Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

stipe

vozila sa naknadno ugraÄ'enim neoriginalnim i nehomologiranim ksenon setovima od 11.7.2012. godine ne mogu proći tehnički pregled, te se smatraju tehnički neispravna.

al u narodnim novinama nisam to nigdje nasao, samo u clanku na internetu...

Shokre30

To je samo uputstvo od strane CVH svim stanicama za tehnicki pregled - nije nigdje navedeno u zakonu...
Uostalom, bilo je rijeci na forumu vec o tome i ima posebna tema otvorena pa si pogledajte malo ;)

Znaci, sve ovisi koliko ce te lik na tehnickom uzeti na zub... ima ih vec hrpa koji su uredno prosli bez problema... a ima i onih kojima su pravili probleme.
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

aleeen

još jednom - koliko je ljudi dobilo kaznu/e zbog ksenon kitova u svojim autima?

gore sam napisao - ja sam prije par dana namještavao visinu farova na tehničkom, lika je zabolio ***, valjda zbog leće to sve izgleda čisto ok a i svjetlo nije plavkasto...

...a i da prije tehničkog skinem kit, stavim halogenke gore, proÄ'em i odmah vratim kitove gore, ko mi Å¡ta može?

...ako baš bude situacija toliko zafrkana, naručim žarulje od 4300-5000k i opet - šta onda?

to je isto kao i za skidanjem filmova, muzike, acte, sope i slično - ko se uopće viÅ¡e  sjeća toga a u ono "davno" vrijeme strah i trepet?

... da se ne maknemo previše sa teme; par pitanja za ksenon znalce... kako znati nakon 3000 sati kada i ako ode - da je otišao balast a kako žarulja? kako testirati to?

stipe

Citat: aleeen  u 26 Rujan 2012, 22:39:44
... da se ne maknemo previše sa teme; par pitanja za ksenon znalce... kako znati nakon 3000 sati kada i ako ode - da je otišao balast a kako žarulja? kako testirati to?

pa ne pali se  ;D

žarulja uglavnom promini boju, a balast kad crkne ne pali zarulju, ili se gasi nakon paljenja...

aleeen

Citat: stipe  u 27 Rujan 2012, 06:52:58
pa ne pali se  ;D

žarulja uglavnom promini boju, a balast kad crkne ne pali zarulju, ili se gasi nakon paljenja...

znaci nakon 3000 sati preporucljivo je promijeniti cijeli set kit?

cicili

kad crkne je preporucljivo promjenit...  :lol :lol

nemas tu pravila, moze radit 2 tjedna moze radit 5 god ovisi kako ga je mali kinez sastavio...  :D u pravilu rade dosta dugo ako pazis da ne palis auto dok su ti svijetla ukljucena jer je xenon osjetljiv na to, kao i na cesta paljenja i gasenja za sto nevidim razlog da bis imao potrebu osim da stavis xenon u duga svijetla sto nema nikakve logike.

Tony

dobro ti cicili kaze

Stvarno nema pravila kolko ce trajat, moze 2 dana, a moze 5god., a tih 3000h sati ne uzimaj zdravo za gotovo.
Kao i kod svake zarulje i elektronike najvise se trosi na paljenju. Ti kad bi upalio xenon i nikad ga ne ugasio gorio bi vjecno tj. jako dugo, ali pali gasi ga zeza.

Kad ti krepa jedno svijetlo, zamjenis lijevi<->desni balast. Ako opet ista strana ne radi onda je zarulja. Ako pak druga strana ne radi onda je balast. Vrlo jednostavno. Ako nista ne radi onda gledas osigurace :)

Ja ne znam nikog ko je kaznjen zbog xenona. To bi te trebao haltat murijak, ici s tobom na tehnicki i onda da padnes na tehnickom, tek onda ti moze pisat kaznu. Puno posla, isplativije im je snimat brzinu i mjerit alkohol jer je veca para u igri i manje vremena zahtjeva. Isto kao i kaznjavanje biciklista ako se voze po nogostupu ili vezu bicikl za drvo. Sve je to biznis (policija d.o.o.).

Jel mjeris radne sate xenona, na kolko si sad radnih sati?  :lol :lol

M.P.

Citat: aleeen  u 27 Rujan 2012, 09:31:04
znaci nakon 3000 sati preporucljivo je promijeniti cijeli set kit?

ne brini, prije će ti se auto raspast nego dok xenon kit odradi kompletnih 3000 sati :)

stipe

3000 sati, cca u prosjeku 2 sata dnevno = 1500 dana = 4 godine

eto, taman kupis drugi set sa novim autom :)

aleeen

Citat: stipe  u 28 Rujan 2012, 06:41:37
3000 sati, cca u prosjeku 2 sata dnevno = 1500 dana = 4 godine

eto, taman kupis drugi set sa novim autom :)

:resp

cicili

Citat: Tony  u 28 Rujan 2012, 00:36:59
Jel mjeris radne sate xenona, na kolko si sad radnih sati?  :lol :lol

naravno...  :lol :lol :lol :lol

kakvi sati o cemu vi decki pricate... xenon moze trajat i ne mora... pogotovo ovi kinezi.. recimo meni je balast plivo u vodi potpuno mokar unutra pa kad se osusio radi najnormalnije vec pola god a neki ne izdrze ni novi pola god.

aleeen

Citat: cicili  u 28 Rujan 2012, 08:24:51
naravno...  :lol :lol :lol :lol

kakvi sati o cemu vi decki pricate... xenon moze trajat i ne mora... pogotovo ovi kinezi.. recimo meni je balast plivo u vodi potpuno mokar unutra pa kad se osusio radi najnormalnije vec pola god a neki ne izdrze ni novi pola god.

kakav je to balast bio kada je propusti vodu, sta ih ne reklamiraju svi kao waterproof od najjeftinijih do najskupljih, barem to nije tesko izvesti u 21. stoljecu

cicili

Kineski...  :lol

pa mislim ja ne kuzim sta vi ocekujete... kupujete najjeftinije varijante od 300kn i onda se iscudavate takvim stvarima... da sam kupio set od philipsa ili tako nesto od preko 1000 kn onda ok... bitno je da to radi..  :D

kiky776

meni na jednom faru isti balast i lampa već 3 godine, a na drugom faru ista lampa i treći balast :D
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

aleeen

Citat: cicili  u 28 Rujan 2012, 09:42:33
Kineski...  :lol

pa mislim ja ne kuzim sta vi ocekujete... kupujete najjeftinije varijante od 300kn i onda se iscudavate takvim stvarima... da sam kupio set od philipsa ili tako nesto od preko 1000 kn onda ok... bitno je da to radi..  :D

tebi je plivao balast u vodi ne meni, tome se i čudim kako si uspio to postići  :D :D