Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Green Punto

Cuore Sportivo   :wiii:

tom1961

Te gluposti sa žaruljicama se dešavaju na svakom autu. Ja sam s tim imao najviše problema na Opelu Astri.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

grla 1

Bok ekipa!! Već duze vrijeme ler gas na Marei mi nije ujednačen....nekad je skroz ispod 500 okretaja a u zadnje vrijeme na jutarnjem paljenju diže se čak i do 2000 okr. Tako radi neko odreÄ'eno vrijeme i naglo se spusti , pa se onda digne na 1200 okr....i tako cijelo vrijeme....Ono Å¡to sam primjetio da kada je je vanbjska temperatura bila niza ili u minusu auto je ....palio ko mina ....na prvi okret ključa, a sada kada su vanjske temperature u plusu sada upali nekad tek iz 4-5 pokuÅ¡aja.... Å¡to me to zeza ....molim za pomoć :neznam:

Antonijo

Citat: grla 1  u 12 Ožujak 2016, 19:32:22
Bok ekipa!! Već duze vrijeme ler gas na Marei mi nije ujednačen....nekad je skroz ispod 500 okretaja a u zadnje vrijeme na jutarnjem paljenju diže se čak i do 2000 okr. Tako radi neko odreÄ'eno vrijeme i naglo se spusti , pa se onda digne na 1200 okr....i tako cijelo vrijeme....Ono Å¡to sam primjetio da kada je je vanbjska temperatura bila niza ili u minusu auto je ....palio ko mina ....na prvi okret ključa, a sada kada su vanjske temperature u plusu sada upali nekad tek iz 4-5 pokuÅ¡aja.... Å¡to me to zeza ....molim za pomoć :neznam:

Može biti, tlak goriva, injektori, senzor tlaka u usisnoj grani, motorić ler gasa, senzor temperature, senzor radilice, senzor bregaste, svječice, kablovi, kompresija...
Teško je reći što tebe točno zeza, ne bi bilo loše za početak spojiti auto na dijagnostiku pa vidjeti dal ima kakvih grešaka.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Green Punto

Set kvačila, ulje, ulje motora, filter ulja, filter zraka, pancirno crijevo kocnica(koje je puklo na lijevoj strani, te mi nije vracalo pakne pa je iste pojelo do zeljeza), set pakni i majstor=1696 kn  :smile:

Edit: danas mjenjano
Cuore Sportivo   :wiii:

Slavonac

pitanje u vezi radia na marei 1.6 sx, radio je tvornički s kasetofonom, a problem je sljedeći, neće memorirat vrijeme na satu, ja ga podesim, i sve pet dok se vozim, čim isključim kontakt, radio se ugasi, i da dam ponovo kontakt odmah, na sekundu pokaže podešeno vrijeme, i onda blica 00:00, i još jedno pitanje, jel na njima tvornički da se radio gasi sa isključenjem kontakta, i pali sa davanjem kontakta, ili je to neko brikovo, ko ja na bivšem puntu

kiky776

Radio se pali s kontaktom, tako i gasi, a ovaj problem s memorijom, netko je valjda kemijao sa žicama i zamjenio pluseve iza ili brikao
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

brava 312

Ja se sjećam da taj radio imao neku opciju da si sam podesi vrijeme.
A što se tiče radija meni bi radio dok je ključ u bravi

ako

Molim pomoć. Imam Bravu 1,6 16V 2000 godište
Ne tako davno, na forumu sam našao kao se mjenjaju ležajevi na alternatoru. Sve je bilo prikazano u slikama: korak po korak.
Pomozite jer moram hitno mjenjati ležajeve, a neznam da to ponovo naÄ'em. Pozz

Slavonac

to ti je bar jednostavno, trebaš rastavit alternator, izbit stare ležajeve van, stavit nove, sastavit alternator i to ti je to

brava 312

I promijeni četkice kad si već sve rastavio.

Slavonac

ako

Da drugari, ali nisam vidjeo kuda mogu izvući alternator. Zatim, na tim slikama sam vidjeo da se moraju odlemiti neke žice. A sve je super bilo prikazano na slikama. Zato mi  i trebaju. Pozz

Antonijo

Citat: ako  u 28 Travanj 2016, 20:29:58
Da drugari, ali nisam vidjeo kuda mogu izvući alternator. Zatim, na tim slikama sam vidjeo da se moraju odlemiti neke žice. A sve je super bilo prikazano na slikama. Zato mi  i trebaju. Pozz

Alternator na marea 1.6 se vadi prema gore, moraš odvojiti servo pumpu da bi dobio mjesta.
http://docdro.id/uGE4Kpz
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

mzettl

Bok ekipa...zna li netko od vas koliko bi kostalo farbanje krova za brava? ☺☺

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk