Stilo Multijet 140 KS potrošnja

Autor alenzg, 17 Svibanj 2014, 00:18:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

chrisRi

Aqua je dao dobre cijene za kvacilo,kojih 9 milja kuna.Samo ne kuzim,mozda sam glup,cemu se cuditi kad rikne kvacilo na 9-10g starom autu sa 150+tkm.Punto i clio su mozda primjereniji za voziti kad je stiska sa lovom.NHF

draĹžen

Mozda je zamasnjak dobar. Lopina Ä'ačić iz rukava sipa sto je njemu najbolje za naplatitip

buzz11

Imas u sisku dva vrhunska servisa fiat/alfa i ti odes kod dacica. Bertol i Baric. Kraj price.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

aquarius017

Po meni, onako amaterski, mislim da nemaš simptome dotrajalog zamašnjaka. Otjeraj kod dobrog majstora, zamijeni kvačilo i piči dalje.

sent from my HTC


draĹžen

Ja imam cudnu situaciju s svojim kvacilom. Kad vozim normalno sve je u redu. Onda u 5.dam gas do daske s niskih okretaja i lamela pocne klizati i klizi par sekundi dok ne uhvati i onda grabi dobro. Nakon toga sto god napravim ona nece vise klizati. Bude super. Koji joj je k...c? Ima li itko takve simptome?

aquarius017

Citat: dražen  u 26 Svibanj 2014, 18:40:41
Ja imam cudnu situaciju s svojim kvacilom. Kad vozim normalno sve je u redu. Onda u 5.dam gas do daske s niskih okretaja i lamela pocne klizati i klizi par sekundi dok ne uhvati i onda grabi dobro. Nakon toga sto god napravim ona nece vise klizati. Bude super. Koji joj je k...c? Ima li itko takve simptome?

Dražene, koji su to "niski" okretaji? Jel to 1000, 1500,... o/min? Mislim da to nije baš zdravo? Ja recimo rijetko kad stiskam do poda, a kad baš stiskam, onda tek od 2000 o/min, ne ispod toga.

draĹžen

Ovo je slucaj ispod 2000. Nednostavno pocne dizati okretaje do mozda jedno 2300-2400 i onda lamela proklize. Klize jedno par sekundi i ulovi. Nakon toga mozes mu dusu vaditi nece proklizati. Necu ispod 2000 to vise raditi svakako. Samo velim. Imas isto takav slucaj?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


aquarius017

Ne gazim ga ispod 2000 o/min pa ne znam jel bi i meni proklizala. Nemoj ga gazit ispod 2000 o/min, možeš samo razjebat zamašnjak. Kod mene je nešto drugo, čuje se potisni ležaj, nešto kao "du-du-du..." kad pritisnem kvačilo, i to negdje od vrha pedale do polovine stiskanja pedale. Al nema nikakvog proklizavanja ili podrhtavanja.
Malo smo otišli OT...

chrisRi

Ovo gazenje u 5 i 6 na malim djirima je ljek za diferencijal :ok:

draĹžen

Ne znam. Cudno mi je to. Da klize,klizala bi cijlo vrijeme. Niti bi mogao lijepo krenuti. Ne razumijem uopce vise nista. Malo je OT al kad smo vec dotakli teme kvacila i zamasnjaka. Isto,kad lamela prolizava,smrdi. Kod mene nista.

chrisRi

Moderni td motori razvijaju okretni moment naglo i od malih okretaja a sta si u vecoj brzini to je vece opterecenje na cijeli prijenos.Tebi je lamela malo potrosena i zato ti u tim situacijama malo proklizi ali ako budes izbjegavao te situacije vozit ces josdugo s njom.Kad se vozis u 5 na 2000 okr. i zelis naglo ubrzat presaltaj u 4 sacuvati ces si i kvacilo i mjenjac.

draĹžen

Potpuno si u pravu. Kad ubacim u 4.i prestizem nema klizanja. Samo mora biti u okretajima auzo recimo malo preko 2300 i nema problema. Inace stvarno lijepo mijenja i krece s mjesta. Ne mijenjam dok ne ode.

alenzg

Daklem, nastavak priče...nakon Å¡to se iskrcah za novo kvačilo sa zamaÅ¡njakom, veliki servis (komplet remenje, zatezači, vodena pumpa...) + zamjena svih tekućina i filtera, te stavio ljetne gume (imao samo zimske prije), i ukupnog troÅ¡ka 14000 kuna, jučer ga "propuhao" malo na autocesti, možda minutu-dvije samo vozio preko 200...danas počela "zavijat" turbina, onak zvuk otprilike kao kad jako vjetar puÅ¡e vani a imaÅ¡ otvoren prozor. ÄŒuje se uglavnom prilikom laganog kretanja (prva, druga) i laganog već turiranja u leru. Da li je moguće da sam je uspio već "zaklati" jednom malo temperamentnijom vožnjom na autocesti, niti pola sata sveukupno? Za sad joÅ¡ vuče auto ok, ali  sad se već ozbiljno pitam nije li vrijeme za"izlaznu strategiju"- NjuÅ¡kalo, spasiti love Å¡to se spasiti da i kupit nekog najobičnijeg Punta benzinca za soma eura? Jer ovaj je očito naumio u crno me zavit do kraja...   

alister

A moguće da ti je neko crijevo od turbine ili intercoolera probušeno. Ja sam prije neki dan imao slučaj da se prilikom svakog dodavanja gasa čulo ispuštanje zraka i šuštanje. Na kraju otišao kod majstora i raspalo se gibljivo crijevo na auspuhu. Može biti više stvari, ne mora biti odmah turbina.

draĹžen

Bogme si se lijepo istrosio. Zamasnjak nije bio dobar?