Grande Punto 1.4 16 V signalna lampica

Autor eLaCiD, 27 Listopad 2024, 09:00:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

eLaCiD

Na šta ukazuje ova upaljena signalna lampica ?

Tom

Žuti trokut, ako ima istu funkciju kao na Stilu i Bravu 2, onda nekaj ne radi u zadnjem dijelu auta... u 90 % ne rade stop svjetla
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

eLaCiD

Nisam ništa otkrio. Ugasila se nakon dan dva sama od sebe.
Jučer mjenjao sijalice fara (dugo/kratko) i sad opet svjetli.
Provjerio sve .. glavna svjetla, maglenke, pozicije, žmigavci, rikverc svjetlo, svjetlo za maglu, stop svjetla. Sve radi OK. Dakle nije od toga. Šta bi moglo još biti?

Mike20

Nikakve textualne poruke nema kod davanja kontakta ili prilikom paljenja te lampice?

eLaCiD

Citat: Mike20  u 27 Studeni 2024, 11:12:49Nikakve textualne poruke nema kod davanja kontakta ili prilikom paljenja te lampice?

Nema osim kad dam kontakt na kratko se pojavi "Check runing lights"

eLaCiD

Ponovno sam sve provjerio. Jedna žaruljica ne radi. Prednja lijeva pozicija. Može biti da je to. Kad zamijenim vidjet ću jel je do toga  :smile:

Tooutman

Kod brava glavno svijetlo ne pali upozorenje, ali pali pozicija tako da moguće isto i kod tebe.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

eLaCiD

Sijalica prednje pozicije promijenjena. Sve OK. Žuti trokut na instrument tabli se ugasio  :smile:

Mike20

Citat: eLaCiD  u 27 Studeni 2024, 11:56:40Nema osim kad dam kontakt na kratko se pojavi "Check runing lights"

Pa eto to je to onda,sve je jasno pisalo

eLaCiD

Tom

Ipričavam se kaj uletavam u temu, meni na Bravu već tri dana svjetli žuti trokut, dok na ekranu napiše "Check Light". Ne piše koje.
Kad pregori žarulja pali se onaj žuti simbol žaruljice i na ekranu napiše npr. "Check number plate light", a sad je upaljen trokut. 
Rade baš sve žarulje prednje/zadnje pozicije, kratka/duga napred, prednje maglenke i zadnja, rikverc svetlo, stop svjetla, tablica, žmigavci, svjetla u kabini, svjetla u sjenilima za sunce, kvakice za otvaranje vrata, bunker, pretinac za rukavice.
Lud sam, bio sam na prednjim i zadnjim lampama gledao mase, za svaki slučaj sam promijenio obje žaruljice za osvjetljenje tablice (možda jedna na oko nešto slabije svijetlila), ali ništa uspješno.
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Tooutman

Ja na
Citat: Tom  u 29 Studeni 2024, 07:57:40Ipričavam se kaj uletavam u temu, meni na Bravu već tri dana svjetli žuti trokut, dok na ekranu napiše "Check Light". Ne piše koje.
Kad pregori žarulja pali se onaj žuti simbol žaruljice i na ekranu napiše npr. "Check number plate light", a sad je upaljen trokut. 
Rade baš sve žarulje prednje/zadnje pozicije, kratka/duga napred, prednje maglenke i zadnja, rikverc svetlo, stop svjetla, tablica, žmigavci, svjetla u kabini, svjetla u sjenilima za sunce, kvakice za otvaranje vrata, bunker, pretinac za rukavice.
Lud sam, bio sam na prednjim i zadnjim lampama gledao mase, za svaki slučaj sam promijenio obje žaruljice za osvjetljenje tablice (možda jedna na oko nešto slabije svijetlila), ali ništa uspješno.
Na svojem Bravu mislim da imal uvijek simbol žarulje ali mi se znalo desiti da mi svjeli upozorenje a tipa štop žarulja mi radi.  Pa si ja to protumačio da je pri kraju, makar dok gledal tipa zasvjetila ali mi ju je onda sustav iskljucio. Zamjenil je i bilo ok bez greške

Zamjeni obje prednje pozicije s novim zaruljama pa vidi. Nije neki trošak.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tom

Zamijenio, obje nove, opet trokut.
Kad dam kotakt, popale sve lampice na tabli, kad motor upali ugasi se i onda ponovno upali. Kad izgore te pozicije napred ili iza onda svjetli ona žuta žaruljica i piše koja žarulja, a ne trokut.
Imam iskustva kad je uapljen trokut onda je obično nekaj sa zadnje strane auta.

Edit:  pod tu "žutu lampicu'' žarulje mislim da onu koja se nalazi gore lijevo gdje je zelena žarulja za poziciju, lijevo od kazaljke za gorivo. Trokut mi je desno od kazaljke za temperaturu.

Obično napiše Left, right, sidelight ili tak nekaj

Mike20

Možda si fulao snagu žarulje za poziciju stražnju, provjeri.
Nisu isti tip za poziciju.

Tom

Smatram da sam našao uzrok paljenja trokuta. Treće stop svjetlo na zadnjoj haubi, svjetli samo jedna žarulja.
Ta se lampa baš i neda skinuti, trebam to napraviti kad budem imao živaca da ne strgam.

Nemaju samo fiati problem s "trokutom", ovdje nema tekućine za pranje stakala i tu se pali za svaki sitnicu