Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

marloz

Citat: pirec  u 23 Kolovoz 2012, 16:23:58
Nije bitno di ideÅ¡,bitno je da je ovlaÅ¡teni servis i da imaÅ¡ garanciju i prijaviÅ¡ to u garantnom roku,jer sve Å¡to je prijavljeno u garantnom roku i nije otklonjeno možeÅ¡ se na isto žaliti i kad proÄ'e garantni rok..tj.moraju popraviti u svom troÅ¡ku!

upravo tako ... ali s obzirom da dosta forumaša piše o svakom ovlaštenom servisu drugačije ja iz osobnog iskustva ti mogu preporučit AK Bertol (SEB inače je sponzor kluba) ... možeš mu poslat pm, dogovorit se za termin šta god ... ja sam nekoliko puta išao kod njega u garantnom roku i svaki put same pohvale

gt3

jucer sam skuzio da mi klima radi samo na desnoj strani auto. klima je automatska, dvozonska. hladno puse na desnoj strani aouta, a na lijevoj toplo. pretpostavljam da moze biti senzor ili elektromotor koji otvara prolaze za zrak. jel mogu nesto sam pogledati ili da idem kod servisera? jel imate prijedlog kuda otici? pretpostavljam da su neovlasteni jeftiniji ili?

get


Ja sam imao sličan(isti) problem. Na lijevo mi je puhalo toplo (čitaj vruće), a desno normalno.
Puknuo je jedan zupčanik.

Uglavnom imaš na ovoj temi gdje sam i poslikao što mi je otišlo.

http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=20079.30

Možeš krenuti od prve stranice da vidiš povijest bolesti.


gt3

cim si napisao sam se sjetio da si imao problem... tko ti je to popravljao? uopce ne znam kome bih isao da barem pogleda...

get

Ja sam odvezao u Karić, zato što čovjek po opisu problema znao o čemu bi se moglo raditi. I rekao je da je imao nekoliko slučajeva i odmah mi je okvirno rekao cijenu.

Nazovi par servisa sa pretpostavkom da je kvar ovog tipa pa vidi kaj će ti odgovoriti.
Inače bio sam tada upozoravao one koji imaju garanciju da im se provjeri status klime dok je još pod garancijom, jer tu je posebna dijagnostika.

Inače, koliko često mijenjas filter peludi?

gt3

filter mjenjam svakih 15k km, kad radim servis. to mi je ispada cca svakih 8 mjeseci,

get


Zato što ja krvim taj filter i način na koji je on promijenjen.

Meni su ga u ovlaštenom mijenjali tek na 30 000km (malo manje od tri godine), I nedugo nakon tog servisa su krenuli i problemi.

Čini mi se da su ga oni samo zamijenili, a da nisu usisali onaj prostor gdje se sam filter nalazi. I kada su stavili novi vjerojatno je nešto smeća prošlo iza tog filtera što je dovelo do smetnji klapni koje vrte oni plastični zupčanici pa su vjerojatno od toga i popucali. I sad kako to dokazati da su *** ovi u servisu?

Evo mog citata

Citat: get  u 22 Svibanj 2011, 19:30:03
Zašto ne?

Ja na to nisam mogao utjecati, ako se pokaže da je klapna zaglavila od prljavštine.

Nisam prošao niti 500km nakon servisa.

Tako da sada kada sve pogledam sam poprilično siguran da su mi to *** ovi u AC-u, gdje je vjerojatno neki praktikant to dirao.

Jer nakon tih 500km, kada sam išao vidjeti što se dešava, kada sam izvadio taj novi filter, izletilo je van tonu smeća, znači netko uopće nije usisao. Jedna plastika je bila polomljena itd. itd.

Sada mi je krivo što nisam sve svalio na servisere. *** ga, učiš dok si živ . . .

ali zato više ne idem u AC, tako da su oni na duži rok sigurno izgubili :)


gt3

cudo mi je da ga nisu prije mjenjali pa u interesu im je da ga promjene i naplate ti. ti radis servis svakih 10k km, jel?
kad izvadim filter, on je tamniji od novog i tu i tamo ima koja veca necistoca, ali uglavnom je cisto.
da, sada im ne mozes nista... probat cu za vikend malo pregledati, izvaditi taj filter, preko tjedna nemam bas vremena,

get


Da svakih 10 000 i manje, zavisi jel bude godina ili kilometraža.

Prva dva puta su mi rekli da su ga izvadili i provjerili i to je to.

To je i meni čudno zašto ga nisu mijenjali.

Recimo filter zraka se mijenja svakih 60 000km, ja sam ga promijenio na 30 000km.

Smatram da nije tolika stavka da bih to trebao preskakati.

gt3

a meni su svaki filter (ulja, zraka i kabine) mjenjali svakih 15 pa sam tak i nastavio. stvarno nije velika stavka, a puno je bolje za masinu i kabinu,

boriggy

Da li se filter kabine mijenja na sredisnjem stupu sa strane suvozaca? Ima jedna vratasca sa jednim poklopcem ispod kojeg je kopca samo. Kada to izvadim, nisam siguran koji potez napraviti a da ne potrgam nesto, pa nisam siguran sto je iza toga. A cini mi se da je upravo tamo. Ima netko pojma o tome? Cini mi se da mi ventilacija puse nesto slabije nego inace, a i klimu sam neki dan koristio. Puse iz otvora hladno, ali nikako rashladit. Bas mi se cini da je zastopano. Automatska je klima, dvozonska.

pirec

Otvoriš ta vratašca sa suvozačeve strane i povuci filter van!!!
DA SAM NORMALAN POLUDIO BI!!!!!!

boriggy

Ok, kuzim da je tu filter. Pretpostavljao sam! Ono kaj me frka je da ne potrgam taj dio plastike.. ne vidim kako je priheftana na drugoj strani.

get


Nemaš kaj potrgati.
Kada doÄ'eÅ¡ do filtera, prstom pritisni na sredinu filtera (da ta stranica filtera postane konkavna, polumjesec) jer će ti tako krajevi filtera biti dostupni za kojeg primiÅ¡ prstima i ravnomjerno vučeÅ¡ prema van.


boriggy

Probat cemo opet danas onda. Gimnastika! Hvala! Ako potrgam nekaj poludjet cu!