Punto mk2b ugađivanje maglenki

Autor DinoG, 17 Listopad 2013, 11:01:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

devaST

A je sad se ja sitija da ti imas isti auto :-P

Sent from my Vip Racer III using Tapatalk


tun3

Citat: devaST  u 17 Listopad 2013, 22:29:36
a lipo cemo ja i Dino stavit rally kit maglenke od 4 komada od S1600 pa cemo moc vidit. :p ...

moj stari je na stoletu imao 4 reflektora po 110w... uključiti njih značilo je skuriti obrve bilo kome iz suprotnog smjera  :lol

draĹžen.os

Jedino nisu smjeli biti dugo uključeni jer altenator nije mogao tako brzo napuniti akumulator  :facepalm:

devaST

Citat: tun3  u 18 Listopad 2013, 12:38:59
moj stari je na stoletu imao 4 reflektora po 110w... uključiti njih značilo je skuriti obrve bilo kome iz suprotnog smjera  :lol
hahahhaha ti si mala beba za mene, a ja imam doma baksu 250w halogenih zarulja na 6v odakle mi to neznam. Upari 2 i eto na 12 v i po kilowata svitla ;-)

Sent from my Vip Racer III using Tapatalk


tun3

to ti je tu negdje  ;D otprilike ko da na stadionu staneÅ¡ pred reflektor, onako da nosom diraÅ¡ okvir, i čekaÅ¡ da se upali  :lol

devaST

Hahahhaha

Sent from my Vip Racer III using Tapatalk


DinoG

Ne bi to bilo to da je sve plug n play pa tako ni ovo. Nabavljeni prekidaci s tipkom za prednje maglenke, relej i osigurac, ALI u kutiji s osiguracima nema kontakta za relej ni osigurac. Po poklopcu osiguraca gdje je raspored smo mi to rastavili i premjestili kontakte sa zadnje na prednju, sastavili sve, kad opet radi zadnja. Rastavili nanovo sve, vratili sve kako je bilo i onda redom vadili releje da vidimo koji je od zadnje maglenke, kad ono nijedan  :82:

Znaci spojeni su prekidaci, tipka na tabli ne svijetli i nakon svega ovoga skinuli smo prednji branik i nema instalacije. Tako da mi se sad javlja pitanje ima li on uopce instalaciju od tipki da kompa ili nema nikakvu? Ima dosta opreme, a nema instalaciju sto mi je jako cudno.

Moze li mi netko poslikati i reci koji su releji od maglenki jer smo sad opet na nuli. Nije nam problem provuci instalaciju i zaseban prekidac, ali htio bi da bude preko oridjidji prekidaca i da se pali lampica na tabli. Ima li netko kakvu ideju?

draĹžen.os

Pošto kod nas nije ništa normalno i jednostavno tako nijeni ovo.Kupljeni novi prekidači(polovni) sa tipkom za maglenke,stari bez maglenki skinut, novi sa maglenkama namontiran, sve radi osim tog prekidača za prednje maglenke(ne svijetli lampica na instrument ploči).Otvorimo kutiju sa osiguračima
u motornom prostoru tamo svega i svačega.Po oznaci na poklopcu osigurača spojimo relej i osigurač(skinuli sa releja od zadnje maglenke one kontakte za relej i osigurač) ali opet ništa. Ali zadnja maglenka i dalje radi. Sada istek ništa neznam(znamo da nema instalacije za maglenke ispod branika, provijerili).
Jedino mi sada ostaje da probam ispitati taj prekidač dali je ispravan(ali kako)Sve u svemu razmišljam dva dana u kom smijeru krenit.Svaki savijet dobro došao.
Evo za kraj i par slika kako to izgleda:



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us

greben

#23
Bojim se da ce te tesko uspjeti Dražen.os i dinoG jer nemate instalaciju, a onda i body computer nije podešen. Kod vas definitivno nije plug and play!. sretno..evo shema ako može pomoći. točno mora biti ovako. i boje žica su iste kao na autu. koji su vam auta godišta i koja oprema. na osnovi tvorničkog broja auta može se saznati u servisu točno što ima od instalacije ili spojiti na comp. pa vidjeti kad se očitaju podatci sa body computera.
 
 
p.s. stavi crveni relej od 30A, ovdje kod tebe vidim crni a on je 20A...osigurač 15A je ok. zadnja maglenka nije spojena s nikakvim relejem jer se tretira kao obično svjetlo.vidi shemu.






vlatko11

A da pojednostavite,nabaviš sklop elektronike (svaki malo pametniji elektroničar će ti napravit) koji pali i gasi relej pomoću jedne tipke. Iskoristiš tipku na svom novom panelu i klasično izvedeš ožičenje maglenki. Jer vjerojatno onda nije ni komp programiran za prednje maglenke a to je onda malo jači problem.

DinoG

Kužimo mi kak bi spojili to da zaobiÄ'emo sve, ali poÅ¡to želimo sve da bude kak treba, htjeli bi da gori lampica na tabli i to nas maltene najviÅ¡e i živcira Å¡to se svega tiče  :D

jer na netu svi kažu da nisu naiÅ¡li na punta koji nema provučeno instalaciju Å¡to se tiče kompa,tipki i instrumenata u sebi. Svi kažu ubace se tipke, spoje i čim stisneÅ¡ tipku upali se lampica na tabli, makar nisu spojeni ni relej, ni osigurač, a ni maglenke, ali lampica gori...Sad nam se jedino javlja pitanje da možda ti prekidači nisu ispravni, a opet ne bi me ni čudilo ni da je naÅ¡ punto jedini na svijetu koji ne podržava maglenke  :tres:

greben

#26
...evo decki i shema samog jacka koji se spaja na tablu s prekidačima za prednje maglenke. morate imati ove sve zice i ovih boja i to je to. ako nemate nece ni svjetliti oznaka prednjih maglenki na istrument tabli.




fiat punto s55

Dino, možeÅ¡ to napravit na sistem posebnog strujnog kruga, sa akumulatora (+ kleme) provučeÅ¡ žicu do prekidača, sa prekidača na instrumet tablu, odnosno na tu lampicu koja te nervira, i sa te lampice napraviÅ¡ razvod na lijevu i desnu maglenku, i sa minusa sprovedeÅ¡ masu na sijalice maglenki i to ti je to ( u teoriji to radi, al teorija i praksa nemaju veze  :lol )
EDIT:
obavezno 'natakari' i neki osigurač da ti punto nebi posto plamteća kugla xDDD
nema slika u potpisima :)

DinoG

pa ako se na kraju pokaže da nema ikakve instalacije, tak će najvjerojatnije i biti

fiat punto s55

samo pazi šta radiš, da stvarno nebi punto gorio, jel imaš praznih mjesta u kutiji sa osiguračima u kabini, ako imaš makar jedno mjesto tamo nalemi žice i obavezno stavi osigurač, i stavi još po jedan prije samog svjetla, za svaki slučaj
nema slika u potpisima :)