Punto mk2 - smrad iz motora

Autor Yugen, 21 Studeni 2016, 16:42:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Yugen

Pise na racunu :

- Semering spojničke 40004670  -   30 kn
- Ležaj SP.   -    65 kn

i jos masa za brtvljenje, mjenjac i to...

Za smrad kad se ventilator pali nisam siguran, no moze biti da smrad dolazi i iz hladnjaka na nosu auta, ali je tesko znati posto sve smrdi.

Boxer

Semering spojničke nije semering radilice....
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Yugen

Ok sorry onda, nisam zna. Problem je i dalje tu...još uz to se vratio stari problem koji imam vec 3 mjeseca, gdje autu zapinju okretaji ili presporo padaju.

Yugen

Jeli moguce da auspuh curi negdi, pa da mi ispusni plinovi idu posvuda umisto na kraj auta kroz lonac?

draĹžen_na

Sve je moguće, meni je bio otišao onaj fleksi spoj a nije bilo ni smrada ni nekih promjena koje bi uočio. Skužio majstor kad mi je pripremao auto za tehnički pa nije prošao eko test.

Yugen

Sad sam se sjetio necega. U ovih zadnjih par dana znalo mi se desavati da mi se auto pocme tresti kad bi krenia sa semafora. Dajem i vise nego dovoljno gasa a auto treska koda ce se ugasiti, kao da mu KVACILO PROKLIZAVA, bas kao sto ste rekli, nisam prije nikako razmilja na to ali vrlo vjerovatno da je to to?

tomozuki

lagano treskanje kao kad nema snage za povuc ili poskakivanje?
Ako proklizava a novo je, najvjerovatnije pusta semering kod zamasnjaka
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Boxer

Kvačilo proklizava jer je masno vrlo vjerojatno i to ti smrdi jer lamela pali ulje, rekao sam to odmah jer sam imao ista iskustva ali s drugim autom. Semering radilice propušta, zamašnjak u okretu razbacuje uljnu maglu koja se hvata na lamelu i korpu. Jednostavno da jednostavnije nemože biti
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Yugen

Auto se trese koda ce se ugasiti, ali ne desava se to jer ja premalo gasa dajem, vozim ovaj auto vec godinu dana nemoguce da mi se to desi. Bas preskace pri kretanju, ali pri vecim brzinama je u redu. Cudno mi je sve ovo jer sam na istom servisu mijenjao i set kvacila i sad cjelu getribu, svejedno ja cu otici kod njih opet pa neka otvore i vide sto se desava pa javim...

gokiSP

Sto prije jer ako ti ulje masti lamelu, unistit ces novo kvacilo.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk


franjo-fritz

Ako trese onda neproklizava...malo cudno opisujes problem pa je tesko dokuciti sta mu je ili nije
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Yugen

Evo mali update da zatvorim temu :

Na autu je zamijenjena brtva poklopca ventila i svo ulje je ocisceno, auto je i dalje smrdio.

Pa par dana nakon toga je kvacilo pocelo proklizavat kad bi stisa gas, sad se znalo da je definitivno problem u mjenjacu.

Nakon toga je otvoren mijenjac i bilo je ulja po svuda i lamela je bila masna i crna, to je sve ocisceno i stavljen je novi semering radilice i semering spojničke.

Sad je sve ok.