Bravo 1.8 16v - pistanje na motoru

Autor Fugy_GT, 29 Prosinac 2013, 16:34:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fugy_GT

Auto radi na leru normalno,u voznji vuce normalno,problem je sto proizvodi cudni zvuk,kao neko pistanje il tako nesta,ista stvar dok auto stoji radi normalno cim su se daje gas pisti u djelu grane?ja sumnjam na podizace?

autoservis-edo

a da ti negdje ne vuce fals zrak pa pisti??

fiat_fan

Provjeri brtvu na ispušnoj grani. Meni je tako bilo prije par godina.

franjo-fritz

Citat: edo  u 29 Prosinac 2013, 16:47:30
a da ti negdje ne vuce fals zrak pa pisti??
. Ili pušta usisna grana ,koj vakum,da je na auspuhu tj. Ispusnoj grani to bi drugačije zvučalo
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Fugy_GT

kolko sam brzo pogledao,mislim da je dihtung limeni na ispusnoj grani i tamo mi fali jedan saraf,a i malo se osjeti! ;( dihtung je novi al fali mi saraf zadnji gornji iznad klime na ispusnoj neko ga je davno strgao u bloku ;( a ja to nisam nikad resavao :( i kad je jaci pritisak (kad se daje gas on vibrira jel je troslojni koliko se sjecam i proizvodi taj *** zvuk koda imam rezonantni auspuh sa tomosa)  ;)

fiat_fan

Probaj limeni dihtung premazati diht pastom, pa ćeš koliko toliko smanjiti pištanje. Doduše, kad ga ne drže svi vijci malo će ipak puštati, ali svejedno premaži, pa dobro nategni preostale vijke.

Fugy_GT

sve zamjenjeno dihtung bio izgorio na spoju grane i cjevi prije lambde opet :formula:

2mario2

slično je i kod mene, ali meni ko da negdje ispod auta dolazi neki čudan zvuk... sumnjam da na jednom dijelu auspuha jer se čuje ko da zrak puše van iz cijevi kad dam gas...

fiat_fan

Moguće da je onaj dihtung progorio prema katalizatoru. Stavi ruku na ispuh pa vidi je li se guši ili se čuje da gdje pušta.

Isto tako može biti i izlaz iz srednjeg lonca, ali obično kad su lonci u pitanju zvuk bude prepoznatljiv, onaj šuplji.

Memphis

moguće je i da je pukla ispušna grana, oće tam na onim pregibima