Stilo - ÄŒipanje dizela ?

Autor Dr_Ante, 19 Prosinac 2009, 09:48:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

SEB

Citat: tempradrifter  u 19 Veljača 2013, 13:36:02
ma stvar je u tome i ako ga uopće nedižeš on će sam rast jel je waste-gate premal da ispusti višak plinova
meni na puntu ide do 1.7bara u peaku na ovoj najbolesnijoj mapi tako da sam moro stavit 3bar senzor
da ne baca grešku

2 bara senzor i moraš ga kalibrirat u mapi tlaka turba
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

tempradrifter

Citat: kemba  u 19 Veljača 2013, 15:38:24
cek malo
pa meni jtd 115 ks drzi 2.2 bara
jel to normalno????
To ti je sa atmosferskim pritiskom zbrojenim, bez je 1.2

Salee

boost creep riješiš fi60 auspuhom bez katalizatora i lonaca
1/4 mile time: 13.09 powered by AutoEvolution.hr

irv

Citat: jasmin  u 29 Rujan 2013, 23:16:51
Evo da malo oživim temu, sutra Stile ide na remap. Skupljam dojmove prvih 20tkm tako da neću odmah biti kritičan. Stilo je navršio 190tkm i doživio veliki servis. Jedino je kvačilo ostalo staro, ali i to mi je plan na proljeće mjenjat. Snaga ide sa 115 na 140 ne bih više jer je auto u korištenju svaki dan i to je taman malo snage kolko mu fali. Pitat ću ako može i 130ks i s tim ću biti zadovoljan jer nemam plan trkat se već imati konstruktivnu snagu automobila najviše u momentima kada se zahtjeva nekakva reakcija u vožnji. volim taj auto i ne bih da se nešto pokvari imam ga 4 godine i namjeravam ga voziti još bar toliko.
Javim koliko je koštalo i prva iskustva.

A sutra nikako da doÄ'e...  :)
Što bi? Toliko dobro je ispalo da ne izlaziš iz auta ili je ošlo po zlu pa nisi ništa napisao??

Ja imam stilo 140 ks mjt i isto mi se mota po glavi malo promrdati mape?!  :D
Jest da sam ga tek pribavio i da moram joÅ¡ MAF mjenjat, ali poznavajući sebe, NIKAD DOSTA!!  :rofl

Ima netko da je radio takav motor? Iskustva, dojmovi?
Možda je zbog MAF-a (isključen je trenutno) ali imam feeling da mu fali malo elastičnosti u niskim okretajima, a voli se zavrtiti preko 3000!

tempradrifter

Citat: irv  u 12 Siječanj 2014, 20:08:11
A sutra nikako da doÄ'e...  :)
Što bi? Toliko dobro je ispalo da ne izlaziš iz auta ili je ošlo po zlu pa nisi ništa napisao??

Ja imam stilo 140 ks mjt i isto mi se mota po glavi malo promrdati mape?!  :D
Jest da sam ga tek pribavio i da moram joÅ¡ MAF mjenjat, ali poznavajući sebe, NIKAD DOSTA!!  :rofl

Ima netko da je radio takav motor? Iskustva, dojmovi?
Možda je zbog MAF-a (isključen je trenutno) ali imam feeling da mu fali malo elastičnosti u niskim okretajima, a voli se zavrtiti preko 3000!

odličan motor, u biti ima rail i map senzor ko noviji multijet150, tako da možeÅ¡  čuda napravit, al prvo ograničenje će ti biti kolko ti je kvačilo dobro

irv

Eh sad, ko će ga znat...
Kvačilo radi ok, navodno je mjenjano prije cca 30-40 tkm, zamašnjak ne znam da li je!

a ništa, probat pa vidjet! ali koliko realno mogu očekivati a da ga ne opterećujem previše i riskiram probleme?

tempradrifter

Citat: irv  u 13 Siječanj 2014, 15:39:35
Eh sad, ko će ga znat...
Kvačilo radi ok, navodno je mjenjano prije cca 30-40 tkm, zamašnjak ne znam da li je!

a ništa, probat pa vidjet! ali koliko realno mogu očekivati a da ga ne opterećujem previše i riskiram probleme?

170

irv

Luksuznooooo :drive:

I naravno, ono što mi je bitnije, moment u režimu 2000-4000 o/min isto 15tak % jel da?
Prvi mi je ovo dizelas, dosad sam bio okorjeli ovisnik benzina i visokih okretaja i moram se priviknuti na sve ovo...  :slin:

tempradrifter

Citat: irv  u 13 Siječanj 2014, 22:51:14
Luksuznooooo :drive:

I naravno, ono što mi je bitnije, moment u režimu 2000-4000 o/min isto 15tak % jel da?
Prvi mi je ovo dizelas, dosad sam bio okorjeli ovisnik benzina i visokih okretaja i moram se priviknuti na sve ovo...  :slin:

može se povećat i da vuče do 5500okr, i naravno svugdje drugdje po želji, uglavnom razlika je osjetna

fiatuno

moja preporuka za chipanje kod kolege tempradriftera
nije se tesko priviknut da vrtis dizela u skoro 6000 kad se tako slatko zavrti :)
Ako me netko treba 0915445360
Dijelovi su u linkovima ispod cijene eto dam da prodam najmanje moguce 
https://www.facebook.com/TheDSMotorsport

Mrsoo

i ja preporucujem kolegu tempradriftera covjek je odličan ;)

bojan88

Ja imam na svom stilu multijet oko 190 i drzi bez problema, chip radjen preko prijatelja, i vozam se vec 15 tkm , sve je ok, ide isto nevrijeme, :)

irv

Eto da se javim...

Stilo remapiran!!!  :D

Provjere radi, najprije smo isčitali origigi mapu da vidimo da li je već bila dirana! i nije!

Sada po podacima koje daje komp, nova mapa ima:

170 ks cca
430 nm (gornji limit momenta, prije je bio postavljen na 360)
zatvoren i isključen EGR (softwerski)

Auto ide osjetno bolje, mada nije ni prije bio lijen :D !!

Dimi manje, troši manje, kvačilo drži bez problema!

Moje življe vožnje prosjek potrošnje zadnjih cca 1500 km je 6,2 l !!!

ugl, ja PREZADOVOLJAN!!

:good:

danci1993

bojan88

Kako si uspio nagurati toliki moment a da kvacilo ne klize ? :formula: