Marea 2.4TD - Ne reagira na papučicu gasa/Lampica dizne

Autor angel121, 24 Srpanj 2013, 21:07:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

angel121

Molim vas jel zna nekog dobrog meÅ¡tra od povjerenja ili je sam meÅ¡tar u okolici varaždina,krapine? Jer ovo je viÅ¡e postalo navlačenje s ovim sadaÅ¡njim... Ako postoji neko dobre volje i neko ko bi mogao pomoć molim vas za pomoć .  :care1: :)

franjo-fritz

Potraži štefa u strucljevu,kod zaboka ili šaleca
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

angel121

inače zanimljivo je kaj ja za tog štef sa štrucljeva znam i nabavljal sam dijelove neke,al čisto sam pozabil na njega trenutni,moram mu se javit! Hvala puno. :)))

franjo-fritz

ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

angel121

angel121

Čuli smo se sa Štefom,ima nekog frenda koji se bavi baš dijagnostikom i tim problemima,vjerujem da nekaj budemo skombinirali :) javim se s novostima :)

angel121

Evo danas bil Štef s frendom,napravili dijagnozu,pokazuje grešku povezanu s naponom,zvadili smo kompjuter i poslali ga elektroničaru,inače zanimljivo na dijagnostici sve vrijednosti kaj su povezane s tempreraturom su u minusu,recimo temp. rashladne tekućine -17...vidljivo je da je komp vec ranije otvaran,nadam se skorom rješavaju problema :)
:formula:   ;D

speedy-zg

mogli ste se sjetiti pa pregledati da li edc ima sva napajanja sa accu
i mase naravno
:papa:

angel121

angel121

kad komp doÄ'e sa servisa,kad ga ugradimo,onda budem sve prije provjeril i dal ima napona na edc-u i sve kontakte i releje... jel mi može neko reči di se nalazi relej kompjutera baÅ¡,jer čujem priče da on ima baÅ¡ svoj relej ,pa da možda on ne zeza  :) :)

angel121

Komp stavljen nutra,bilo je nekih gubitaka kontakta u njemu...ista priča i dalje ne reagira na gas...nema ga uopće i sam si dodaje...ne znam viÅ¡e kud i kome se obratiti... probal budem joÅ¡ sve kontakte pročistiti,sve mase, izmjerit jel ima napona na odreÄ'enim dijelovima,pa budem videl dal daje kakve rezultate..
ovo je postalo mučenje :tres: :tres: :tres: :shock: :shock:

angel121

Društvo ja mislim da smo došli do kraja...sutra idemo provjerit još sve vodove i el. instalaciju,ak to ne uspije,došli smo do kraja...šta se tiče financijske prirode nisam u mogućnosti više ulagati u njega,alternative nema nažalost...i sve propada...bez auta od početka 6. mjeseca,a prema svemu sudeći još jedno duže vrijeme...
Zahvaljujem se svima na pomoći i trudu!  :)  :resp
Javim krajnji ishod...

angel121

sve je pregledano,svi spojevi sve je ok,komp isključen,elektronika isključena...sad svi sumnjaju na elektroniku bosch pumpe,vidjet ćemo u ponedjeljak :)

angel121

Pozdrav svima,eto nakon dugo vremena konačno se složio auto,u pitanju je bilo komp,koji su 2 puta popravljali,na kraju neuspjeÅ¡no,naručio sam drugi,stavio unutra pali i radi bez greÅ¡ke...  :bravo:  :D samo Å¡to je joÅ¡ ponekad posvjetlila lampica dizne,pa nije vukao kako treba,onda sam provjerio je li zupčasti u fazi,bosch pumpa nije bila za jedan zub i to je zezalo,posle sam složio to i vratio sve na mjesto i sve radi super,danas napravljen mali servis i radi perfektno,doslovno ne skidam ruku sa žmigavca :D Hvala svima na pomoći i svemu posebno kembi,svaka čast majstore!!!  :resp :resp  Uvijek do sada sam popravljao za "majstorima" tako je bilo i ovaj put,daÅ¡ si malo truda i shvatiÅ¡ da je tehnika "sam svoj majstor" najučinkovitija

Evo još samo jedno pitanje,jel mi može neko objasnit simptome kad mjerač protoka zraka ne radi? naravno razumljivo je da bolje vuče kada je odštekan i da više troši,al jel svjetli lampica kada je on neispravan i kako ga eventualno provjeriti??

alister

Citat: angel121  u 10 Rujan 2013, 16:08:34
Evo još samo jedno pitanje,jel mi može neko objasnit simptome kad mjerač protoka zraka ne radi? naravno razumljivo je da bolje vuče kada je odštekan i da više troši,al jel svjetli lampica kada je on neispravan i kako ga eventualno provjeriti??

Pa ne smije bolje vući kada je mjerač ištekan, jer onda baca "safe mode" parametre i tada bi auto trebao slabije ići nego kada je taj senzor ispravan i priključen.