Mk2 1.2 8v -plin

Autor kogasto, 09 Veljača 2012, 20:35:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

cicili

taj je crveni, e sad neznam dali on gori kad se vozis na benzin tj kad ne radi plin ili oznacava rezervu, vidjet ces kad potrosis tank plina.  :)
inace pumpa od benzina konstantno radi dali se vozio na plin ili ne zato je pozeljno imat benzina u rezervaru, to mnogi grijese pa zato crknu pumpe, znam iz vlastitog iskustva...  :D

goodye

Hvala na upozorenju, iako ima goriva, danas cu jos usuti.

cicili

nemoras se sad toga toliko bojat, bitno je kod duzis putovanja gdje ce auto radit 3-5 sati neprekidno obratit paznju.  :)

don_jaman

Ta ti se crvena upali kada nema plina, ne brini se upalit ce se xD.

A sto se tice benzina, ja sam citao da je najpozeljnije imati izmedu 1/4 i pola rezervara, kao da tada najbolje hladi pumpu i podmazuje sistem. 

crev1986

napravis si prekidac pa kad vozis na plin ugasis pumpu i problem rijesen

Dalibor

:no2: :facepalm:
razmisli da je to tako dobro na svima bi bilo tako ugraÄ'eno
da se cim auto prebaci na plin pumpa automatski zagasi ali nije dobro za pumpu....

crev1986

aj razmisli ti ! Imao sam u golfu III plin i presao 250 000 riknula mi pumpa goriva zato sto nisam imao u rezervaru  benge pa sam si stavio prekidac da je ugasim kad ja hocu, a i zasto da radi ako se vozis na plin ! Sve stvar logike! iskljucili mi diznu a pumpu ne ,ja pitao zasto rekli su ako da tako oni rade ,a ako hocu d pumpa ne radi da si napravim na prekidac ! 

Taj auto i danas vozi s tom pumpom vec 5 godina nema problema ! Govorim sta sam osobno napravio !

ceker

pumpa se ne gasi u slucaju smrzavanja isparivaca ili dolaska do greske u plinoskom sustavu i on se automatski gasi i auto pali benzin, ajd si zamisli situaciju prestizes autobus i ugasi ti se plin iz nekog xy razloga dok ti upalis pumpu i onda digne tlak vec je onaj kamion kaj ti ide u susret se kvalitetno sparkirao na tvoju straznju klupu.!

u tome je stvar, niti jedan plinas nebude reko da je to 100% i da 100% nece doc do nikakvog problema na naknado ugradjenom sustavu. fala onom k. kaj mi se plin nikad nije ugasio do sad u kriticnom al se znao ugasit bzvz negdi i auto je odma nastavio na benzin uz manji trzaj.

to je ostalo iz doba dok je jedino plin na flandju postojao koji je znao detonirat cesto i kad je detonirao vecinom se i plin ugasio odnosno auto se ugasio pa je trebalo na benzin se prebacit, ovako trebas samo tipku stitsnut i letis dalje dok po tvom sistemu trebas ugasit plin, upalit pumpu i cekat da ona nabije tlak.
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

crev1986

jaoooooooo pa vama treba sve nacrtat po mogucnosti i obojati !  :zuma: postoji relej koji gasi diznu isti takav relej gasi i pumpu goriva znaci kad ugasis jedno gasi se i drugo ! PS: to ti se isto moze desiti i na benzin usred prestizanja otkaze pumpa goriva a sta onda roÄ'o ko kremenko ces grebat rukama i nogama !  :lol

crev1986

Citat: ceker  u 16 Travanj 2012, 21:57:32
pumpa se ne gasi u slucaju smrzavanja isparivaca ili dolaska do greske u plinoskom sustavu i on se automatski gasi i auto pali benzin, ajd si zamisli situaciju prestizes autobus i ugasi ti se plin iz nekog xy razloga dok ti upalis pumpu i onda digne tlak vec je onaj kamion kaj ti ide u susret se kvalitetno sparkirao na tvoju straznju klupu.!

