Marea 2.4TD - Ne reagira na papučicu gasa/Lampica dizne

Autor angel121, 24 Srpanj 2013, 21:07:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

angel121

Pozdrav svima! Nedavno sam kupio Mareu Weekend 2.4td,naime jedini problem bio je sto je svjetlila check lampica dizne i auto je primao gas na pritisak papucice gasa samo u prvoj trecini,a ostatak je bio beskoristan. Auto je dolazio samo do brzine od 120 km/h. Kad sam ujutro po prvi put palio hladan auto,sve je bilo normalno i lampica nije svjetlila i auto je vukao normalno,vec 2 paljenje auta,označavalo je paljenjem lampice za diznu i bacanjem u safe mode,te je auto postao lijen. Znači nakon prvog paljenja auto više nije radio kako treba,a svaki put prilikom paljenja bacio je oblak crnog dima iza sebe ,te si povečao gas do 1500 o/min i smirio se nakon par sekundi. Eh sve bi bilo super da sam stigao na dijagnostiku s njim,al je nakon nekog vremena počeo trokirati,tresti se u leru i naposljetku je potpuno izgubio gas,ne reagira uopće na papučicu gasa. Auto pali ko mina,i ne reagira na gas,cijelo vrijeme svjetli lampica dizne i radi na 1200 o/min,toliko da se možeš vozit do prve radione... Btw. zamijenjen je mjerač protoka zraka,EGR je blindiran,te smo po preporuci mehaničara nabavili novi potenciometar papučice gasa,doduše polovan al ispravan...ali još dalje ne ragira na gas :( Oprostite na podužem objašnjenju,al nadam se da će neko uspjeti pomoći rješiti mi muke. Hvala unaprije!

franjo-fritz

Senzor pritiska turbine .to je meni bilo na 1.9 jtd.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

angel121

Zanimljivo.l, nisam razmisljao o tome. Molim vas mozete mi poblize objasniti kakvi su simptomi bili kod vas, kolko kosta otprilike?

kemba

Citat: franjo-fritz  u 24 Srpanj 2013, 22:00:13
Senzor pritiska turbine .to je meni bilo na 1.9 jtd.

cisto sumnjam
jer raskupusao sam ga cijelog i taj auto nema senzor pritiska turbine
tu je cista mehanika na turbini

bit ce prika da tebe *** ili komp ili pumpa
a ta pumpa hoce piti krv na slamku iz osobnog iskustva znam...... imao taj motor u autu

moj savjet
stef iz prikratkog ti bu to sigurno resil
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

angel121

Hmmm,i ja sam već sumnjal na komp,a koliko znam,meštar kod kojeg je sad auto rekel je da je pumpa uredu,a sad je izvadil senzor radilice i rekel da je on kriv,a iskreno sumnjam u to...

kemba

Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

franjo-fritz

Zašto nebi upalio ...? Imao par slučajeva gdje je baš senzor radilice radio grešku .palio,vozio al jednostavno krive podatke slao ..promjen senzor i auto radi bez greške .takve stvari su se dešavale što na benzincu što na dizlu...
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

angel121

Zamijenio je senzor radilice,ista priča...auto i dalje nakon dužeg stajanja nabije gas do 4000 okretaja,spusti se na 1200 i tako radi dalje,bez reagiranja na gas...

speedy-zg

prije nego ti majstori promijene pola motora
koja greška je spremljena - present u edc
nebi Å¡kodilo krenuti od toga
da si kojim slučajem bliže, skopčao bih te na dijagnostiku pa da vidimo šta ga muči
kad saznaš grešku, napiši pa da pomognemo
:papa:

angel121

Majstor je provjerio dijagnostikom auto,kako je reko :D valjda je... i kaže da je sve ok, kaj se tiće elektrinike... problem je sad u tome,da auto nakon dužeg stajanja pali bez lampice,bez ičegai veli da radi potpuno normalno i prima gas i sve normalno,prilikom drugog paljenja,svjetli lampica,ne prima gas,trese se...ništa ne radi kako treba.. :(((

angel121

speedy-zg

tvoj prvi post govori da nije ništa ok jer se pali check engine
a
majstor govori da je sve ok u vezi elektronike
nemrem belivet
kolega sretno!
:papa:

angel121

treba promijenit majstora,al kome vjerovat više ,a da te ne oguli,kad svi muljaju... hvala,trebat će mi :)

dendiz

Citat: angel121  u 29 Srpanj 2013, 11:00:06
Problem je u tome kaj moja marea nema toga uopće,ona ima ovakav mjerač  protoka zraka ako sam ja to dobro skužio http://image.healthdeep.com/productd/49/1520215_1_mass-air-flow-sensor.jpg

pa i ja imam 2.4 td i nemam ovaki kao ti  :neznam: