Novi Bravo-Aux ulaz za autoradio

Autor Papcina, 14 Siječanj 2009, 20:34:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

get

Aha, ovaj pin 17 je potreban da Radio detektira ulazni signal? Pa se on spaja na ground??

speljac

Ne, 17 ne koristiš jer možeš skurit mp3. Ulazni signal ide preko 19 i 20 ( L i R ). A 18 je gnd. Samo ta 3 pina koristiš ništa, drugo. Ovi linkovi šta si tu stavio mi ništa ne znače. Ne znam šta ti želiš s tim.

http://www.cablestogo.com/product.asp?cat_id=2002&sku=40405

Ovakav kabel ti treba. Običan produžni kabel od slušalica.

Kabel od slušalica rasjeci ( na onom kraju gdje je ženski ulaz, vidi kolika dužina ti treba), u njemu su 3 žice, najčešće bijele, crvene i crne boje ( ili mogu biti samo 2 žice a oplet kabela je minus). Crna ili oplet ide na 18. pin, bijela i crvena na L i R. I to je to. Pazi da se ne dodirnu sa pinom 17. Isprobaj prije da vidiš dal radi.
Ako si nabavio konektor te 3 žice spoji na odgovarajuće pinove od konektora i uštekaš konektor.

get

E pa to je to.

Pa ono Å¡to sam stavio na slici tako izgleda 3.5 audio jack.

I na takav konektor trebam dovesti žice sa MINI ISO C3, kaj ne?

Ovako mislim

Uploaded with ImageShack.us

Znači kupiti audio kabel, jack, može muški ili ženski, svejedno.

Da idem na ženski cinch, onda bih morao ići u svaki sa ground.

speljac

get

OK

Veliko Hvala još jednom. Sada ćemo to probati implementirati.

Plaćam cugu :)

speljac

Bitno da smo se konačno razumjeli:)

speljac

Citat: get  u 21 Svibanj 2010, 07:46:46

OK

Veliko Hvala još jednom. Sada ćemo to probati implementirati.

Plaćam cugu :)

Jesi uspio Å¡ta?

get

Slijedeći tjedan ću se tome posvetiti pa ću sve i dokumentirati.  Imao sam tonu obaveza, ali sada ću imati vremena malo viÅ¡e.

get

Evo danas će biti kabel gotov pa poslikam.

Onda samo ključeve da skrpam pa ću to i pospajati :)

get

speljac

Samo dobro učvrsti te pinove da ti ne skliznu ili se ne dotaknu.

get

Citat: Å¡peljac  u 15 Lipanj 2010, 12:50:33
Samo dobro učvrsti te pinove da ti ne skliznu ili se ne dotaknu.

Da, da budem. Probao sam ih nabiti na jedan konektor, dosta jako grizu.

speljac

Navuci tanki termobužir preko svakog za svaki slučaj, tako da izbjegneš mogućnost da se dotaknu. Vidim da si uzeo kabel sa ženskim 3,5 mm ulazom. kako to?

get

Citat: Å¡peljac  u 15 Lipanj 2010, 13:24:03
Navuci tanki termobužir preko svakog za svaki slučaj, tako da izbjegneš mogućnost da se dotaknu. Vidim da si uzeo kabel sa ženskim 3,5 mm ulazom. kako to?

Za sada mi se čini da neće trebati jer se nema što dodirivati jer dio izolacije je već na onim "capicama", a cijela capica ide u sam plastični konektor.

Bilo mi je svejedno koji, ali na kraju je sasvim logično da je ženski, jer to implicira da je input, a ne output, a koristit ću kabel na slici:

I uzeo sam malo kvalitetniji taj konektor, ovaj u chipoteci mi prvo dao neko plastično govno, reko daj mi neÅ¡to normalno i onda mi dao ovaj pozlaćeni (doÄ'u dva cijena nekih 25 kuna). ovaj konektor: http://www.hqproducts.com/eng/specials/hqss/plugs/page_1/artl_HQS-SJC122

Kabel je isto kvalitetniji (14kn metar), uzeo sam dva metra. ovaj: http://www.glazbena-kutija.hr/grupe_proizvoda/kablovi/mikrofonski_kablovi/621/14/102

get

Na kraju me kabel ispao kao da sam naručivao sa ebay-a, ali ovako znam da je to prava stvar.

Sada samo da prosvira :)