u tome je stvar, niti jedan plinas nebude reko da je to 100% i da 100% nece doc do nikakvog problema na naknado ugradjenom sustavu. fala onom k. kaj mi se plin nikad nije ugasio do sad u kriticnom al se znao ugasit bzvz negdi i auto je odma nastavio na benzin uz manji trzaj.

to je ostalo iz doba dok je jedino plin na flandju postojao koji je znao detonirat cesto i kad je detonirao vecinom se i plin ugasio odnosno auto se ugasio pa je trebalo na benzin se prebacit, ovako trebas samo tipku stitsnut i letis dalje dok po tvom sistemu trebas ugasit plin, upalit pumpu i cekat da ona nabije tlak.
isparivac se grije preko vode za hladjenje motora zato treba voziti oko 2 km na bengu da se on ugrije ! Ineznam kakva situacija mora biti da se on smrzne ! jesi vidio na koliko je stupnjeva unp kad ti toci u rezervar ?

Dalibor

:) zna se kako se plin ugraÄ'uje u vozila i koji
svi nacini ugradnje postoje i sad da glumim baltazara sa prekidacima :tres:
da treba bio bi montiran na taj plinski sistem ali nije na niti jedan :)

crev1986

pa gle ja sam trazio da se to montira nakon sto sam dao 1400 kn za pumpu goriva !! A za druge me boli k.... oce si staviti ili nece na njemu je da odluci ja sam rekao sta sam ja napravio i da poslije nisam imao problema ili nek pazi na gorivo ili koliko ce goriva imat da mu se pumpa moze hladit trece opcije nema

fićo

Vidim da je tema zamrla al mislim da je nepotrebno otvarat novu

Danas sam odvezao auto na ugradnju plina,direktno ubrizgavanje s toroidalnom bocom,uskoro javim iskustva i kačim slike

Baso_1990

Citat: iwex  u 15 Veljača 2012, 15:06:28
Nije istina. Kad pališ auto drži stisnut onaj gumb gdje se uključuje/isključuje plin pa će ti se auto odmah upalit na plin.
Ali bolje je da se auto upali na benz ... malo zagrije pa prebaci na plin zato i jesu ti sistemi tako napravljeni.
na praksi u srednjoj skoli sam radija godinu ipo na ugradnji plina i zbog tog paljenja na plin coviku su izgorili ventili

fićo

Evo mali rezime jučerašnjeg dana,naručen na ugradnju plina u 8 ujutro,do 9.30 šegrt uspio otvorit prtljažnik i mjeri dal će stat boca :kmeee, reko ako ovako nastavi nema šanse da bude to gotovo danas
O čemu se u biti radi, naruče auto na ugradnju i usput uzimaju sve koji zovu na servis a nemaju radnika
Šef stalno na mobitelu a radnik trči i preznojava se
Oko 11 sam otišao doma i vraćam se po auto u 18h
U 17h me zove gazda da pita jel može auto bit sutra gotov,njega boli glava,a šegrt je valjda umro od strke :lud
Lijepo objasnim da nemogu sutra preuzet auto i dogovorimo se da će bit gotovo do 20h
DoÄ'em u 20h auto gotov,100kn plina natočeno,ima račun,auto istestiran,papiri spremni i dečki čekaju
Gazda mi objasni kako Å¡ta ide,di se sta pali,prava i obaveze oko servisa,garancija je 3 godine ili 120tk.,servisi svakih 15tk
Prvi servis je na 1000km i on je u cijeni ugradnje

E sad svi koji imaju punto 2 znaju da se rezervni kotač šarafi jednim vijkom u sredini u prtljažniku i ima neko izbočenje u sredini
Meni su to odrezali,jer kao smeta :tres: :tres:,ostala rupa koju su zakrpali limom i pofarbali :82: :82:
Injektore su stavili na poklopac ventila a ispod onog zračnog filtera,valjda se nebudu tu grijali :82:

Auto ide isto i na plin i benzin,nema trzaja kod prebacivanja,snage ima isto,mozda malo manje,ali sigurno ne onih 10% kao na flanÄ'u
Osjećaj kad sam doÅ¡ao danas točit pa kažeÅ¡ DO ÄŒEPA,neprocjenjivo  :yahoo: :yahoo: :yahoo: