Špijunske slike, kamuflaža, Maserati GranTurismo

Novi Maserati GranTurismo 2022.

Novi Maserati GranTurismo trebao bi doći na tržište kroz 2022. Trenutno traje testiranje i usavršavanje modela na prometnicama, bit će dostupne dvije karoserijske izvedbe: GranTurismo i GranCabrio. GranCabrio vjerojatno dolazi 2023. Karoserija i kokpit od Giulie služu kao kamuflaža, trenutno je motor  nepoznat. Proizvodnja modela odvijat će se u Torinu (neslužbena informacija).

Budućnost Maseratija osigurana je s novim modelima: MC20, Grecale SUV i GranTurismo koji sigurno ima najsnažnije ime i veliku prodajnu povijest. Model GranTurismo je odlično prihvaćen među kupcima (prodano 28805 primjeraka), predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2007. Proveo dvanaest godina na tržištu, a krajem 2019. proizvodnja modela GranTurismo prestaje. Maserati s modelom GranTurismo igra na sigurnu kartu.

Novi Maserati GranTurismo imat će snažne i moderne motore, za sada nije ništa potvrđeno, ali zna se da će električni motor biti dostupan, priključni hibrid ili električno vozilo. Benzinski pogonski sklop, priključni hibridni pogonski sklop i električni pogonski sklop. Postoje glasine o ugradnji  benzinskog 4.0 V8 ili 3.0 V6 (463 kW i 729 Nm) iz modela MC20. GranTurismo je uvijek imao V8, a sad ostaje vidjeti hoće li se inženjeri ili menadžeri odlučiti za 3.0 V6. Platforma Giorgio Evo, utrošeno 700 milijuna američkih dolara za redizajniranje platforme.

Špijunske slike, novi Maserati GranTurismo

Slike: Motor1 (CarPix)