Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Memphis

kaj se ljuÅ¡ti?  Ili da nalijepiÅ¡ foliju ...

brava 312

DarioChoki

Malo sam slajdrao sa autom i nakon toga mi kvacilo dosta nize spajalo/odvajalo dok se nije ohladilo auto. I onda se vratilo u normalu. Da li je to sto se desilo normalno zbog slajdranja. Jel se nesto ostetilo. Set mijenjan prije nekih 30 000 km
Vrijeme je kratko, previĹÄ,,e kratko da bi se troĹÄ,,ilo na ruĹžne cure i auta sa malom potroĹÄ,,njom.

tom1961

Šlajdranje nikad nije dobro ni za jedan auto. Sad bih rekao da je kvačilo možda "spaljeno", ali u tom slučaju bi vjerojatno hvatalo više. Može biti da ti se ugrijalo pa je došlo do širenja materijala i samim tim do približavanja površina košare i zamašnjaka prema lameli, koja se malo raširila i eto...

Kako god, vjerojatno se od tog jednog šlajdranja nije ništa jako oštetilo, ali si vjerojatno skratio život kvačilu i još pokojem dijelu pogona i ovjesa, gumama sasvim sigurno. Ako ne bude nikakvih simptoma u sljedećem razdoblju (bez šlajdranja), vjerojatno se nije ništa oštetilo.

Ipak, auto će ti biti zahvalan ako to prestaneš raditi.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

alstajdu

Pozdrav.Izgleda da su 1.6 motori jako osjetljivi na temperaturu.Marea mi je jednom zakuhala zbog puknuća posude i zaribala je.A motor ima 40tkm od generalke. Mamicu mu j....
EATS FORDS AND SHITS ON VOLKSWAGENS!

Miha.

Ti bi da može više puta :DD: E da si ju ugasio odmah nebi zaribala.

brava 312

Na marei je čudno što nema lampice kada se pregrihe ili ostane bez vode.

Stilo M

Citat: brava 312  u 24 Srpanj 2016, 21:00:10
Na marei je čudno što nema lampice kada se pregrihe ili ostane bez vode.
Pa zato ima kazaljka
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

franjo-fritz

Citat: alstajdu  u 24 Srpanj 2016, 18:54:18
Pozdrav.Izgleda da su 1.6 motori jako osjetljivi na temperaturu.Marea mi je jednom zakuhala zbog puknuća posude i zaribala je.A motor ima 40tkm od generalke. Mamicu mu j....
kak mislis zaribala?
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

alstajdu

Pukla je posuda od vode i polako puÅ¡tala.IÅ¡ao sam s mora  i temp je bila malo poviÅ¡ena ali mislio sam vani je 35stupnjeva,klima radi,u koloni sam,nije niÅ¡ta.Temp nije ni uÅ¡la u crveno kad je počelo smrdit.Odma sam stao i vidio da nema vode.Nakon Å¡ta se ohladio,gotovo.Zacvikao je.

topolino

Zanimljivo. Meni se desilo u 3 navrata da su mi auti ostali bez vode. Jednom i odjednom (puklo crijevo) i kazaljka odletila u crveno trenutacno. Nakon popravka crijeva sipao vodu i vozi dalje bez problema. Si cekao da se skroz ohladi jer kada se pregrije klip se rasiri i zablokira. Kada se ohladi pali normalno.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

alstajdu

Meni je na 1.9td puklo crijevo,zakuhao po kazaljci skroz u crveno i ništa.Vozi dalje.Evo drugi dan sam probao okrenut,nema šanse.Ode on van i drugi unutra.

topolino

Kad vec mjenja motor otvori ovog kada ga vadis van da vidimo sta je puklo.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

alstajdu

Motor je vani ali ga otvaram tek kroz par dana.Zbog kičme radovi malo zaostaju