Fiat Uno Turbo - zamjena motora u Cinquecenta

Autor SmokeCroSt, 19 Srpanj 2010, 00:33:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SmokeCroSt

Pozdrav svima!

Već san u predstavljanju ovo spomenuo, ali me ubrzo neko pametniji ispravija i usmjeria moje pitanje na pravo misto.
Naime, radi se o sljedećem: Da li je ikad itko uspio u Cinquecenta (1996.) ugradit motor od Una turba 1,4?! Muči me to pitanje već duže vrime, a svi mi savjetuju svašta, ali slažu se samo u jednom: Pitaj fiatiste!

Eto, molim za pomoć i zahvaljujem!

mikeg20

Na ovom forumu mislim da to nije raÄ'eno, al na fiatforum.com netko je.

puntoTDI

Moguće je. Česta prerada vani, NOVITEC je to prije 15-ak godina napravio :)

Hrvoje-ZD


striko

Punto GT VEMS
Mototorsport StriÃ,,eviÃ,,‡
095-889-1039

SmokeCroSt

Već san istražija kompletan fiat-forum.com, al ipak je to na engleski, puno žargona, a i stručnih izraza, a najgore je šta se ne možeš posavjetovat s nekin direktno šta na primjer odi možeš. Ja san sazna da je moguće, al ne uz koje preinake, npr. jel odgovaraju nosači, jel može auto ostat na 13 coli šta je opet problem ako ne može jer svi vulkanizeri govore da ga se ne smi niti na 14-ice stavit, a u 13-icu ne stane adekvatan disk i klišta jer ipak to triba i zaustavit... Da ne pilan sad dalje, ima tu sto i jedno pitanje i triba se poklopit sto i jedna stvar da bi to funkcioniralo kako triba, pa san mislia da ako slučajno ima ko u RH da je to radia, da će bit odi na forumu ili barem neko ko je upozna nekog tako optimističnog...

Cone4u

uno turbo ima serijski 13 cola i pod tim felgama adekvatne kočnice tako da u tome ne vidim problema.
FIAT  TURBO

puntoTDI

a da ti ja kazem da ti je CInque najhebeniji na 6x14, 195/45 14! ;)

SmokeCroSt

Ja san čuo da Uno koči s diskovima od 280 mm promjera, a to ne može stat u felgu od 13 coli, sad ne znan, sve je to rekla kazala i većina informacija je vjerojatno kriva ili barem izmijenjena tako da konkretnih odgovora nema.

SmokeCroSt

punto TDI zaboravija san odgovorit, sorry. jel neko to stavija na njega koga ti znaš ili, ne znan kako mu stane tolika guma i kako izgleda s njima jer ja sad vozin na 175 50 R13 i širina mi je taman, a col više bi možda sta...

Cone4u

Uno t ima 240mm odispred serijski. I to je to. Kako se cinque vozi na takvom profilu?
FIAT  TURBO

SmokeCroSt

provjeria san točno! i uno i cinquecento imaju isti promjer diska i to 240 mm sprida, a uno ima i straga samo nisu ventilirajući i imaju 227 mm promjer. Provjeria san i colažu - 13 coli tvornički! a Cinque se vozi savršeno na ovin gumama, bia je pun pogodak šta san ih kupia, malo jesu skuplje za 13 coli, al isplatila se svaka kuna.

DIFerencijal

Ej situacija je ovakva može ti stat taj motor tribaju ti samo orginalni nosači od cinquecentq 1.1 sporting imat ceÅ¡ problema s remenicom altenatora jer će strugat od prag Å¡asije,a turbo ti ne može stat triba se zezat krojit ispuÅ¡nu granu triba stavit veći kiler jer se prigrijava na tvornički.....i joÅ¡ mnogo toga kada ideÅ¡ zavidat pa vidiÅ¡ Å¡ta sve smeta.....ali volja je bitna   :formula: