Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

topolino

1.71W/1m najace i u mraku traka od 30 cm svjetli kao zarulja od 40W,
mozes ih rezati na duljinu koja ti treba samo ustekas 12V i rade. 120kn/m u puli na ebay puno manje
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

aleeen

Citat: topolino  u 21 Listopad 2012, 12:49:52
1.71W/1m najace i u mraku traka od 30 cm svjetli kao zarulja od 40W,
mozes ih rezati na duljinu koja ti treba samo ustekas 12V i rade. 120kn/m u puli na ebay puno manje

lol, 120 kn za metar te trake nema šanse da dam, niti da zlato gori i isijava u njima... na ebayu je cijena od 1 dolara pa malo naviše i to je to :D

i kako sam već gore napisao, nijedan seller ne piše kolika je snaga tih led stripova, pogledaj ovo i reci mi dali bi to bilo ok, tvoje cijenjeno mišljenje:

http://www.ebay.com/itm/NEW-30CM-12-15LEDs-5050-SMD-CAR-WATERPROOF-FLEXIBLE-LED-STRIPS-LIGHT-WHITE-/251076767242?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a75576e0a&vxp=mtr

EDIT: ovaj lik ima puno bolji feedback, pa mi se i viÅ¡e sviÄ'a ovo; http://www.ebay.com/itm/50cm-5050-SMD-30-LED-Slim-Strip-Light-Lamp-0-5m-White-/330704372936?pt=US_Car_Lighting&hash=item4cff8444c8

topolino

Drugi link. Imas ledice i 5630, ali te su previse njih ja mislim da ih audi koristi kao kratka/duga svjetla na A8

Shokre30

Citat: aleeen  u 20 Listopad 2012, 11:50:33
koja je snaga te zarulje? 1.2W?

i koju zarulju si ti stavio? ja cu narucit nesto od ovih sa ebaya, precvikat tvprnicki konektor i to je to
Ja sam samo stavio klasicnu ubodnu koja ti ide u pozicije jer sam i tako mjenjao pozicije sa ledicama pa mi ostale 2 viska.
Mislim da je 1.2W... uglavnom, takvih imas po svim zivim ducanima.

Inace, sad mi cijeli geped uredno svijetli, vidi se sve po noci kad trebas nesto.
Inace, idealno bi bilo da je s obje strane, ali i ovako je dovoljno - u biti sve je bolje od toga da je mrak kad otvoris gepek :D
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

aleeen

slao sam svim sellerima poruke u inbox, koliko su jake te trake i uvijek bi mi pomnožili struju sa napokon i dobili dosta više od tih 1.2W (cca. 600 mA * 12V ispada oko 7,2W??? ) - ukratko - nemam blage.

da ne zajebem stvar naručio sam ipak u konačnici ovu; http://www.ebay.com/itm/320957518149?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 -> diode su 5050, radi na 12V DC i ima snagu od oko 1.4W, samo ću to zalemit gore i to je to...

DRUGA STVAR i malo hitnija; sutra ujutro moram na puntu zamjeniti bateriju/akumulator, čitao sam neÅ¡to na internetu treba odspojiti prvo minus pa tek onda plus, ali mene zanima dali ima joÅ¡ kakva tajna? na Å¡ta paziti puno viÅ¡e? dati pažnju nečemu? dali ja mogu kao običan smrtnik koji nikada nije radio takav posao zajebati neÅ¡to? savjete molim oko toga!  :D dali će se "desiti neÅ¡to" poÅ¡to će auto ostati kompletno bez napona?

stipe

skini minus, pa plus, tako i stavljaj!

tebi, kao obicnom smrtniku, postoji mogucnost da ti se prilikom skidanja akumulatora izbrisu stanice memorirane na radiju... a i ponisti zadnje svirano na cd-u...  ;D

predlazem da prije skidanja uzmes papir i olovku, lipo jednu po jednu stanicu zapisi, obiljezi, prepisi rds, tako da ti posli ne bude problem ponovno memorirati... mozes i slikati mobitelom

doduse, nama, neobicnim smrtnicima se to isto dogadja, tako da se moras pokoriti toj cinjenici  ;D

u kratko, nece se nista dogoditi :D

aleeen

Hvala puno! Uspio sam maloprije zamjeniti i tu bateriju!  :D :D :D 5 minuta posla...  :D

No, isto tako, htio sam promjeniti i ono unutrašnje svjetlo za rasvjetu (ona žarulja od 10W) i htio staviti neku sa LED diodicama, kako sam je stavio malo je radila i od onda više se ne pali unutarnja rasvjeta... nemam pojma zašto, pretpostavljam da sam zgorio neki osigurač s time i isto tako, ni radio mi više ne radi?

Zna možda neko o čemu se točno radi, šta je bilo, koji osigurači su otišli ili bilo šta drugo?
Hvala!

XXX-Man

http://www.facebook.com/servis.racunala.pisarovina
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

aleeen

Citat: XXX-Man  u 25 Listopad 2012, 12:48:16
osigurač ti je pregorio, zamijeni ga

ali ne radi mi ni radio više ni unutarnja rasvjeta - dali to znači da su dva osigurača pregorila ili samo jedan?

kako da znam koji osigurač je otišao u ***? treba mi ispitivač sa masom za to ili mogu čupati jedan po jedan osigurač i gledati "crnilo" na njemu?

i di se taj osigurač nalazi? u kabini, znači maknem ona dva plastična Å¡arafa ili kod motora?  :D

XXX-Man

to je sve na istom, ako se ne varam...
vidi se to kad ga isčupaš, "žica" u njemu pregori...ili ako imaš ispitivač lako provjeriš koji je...sad ovisi o tome dal imaš ispitivač ili ne...
kod mene je na poklopcu gdje su osigurači nacrtano koji je od čega, možda je i kod tebe...

trebao bi bit u kabini, točno mjesto neznam jer nemam punto...

jbg govorim napamet jer neznam točno kako je na puntu, al to je uglavnom sve isto....
>Servis elektronike, raÃ,,unala, mobitela, elektroinstalacijski radovi 098/9408075<

topolino

Trebao bi biti pod nazivom assesoris, na njega idu rasvjeta kabine, radio, sat, upaljac za cigare i svi 12V utikaci za mobitele i slicne dide. Neide uvijek sve sta sam napisao, ali vecina da

aleeen

Hvala puno ljudi na odgovorima! Pročitao sam na jednom stranom forumu da se to radi o nekom plavom osiguraču u skroz donjoj koloni od 15 ampera, pa ću se sutra ujutro zezati sa vaÄ'enjem osigurača...

...pošto sve to idem sutra ujutro obaviti, a ne da mi se zbog toga kod autoelektričara, zanima me gdje kupiti taj osigurač? Jel se može pojedinačno ili samo u setu? Kolika je cijena toga? Isto tako, zanima me - to su neki standardni ili ne? Ovi u puntu mi se čine nekako uži i manji od onih "standardnih"?

...još jedno pitanje, di kupiti ispitivač sa masom za auto i kolika bi bila cijena toga, čisto informativno? Thanks!

XXX-Man

-zanima me gdje kupiti taj osigurač?
na svakoj benzinskoj naprimjer, dućan s autodijelovima...pa konzum, interspar, mercator...
-Jel se može pojedinačno ili samo u setu?
ovisi...al ionako je oko 10-15kn cijeli set
-to su neki standardni ili ne? Ovi u puntu mi se čine nekako uži i manji od onih "standardnih"?
svi su oni standardni...izvadi ga pa kupi isti takav, najjednostavnije
-di kupiti ispitivač sa masom za auto i kolika bi bila cijena toga
isto gdje i osigurače...10-15kn

stipe

pa na plastici koja stiti osigurace imas shemu i slicicu zasto je svaki osigurac...

aleeen

sve rijeÅ¡eno, hvala ljudi! nije izgorio plavi osigurač od 15 ampera skroz dolje nego odmah do njega, desno, crveni od 10 ampera, niÅ¡ta straÅ¡no  :D usput sam uzeo i kablove za 65 kn, mada su imali po cijeni od 130 kn i čak neke od 320  :82: Å¡ta je stvarno takva razlika izmeÄ'u ovih od 65 i 320???

drugo pitanje, zaÅ¡to su neki osigurači kod motora a drugi u kabini, koja je generalno razlika izmeÄ'u ovih i onih?

treće pitanje - namjeravam uzeti lance za gume, poÅ¡to su mi gume trenutno van "svake fantazije", Å¡ta preporučujete, koje uzeti? viÄ'am u kauflandu neke od 140 u trgoautu su 200??? nemam pojma?  :82: