sam nataknuta bau is tog razloga tak da nisam imo nikakvih Å¡teta, sad ovih dana kupujem kablovinje i opet na Å¡telanje al mislim da će bit Å¡telanje s tom klapnom jer mi dost problematično ga dobit na plin da dobro Å¡ljaka sa full otvorenim usisom, naravno imam plin na flanÄ'u
vozim sve i svaĹÄ,,ta na razliÃ,,ite naÃ,,ine,....

fangio

e da zaboravio sam napisat inače mi je potrošnja prije štelanja bila odokativno 14.5l gradske dinamičnije vožnje...... kombinirana oko 11
vozim sve i svaĹÄ,,ta na razliÃ,,ite naÃ,,ine,....

Proleter

Ne, nisan mislio na klapnu, nego na (aluminisku "home made")pregradu koja smanjuje na pola usisnu cijev koja ulazi u kutiju od filtera zraka.

Meni za sad jos nije nikako detonira, iako neman klapnu (razmisljan o ugradnji, ali je problem pogodit velicinu otvora klapne, jer ako je otvor mal onda ko da je i nema ).
Ako ti je auto ustelano na dobroj instalaciji struje (kablovi), ako su ti svicice uredne (preporucujen Bosch s 4 iskre, 4 komada cca 170kn) onda nema straja.

Na mom starom Fiatu 128 je bio isto plin na flanÄ'u, i zbog razvodne kape auto je uredno detoniralo, ali kompresija je bila puno slabija od Brava, zbog cega su detonacije bile bezopasne.
Preporuka je da skines gljivu (i ja san je ima, isa je brze, trosija je vise, i ima je zvuk ko V8) jer zbog lakseg protoka zraka kroz nju gotovo je nemoguce idealno ustelat plin.

Ako ti je prebogata, ili presiromasna smjesa plina auto ce ti pri startu detonirat, a ako detonira pri vecin dirima, onda su vjerovatno svicice (kablovi) problem i velika je mogucnost da ti se rascvita kutija filtera zraka.
koja na otpadu kosta nekih 100 kuna, ali je ja nebi minja za sve pare, jer triba rastavit po auta da dodes do nje.