Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

vuxa

zanimaju me iskustva (i negativna i pozitivna) u vezi automatske getribe na fiatu??
zanima me  jedna marea 1.6 iz 1999 god, sa automatskom getribom i ovaj put bi htio Å¡to viÅ¡e znati/saznati o svemu ???

mchans

jedno pitanje
zanima me sto se desilo na autu jer mi ne radi truba i žmigavci dakle truba je mrtva a žmigavce mogu dat ali se ne vracaju sami nego moram rucno
THANKS

kiky776

možda su ti se polomile one kopče unutra koje vraćaju žmigavce, i moguće da ti se precvikala negdje ona spirala ispod volana, ja sam imao sličnu situaciju  :ok:
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

mchans

znaci morao bi promijenit komplet onu zavojnicu ispod volana sa onom trakom od zracnog
a i primijetio sam da taj krug nije fiksni tj mice se i mogu ga pomicat s rukom jer sam probao da malo kad malo jace pritisnem ispod volana zmigavci se vrate i radi jedno skretanje a dalje ne

kiky776

možda ti se otpustio šeraf koji drži te ručkice, skini donju plastiku pa pogledaj malo, šeraf je s lijeve strane ...
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Marea

Evo posto sam novi, da i ja napisem svoja iskustva sa Mareom iz '97...
Kupio sam ju prije 3 god sa 146000 km(nije skidano u zadnjih 5. god, za prije ne znam) ,nije uvoz i zasad sam presao 18000,posao mi je ispred nosa tako da se najvise zena vozi po gradu.
Imam problema sa ljustenjem bezbojnog laka na haubi, to su velike fleke sa obje strane haube-i nekako mi se cini da imaju neke veze sa sredstvom za pranje stakla.Krov je za divno cudo ok, jedino iznad suvozackih vrata na malom dijelu se oljustilo.
Nadalje, mijenjao sam straznje kvake sa obje strane,uzasno lose su kvalitete-a zena mi je prije par dana potrgala i suvozacku, nekako mi se cini da ni vozacka nece dugo...Motor trosi oko 10.5-11 litara gradske voznje, 8.5 kombinirano.S tim da ja imam iskljucivo gradsku voznju.Motor je najbolji dio automobila(Marea 1.6 16v), zivahan i super se vrti iznad 3500, i pravi ga je gust malo ''stisuti''.Plastika kokpita nije bas najkvalitetnije izvedena, cvili tu i tamo ali to je odlika svakog Fiata kojeg sam vozio(Punto,Regata,Bravo).

Stavio sam nove vilice,ramena i Monroe amortizere, prednje i zadnje.Trebalo bi jos mijenjati letvu volana, no to cu ostaviti za neka bolja vremena.Nemam problema sa elektronikom(da pokucam o drvo), i potrosnja mi ne predstavlja neki problem jer radim malu kilometrazu,a treba mi neki obiteljski automobil, tako da cu krpati Mareu dok ne uvezem nesto iz Svabije(opet Talijana)

ivan495

Pozdrav svima.

Tražio sam po netu ali nisam uspio niÅ¡ta pametno naći. Zanima me koja je razlika izmeÄ'u Bravo-a iz 1996 i recimo novijeg iz 2001?  Ima li razlike u kvaliteti,opremi,izgledu itd.? Zahvaljujem.  :)

kiky776

99+ su redizajn, 1.6 je euro3 i ima plastičnu usisnu granu, unutrašnjost je drugačija tj. crni su dijelovi, može imat automatsku klimu, siceve bolje, ali to ovisi od opreme ...
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Memphis

Citat: ivan495  u 13 Siječanj 2013, 13:48:56
Pozdrav svima.

Tražio sam po netu ali nisam uspio niÅ¡ta pametno naći. Zanima me koja je razlika izmeÄ'u Bravo-a iz 1996 i recimo novijeg iz 2001?  Ima li razlike u kvaliteti,opremi,izgledu itd.? Zahvaljujem.  :)
ima u dizajnu unutrašnjosti, komadna ploča minimalno redizajnirana. čuke drugačijeg fonta, digitalna (km), ispravljene neke sitnice sa prijašnjih modela ...

ivan495

Zahvaljujem na odgovorima. Vjerojatno se na ljeto bacam u potragu za Bravom pa me to zanimalo..
Znači pametnije mi je tražiti ovaj redizajn Bravo-a. Nego, ima li razlika u performansama? Negdje sam čitao da ovi stariji 95-99 idu malo bolje..
Sad malo gledam i dizeli su mi interesantni. 1.9JTD ili 1.6 16v? 70% gradske vožnje, godišnje nebi radio preko 10-15k km. Znam da dizel manje troši, ali što je sa ostalim troškovima održavanja u odnosu na 1.6 ?

brava 312

ja sam imao prije bravu 95 god s digitalnim pokazivačem km i ručna klima.
Sada imam mareu 99 jedino što je plastika crna i ima automatsku klimu i pokaziva koja su vrata otvorena i ono kada koja žarulja pregori.
Perfomanse su iste jedino mare troši pola litre manje i jako se puunooo naginj po krivinama.

mesa

interesuje me ako moze ko da mi kaze iskreno kako se fiat bravo 1.6 16v 2001 godina ponasa na plinu sekventnom dali gubi na snazi kolikko trosi po gradu koliko na otvorenom odnosno u prosjeku koliko uzme plina

prodao sam auto i trazim sebi sad da kupim ali se dvomim izmedju 1.9 jtd i 16 16v plinca brava nisam ljubitelj dizela pa ni sam ne znam sta da radim a i  nisam nesto bogzna vozio dizela pa taj motor extra ide na benzinu ako je na plinu sekventnom isto tako dobar vise bi  volio njega nego komplikovanog dizela

pozdrav

doko1717

Pozdrav!
Imam mareu 1.6 16V..99.god redizajn full oprema i zanima me koliko je litara rezervar? nasuo sam pun pa da znam koliko otprilike troši!

doko1717

Kako najlakše provjeriti ispravnost ABS senzora, a da se nespaja na dijagnostiku..jedan električar mi rekao

da uzmem multimetar i ako imaju otpor, kad se kotač okreće da su onda ispravni, ako ne izmjeri nikakav

otpor onda nevaljaju!!

Sad jel to istina??????