Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

sanja

pogledat ću ujutro to sve.. može biti da ima veze sa tim žicama od svjetala jer su ispale s nosača i visile dolje..
ma od auspuha mi se cijeli auto rastavio, o plastikama unutra da ne govorim ;D možda bi bilo dobro da vratim koji lonac :)

security22zd

Citat: sanja  u 12 Srpanj 2010, 01:06:13
i ja imam jedno pitanje, u zadnje vrijeme mi se u vožnji iznad 3-4t obrtaja pali lampica od ručne (!)
u manualu sam pročitala da se ta lampica pali naravno kad je dignuta ručna kočnica ili kad fali ulja.. tako sam tada i nadosula ulja i ugasila se, no to je trajalo nekih mjesec dana i sad se opet pali.. ulja ne fali, provjeravala sam da nije prekidač kod ručne ali nije ni on..
lampica se pali u vožnji na višim obrtajima a ugasi se kad pustim gas i nastavim lagano voziti..
bravo 1.6 16v '96
imate neki savjet ili da idem u servis da me fino oderu ;D

provjeri plocice..jer one imaju na sebi senzor koji pokazuje istrosenost...

security22zd

Citat: zvrk  u 12 Srpanj 2010, 02:10:04
mene je zezao kontakt na čepu kočione tekućine...

lampica se palila bezveze...

malo prodrmam i sve 5...

neznam što bi još moglo biti

to i zavisi koliko su potrosene plocice...to se i meni desavalo

sanja

pa mislim da je za to ona žuta lampica..
i pregledala sam kontakte i sve je ok..

evo na googlu naletim na temu s ovog foruma sa istim problemom
http://fiatisti.hr/forum/index.php?action=printpage;topic=11322.0

"Naslov: Odg: Bravo 1.6 16V-Lampica ručne kočnice
Autor: krisshark - 25 Lipanj 2009, 18:37:50
Meni je bila ista stvar ( palila se je lampica od ručne) i na kraju mj je napuklo hidraulično crijevo od kočnica što ide sa sistema na kočiona klješta i skoro sam se zabio."

možda ima neke veze to što su mi se prije par mjeseci pločice ljepile za diskove i tijekom vožnje su se tako užarili da je i felga poplavila, razlog je bio to začepljeno crijevo od ulja..

otići ću ipak do majstora da mi pogleda, ne valja se zaebavati s kočnicama..

tipo 1.7d

pločice se ne lijepe same za diskove nedo gumena crijeva dobiju zaliske i ne propuÅ¡taju ulje nazad kad se  pusti kočnica tako da je uvjek u kočionim kljeÅ¡tima pritisak ulja i ona stežu pločice na diskove, rijeÅ¡enje je promjeniti gumena crijeva

sanja

pa da, to sam i mislila, auto je stalno kočio, i promijenila sam crijeva.. u subotu idem na servis pa bumo videli što je s tom lampicom..

andreiGT

koje opruge su najmekše za brava 1.6 ,a da spuštaju barem 2 cm. kakve su opruge od gt-a, ili da stavim od brava 1.2 ?

NikolaST

evo i ja imam jedno pitanje. Riječ je o marei 1.6. U vožnji mi se deÅ¡ava jedna anomalija. Tu i tamo, znači povremeno na djelić sekunde a ponekad i duže mi se upali ventilacija sama od sebe.  Ne kužim    :82:
assumption is the mother of all fuckups

zok

zgasi klimu i neće se to dogaÄ'at.

Mora ti tako radit kad je upaljena klima.

NikolaST

Citat: zok  u 29 Kolovoz 2010, 17:46:11
zgasi klimu i neće se to dogaÄ'at.

Mora ti tako radit kad je upaljena klima.
pošto plina nema u klimi, nisam je cijelo ljeto ni upalio
assumption is the mother of all fuckups

zok

Sorry nisam pozorno čitao tek sam se bio probudio.
Ti si pitao za ventilaciju unutar auta,a ja pročitao za ventilator kilera.

Ako je ventilacija unutar auta,onda bi moglo biti da ti se neke žićice spajaju.

ako

Pozdrav ekipi
Trebam sutra preuzeti auto i imam par pitanja vezana za Bravu 16.16V 2000 godina:
- neznam tacan kapacitet rezervoara (nalazio sam podatke od 50 -85 lit ???)
- da li fabricki ima zastitnik motora tj zastitni lim ispod motora (kazu zbog visoke temp motora benzinac nema?)
- koliko tacno trebam dobiti kljuceva i koje boje (kazu 1 crveni i dva plava) i za sta sluzi koja boja
- do sada sam uvijek koristio permant (i ljeti i zimi) i bio jako zadovoljan, da li mogu nastaviti tu praksu i sa Bravom
  :tip:

igor_kravarusic

- mislim 57 litara s rezervom

- ima plastični ali ako taj tvoj nema nema veze

- tako je 1 crveni za kopiranje i 2 plava rezervna za upotrebu (ako ima daljinsko mislim 1+1)

- ako misliš na antifriz možeš i dalje tako i sa Bravom

ako

Molio bih Te da me malo bolje uputis jer imam razloge zasto Vas to pitam:
- Zastitni lim - kako kod nas lose odrzavaju ceste -cesto su poplavljene i ima veoma mnogo lokvi - pa bih da nabavim zastitni lim kako bih zastitio remenje od vode a i prasine.
- Kljucevi - neki mi kazu da plavi kljucevi sluze - kada izgubis crveni  tada plavi mjenja COD te se vise crveni ne moze vise upotrijebiti ???
- Bas sam mislio na permant, jer nemam nikakvog iskustva sa antifrizom (znam da se nekada koristio samo zimi), a ako mogu voziti antifriz i ljeti onda OK (neznam kako se ponasa na vecim temparaturama te kako stiti crijeva od truljenja). :help:

alen

mislim da 1,6 nema zaštitu ispod motora... ( barem moj bravo nema )

crveni ključ ti je master ključ, njega spremi doma i čuvaj zajedno sad "code" karticama (ako ih dobiš), a plave koristi

antifriz može biti ( štoviše, poželjno je ) cijelu godinu u sistemu