Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

andreiGT

nije gledao sam ... jeli moguće da je to zbog toga Å¡to jedna od one dvije gume na cilindru u zadnjem doboÅ¡u je malko napukla,skroz  mala pukotina i onda kroz to uÄ'e zrak??

Å¡ta uopće ima u cilindru? samo ona dva klipića i feder ? nije mi valjda neÅ¡to ispalo  :pero

tek sad vidim kako sam napisao gornji post ,žurio sam  :laughting:

wladex

Citat: hrco samobor  u 14 Ožujak 2010, 11:22:22

pitanje?- dal neko zna kako riješiti problem s visečim sponama? svakih 3-4 mj. ih moram mjenjati. nisam više pametan, sad sam sao od bmw 3 skratit i po tokarit pa bum videl.
stavis balans stangu sa bravo/a/tipo/tempra/155/delta hp... glavno da se hvata na vilicu a ne na amortizer

hrco samobor

problem riješen kaj se tiće sponica stavio sam od audia 80 koje su puno deblje i bolje pa bumo vidli kolko budu izdržale. od audia su potpuno iste ko i za mareu samo malo deblje

andreiGT

rješen i moj problem ,kako mi je kočnica propadala ja sam vozio lagano i oprezno i uvjek pumpao kočnicu i sad skroz, skroz malo propadne ,a ako stisneš dva puta kočnicu onda ništa. niti kap ulja nije nestalo. još jedamput ću odzračiti iako skoro nije potrebno

andreiGT

jedno pitanjce ... koliko košta zamjenski lonac iza katalizatora za brava 1.6 16v 98g?

Å¡ule zg

200-250 kn max.....u zg...neznam kak je drugdje....ja sam kod lastovčića platio 200kn za 2.0 20v mareu.....a to je isto

Smrečno zeleni Bravo

Moje iskustvo, Bravo 1,6 16V.

Kupio ga prije 2 godine, od lika koji ga je kupio u Fenoliga autokući(iz uvoza, prije toga ga je vozio stanoviti Francesco Barcelona ;D).

Tad 3 keke eura, i 125 000 na satu.

Prijašnji vlasnik je na 120 000 km zamijenio zupčasti remen i natezače, i (valjda) sve ostalo, tako da ja to nisam dirao.

Sad Bravo ima 150 000 km.

Kvarova nije bilo.

U dvije godine zamijenjeno:
-kablovi svjećica, auto je nakon nekog vremena počeo raditi nemirno na leru. cca 300 kn
-grijač kabine koji je slinio unutra, maglio Å¡ajbu, i troÅ¡io antifriz.  600 kn
-dopunjen plin u klima sustavu. 300 kn

Odmah nakon kupovine auta, stavljene nove gume(Bridgestone Turanza) i novi prednji amortizeri(Kayaba).

Na 130 000 km napravljen prvi servis. Zamjenjen filter ulja i ulje(Selenia 20k), promjenjene svjećice(Bosch) i filter zraka. Kupljen filter klime, i utvrÄ'eno da auto nema nosač za filter klime.  :)

Na 140 000 k napravljen drugi servis. Zamjenjen filter ulja i ulje(Selenia 20k).

Motor ne troši ulje. Prosjek potrošnje goriva nikad iznad 8 litara. Ekotest odličan svaki put

Od dodatnih nepredviÄ'enih troÅ¡kova - zamjena prednjeg branika kojeg sam skrÅ¡io.  ;D
350 kn branik, i 500 kn farbanje.

Idući servis - filter ulja, ulje Selenia 20k, svjećice, filter zraka i filter goriva.

U konačnici - ja jako zadovoljan.  :wiii:

Dario 1

nema sanse, nisu tolike rupe u blatobranima da stane, a i sta ce ti tolika felga na takvom autu, pa ne bi smjesta krenuo, maksimalno ti ide 17"na auto s time da ces sigurno morati ravnat blatobrane sa unutarnje strane jer ce strugati....i sirina gume ne smije biti vise od 205....idealno bi ti bilo da stavis 16" i ako je auto spusten kao sto kazes...izgledat ce odlicno

security22zd

Citat: andreiGT  u 21 Veljača 2010, 02:41:33
Citat: zok  u 20 Veljača 2010, 22:15:28
A jel imaš plinsku instalaciju u autu?
ÄŒuo sam da ti na atestu skidaju jednog putnika,ako ti težina auta preÄ'e odreÄ'enu kilažu

Meni za mojega piše 5 mjesta 1.9 td

da imam,to je onda zbog toga....

E ovo prvi put cujem..jeli znas uopce koliko ti je auto teze sa pliskom istalacijom..(naravno sa punim spremnikom plina)

security22zd

skuzajte ako sam mozda negdje propustio..ali ima li di na forumu podaci o tom 1.6 16v motoru..ono di mu je najaci okretni moment..koliki je..ono bar tvornici podatci

:resp

NikolaST

assumption is the mother of all fuckups

andreiGT

pozdrav ..... imam na bravu crvene H&R opruge (-35 mislim) i dosta su tvrde.... zanima me ima li mekših opruga od ovih a da spuštaju jednako kao ove auto?? probao sam ljuljati druge bravo/e koje su isto spušteni nekim sporskim oprugama i dosta se lakše zaljuljaju od moga.

sanja

i ja imam jedno pitanje, u zadnje vrijeme mi se u vožnji iznad 3-4t obrtaja pali lampica od ručne (!)
u manualu sam pročitala da se ta lampica pali naravno kad je dignuta ručna kočnica ili kad fali ulja.. tako sam tada i nadosula ulja i ugasila se, no to je trajalo nekih mjesec dana i sad se opet pali.. ulja ne fali, provjeravala sam da nije prekidač kod ručne ali nije ni on..
lampica se pali u vožnji na višim obrtajima a ugasi se kad pustim gas i nastavim lagano voziti..
bravo 1.6 16v '96
imate neki savjet ili da idem u servis da me fino oderu ;D

zvrk

mene je zezao kontakt na čepu kočione tekućine...

lampica se palila bezveze...

malo prodrmam i sve 5...

neznam što bi još moglo biti

zok

meni se palila lampica od ručne kada su me zezale žice od prednjih svjetala.

Ona kutijica ispod haube gdje su ti par velikih osigurača.kada sam ju malo prodrmao nikada više mi se nije palila nepotrebno